Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Τα CDC είχαν επιβεβαιώσει θάνατο από θρόμβωση, μετά από εμβόλιο για Covid αλλά τον απέκρυπταν για μέρες

Αποκάλυψη: Τα CDC είχαν επιβεβαιώσει θάνατο από θρόμβωση, μετά από εμβόλιο για Covid αλλά τον απέκρυπταν για μέρες
Οι αξιωματούχοι είχαν συστήσει παύση σε εθνικό επίπεδο της χορήγησης του εμβολίου, που παρήγαγε η θυγατρική της Johnson & Johnson (J&J), τον Απρίλιο του 2021, αφού έξι γυναίκες εμφάνισαν TTS μετά τον εμβολιασμό με J&J
Σχετικά Άρθρα

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) επιβεβαίωσαν πως στα τέλη του 2021 ένα άτομο πέθανε από θρόμβωση και αφού είχε εμβολιαστεί για Covid, σκεύασμα που συνδέεται με την εμφάνιση της εν λόγω πάθησης.
Ωστόσο τα CDC ενημέρωσαν το κοινό δύο εβδομάδες μετά το μοιραίο.
Όπως αποκαλύπτουν οι Epoch Times, ο Tom Shimabukuro, αξιωματούχος των CDC, έλεγε στους ομολόγους του και στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στις 2 Δεκεμβρίου 2021: «Επιβεβαιώσαμε έναν 9ο θάνατο από TTS μετά τον εμβολιασμό με Janssen».
Το TTS αναφέρεται σε θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοπενίας, μια κατάσταση που παρουσιάζει χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων σε συνδυασμό με θρόμβους αίματος.

Είχαν συστήσει τερματισμό του εμβολιασμού

Οι αξιωματούχοι είχαν συστήσει παύση σε εθνικό επίπεδο της χορήγησης του εμβολίου, που παρήγαγε η θυγατρική της Johnson & Johnson (J&J), τον Απρίλιο του 2021, αφού έξι γυναίκες εμφάνισαν TTS μετά τον εμβολιασμό με J&J και τρεις πέθαναν.
Αλλά ήραν την παύση, λέγοντας πως το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.
Το γεγονός δεν έλαβε μεγάλη δημοσιότητα, παρά το γεγονός ότι τα CDC ανέφεραν αργότερα, πως σημειώθηκαν πέντε επιπλέον θάνατοι πριν από τις 31 Αυγούστου 2021.
Ο Shimabukuro σε ενημέρωση στα μέσα Οκτωβρίου 2021, ανέφερε συνολικά πέντε θανάτους.
Όλα αυτά συνέβησαν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021. Δώδεκα ημέρες αφότου ο Shimabukuro ειδοποίησε τους συναδέλφους του για τον ένατο θάνατο, η FDA προέτρεψε τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης να μην χορηγούν το εμβόλιο σε άτομα με ορισμένες παθήσεις λόγω του κινδύνου TTS.
Δύο ημέρες μετά από αυτό, ο Isaac See, ένας άλλος αξιωματούχος του CDC, ενημέρωσε το κοινό κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης ότι είχαν σημειωθεί εννέα θάνατοι μετά τον εμβολιασμό.
Δεν είναι σαφές πότε τα CDC έμαθαν για τον έκτο, τον έβδομο και τον όγδοο θάνατο.
Τα CDC λαμβάνουν τις αναφορές που καταχωρούνται στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων του Εμβολίου (VAERS) και προσπαθούν να επιβεβαιώσουν τις αναφορές, συμπεριλαμβανομένων των θανάτων μετά τον εμβολιασμό.

Η ενημέρωση για τους θανάτους

Έχει αναφερθεί στο σύστημα μεγαλύτερος αριθμός θανάτων από TTS μετά τον εμβολιασμό από τον αριθμό που έχουν επαληθεύσει τα CDC.
Μια μέρα αφότου ο Shimabukuro επιβεβαίωσε τον ένατο θάνατο, το μήνυμά του διαβιβάστηκε από την Amanda Cohn, άλλη αξιωματούχο του CDC, στη Διευθύντρια των CDC, Dr. Rochelle Walensky.
«Δείτε παρακάτω, πληροφορίες για έναν 9ο εντελώς τραγικό θάνατο από TTS», έγραψε η Cohn.
«Ευχαριστούμε πολύ που μας ενημερώνετε… για κάθε τραγική περίπτωση», απάντησε η Walensky.
Τέσσερις ημέρες μετά το email του Shimabukuro, αξιωματούχοι των CDC ενημέρωσαν για το TTS μετά τον εμβολιασμό την Τεχνική Ομάδα Εργασίας για την Ασφάλεια Εμβολίων, μέρος της συμβουλευτικής επιτροπής εμβολίων του οργανισμού, σε μια συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών.
Χρειάστηκαν 14 ολόκληρες ημέρες για την ενημέρωση του κοινού.
Σε ερώτηση σχετικά με την καθυστέρηση στην ενημέρωση του κοινού για τους θανάτους, τα CDC δημοσιοποίησαν ένα σχόλιο από την ομάδα που εργάζεται για την επαλήθευση των θανάτων που αναφέρθηκαν στο Σύστημα VAERS.

Το σύστημα VAERS

«Για όλες τις αναφορές που ταξινομούνται ως σοβαρές (που περιλαμβάνουν θανάτους μετά τον εμβολιασμό), το VAERS (εντός μιας εργάσιμης ημέρας από την παραλαβή της αναφοράς) ζητά όλα τα διαθέσιμα ιατρικά αρχεία, συμπεριλαμβανομένων των πιστοποιητικών θανάτου και των εκθέσεων νεκροψίας, για τον αναφερόμενο ασθενή.
Για ορισμένες αναφορές, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων πιθανών αναφορών TTS, πραγματοποιείται διαβούλευση με ειδικούς για να διαπιστωθεί εάν η αναφορά πληροί έναν τυποποιημένο ορισμό περιπτώσεων. Όσον αφορά τις επαληθευμένες αναφορές για TTS όπου πέθανε ο ασθενής, αυτές οι διεργασίες γίνονται κατά τη διάρκεια των συνηθισμένων χρονοδιαγραμμάτων τους», ανέφερε η ομάδα.
Κατά τη διάρκεια συνάντησης, σύμβουλοι συνέστησαν στα CDC να δηλώσουν ότι το εμβόλιο Johnson & Johnson δεν «προτιμάται» λόγω της σύνδεσής του με TTS.
Η Walensky ενέκρινε τη σύσταση. Αλλά μόλις πέντε μήνες αργότερα, οι ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων στο FDA περιόρισαν επίσημα τη χρήση του εμβολίου λόγω του κινδύνου.
Ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε μια ενημερωμένη ανάλυση των αναφορών και εντόπισε 60 επιβεβαιωμένες θρομβώσεις, συμπεριλαμβανομένων εννέα επιβεβαιωμένων θανάτων.

Έκανε γνωστό ότι περιορίζει τη διαθεσιμότητα του εμβολιασμού, επειδή οι αναφερόμενες περιπτώσεις και οι θάνατοι «δεν ήταν σημαντικά χαμηλότερα από ό,τι είχε αναφερθεί προηγουμένως».

CONFIRMED.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης