Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Όργιο φημών για πώληση της Τέρνα Ενεργειακής μέσω της ατζέντας της Γ.Σ. των ομολογιούχων της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Όργιο φημών για πώληση της Τέρνα Ενεργειακής μέσω της ατζέντας της Γ.Σ. των ομολογιούχων της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
Χθες η εταιρεία δημοσίευσε προσκλήσεις για γενική συνέλευση ομολογιούχων στα δύο εταιρικά ομόλογα που έχει εισηγμένα και ζητάει παροχή συναίνεσης για χρήση των καθαρών εσόδων από εκποίηση ενός εξαιρούμενου περιουσιακού στοιχείου χωρίς χρονικό περιορισμό
Σχετικά Άρθρα

Ισχυρή άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακής και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, λόγω της δημοσίευσης πρόσκλησης για γενική συνέλευση ομολογιούχων από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής ενισχύθηκε +6,81% με υψηλό ημέρας +10,24%, στα 17,73 ευρώ με όγκο 514 χιλ. τεμάχια και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έκλεισε +3,88%  από υψηλό ημέρας +6,03% στα 9,65 ευρώ με όγκο 150 χιλ. τεμάχια.
Χθες το απόγευμα η εταιρεία δημοσίευσε προσκλήσεις για γενική συνέλευση ομολογιούχων στα δύο εταιρικά ομόλογα που έχει εισηγμένα και ζητάει «παροχή συναίνεσης για τη χρήση των καθαρών εσόδων από εκποίηση ενός εξαιρούμενου περιουσιακού στοιχείου χωρίς χρονικό περιορισμό, εφόσον η πώληση πραγματοποιηθεί εντός 24 μηνών από την απόφαση της Γ.Σ.
Προφανώς και η σκέψη πάει στην πώληση της Τέρνα Ενεργειακής.
Πιο αναλυτικά στην ατζέντα αναφέρεται ως μοναδικό θέμα: Παροχή συναίνεσης των Ομολογιούχων για την χρήση των καθαρών εσόδων από την εκποίηση ενός Εξαιρούμενου Περιουσιακού Στοιχείου σύμφωνα με τις χρήσεις που προβλέπονται στα στοιχεία (i) – (vi) του όρου 8.1 (ιδ) του Προγράμματος ΚΟΔ 2018, χωρίς χρονικό περιορισμό, κατά παρέκκλιση από τους όρους 8.1 (ιε) και 14.1 (β) του Προγράμματος ΚΟΔ 2018, εφόσον η πώληση (δηλαδή η ενοχική συμφωνία για τη μεταβίβαση του Εξαιρούμενου Περιουσιακού Στοιχείου) πραγματοποιηθεί εντός 24 μηνών από την απόφαση της Συνέλευσης των Ομολογιούχων. Αναγνώριση από τους Ομολογιούχους της μη άσκησης των δικαιωμάτων του όρου 11.2 (β) του Προγράμματος ΚΟΔ 2018 αναφορικά με την παραπάνω παρέκκλιση και παραίτηση των Ομολογιούχων από κάθε σχετικό δικαίωμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης