Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Πλήρωσε δύο ευρωομόλογα με ρούβλια

Ρωσία: Πλήρωσε δύο ευρωομόλογα με ρούβλια
Οι πληρωμές αφορούσαν ευρωομόλογα που λήγουν το 2027 και το 2047

Στην πληρωμή των κουπονιών δύο ευρωομολόγων με ρούβλια, προχώρησε η Ρωσία.
Ειδικότερα, το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις του για δύο εκδόσεις ευρωομολόγων σε δολάρια, καταβάλλοντας 12,51 δισεκατομμύρια ρούβλια (234,5 εκατομμύρια δολάρια) σε πληρωμές κουπονιών στο National Settlement Depository (NSD).
Το υπουργείο ανέφερε ότι οι πληρωμές αφορούσαν ευρωομόλογα που λήγουν το 2027 και το 2047.
«Έτσι, οι υποχρεώσεις για την εξυπηρέτηση των κρατικών τίτλων της Ρωσικής Ομοσπονδίας εκπληρώθηκαν πλήρως από το υπουργείο Οικονομικών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Το διάταγμα Putin

Ο πρόεδρος Vladimir Putin υπέγραψε διάταγμα την Τετάρτη για τη θέσπιση προσωρινών διαδικασιών, με στόχο την εκπλήρωση των υποχρεώσεων εξωτερικού χρέους της Ρωσίας, καθώς η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι μεταβαίνει στη διαδικασία που καθιερώθηκε με το διάταγμα, σύμφωνα με την οποία τα κεφάλαια θα εκταμιεύονται σε ρούβλια στην NSD προτού διανεμηθούν στους κατόχους ομολόγων σταδιακά, ανάλογα με το ύψος των κυρώσεων που ισχύουν για κάθε επενδυτή.
Οι κάτοχοι ευρωομολόγων των οποίων τα δικαιώματα ιδιοκτησίας περιλαμβάνονται στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ρωσίας θα πληρωθούν σε ρούβλια, ενώ οι συμμετοχές των επενδυτών στους οποίους δεν μπορούν να μεταφερθούν κεφάλαια λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Μόσχα θα πιστωθούν σε ειδικό λογαριασμό σε ρούβλια στην NSD.
«Προκειμένου να διασφαλιστεί η αυστηρή συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις των ευρωομολόγων που έχει αναλάβει η Ρωσική Ομοσπονδία, τα κεφάλαια από αυτόν τον λογαριασμό θα αναπροσαρμόζονται με την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία της αγοράς του ονομαστικού νομίσματος μέχρι τη στιγμή των πραγματικών διακανονισμών με τους κατόχους», ανέφερε το υπουργείο.
Οι επενδυτές θα πρέπει να ανοίξουν λογαριασμό στο ρούβλι για να λάβουν αυτά τα κεφάλαια, ανέφερε το υπουργείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης