Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η απίθανη οδηγία του αντικαγκελαρίου για το ενεργειακό χάος στη Γερμανία: Μειώστε δραστικά τα ντους

Η απίθανη οδηγία του αντικαγκελαρίου για το ενεργειακό χάος στη Γερμανία: Μειώστε δραστικά τα ντους
O Habeck τονίζει την ανάγκη οι Γερμανοί πολίτες να κάνουν... λιγότερα ντους για να ξεπεράσουν τη χειρότερη ενεργειακή κρίση μεταπολεμικά
Σχετικά Άρθρα

Απίθανη οδηγία, που καταδεικνύει τη δεινή ενεργειακή θέση της Γερμανίας, από τον αντικαγκελάριο Robert Habeck.
Μιλώντας στο περιοδικό Der Spiegel ο Habeck τονίζει την ανάγκη οι Γερμανοί πολίτες να κάνουν λιγότερα ντους για να ξεπεράσουν τη χειρότερη ενεργειακή κρίση μεταπολεμικά.
Όταν ρωτήθηκε από το Der Spiegel σχετικά με την «εξοικονόμηση ενέργειας στην καθημερινή μας ζωή», ο Habeck απάντησε ως εξής: «Να κάνουμε λιγότερα ντους. Έχω μειώσει δραστικά τον χρόνο που περνάω στο ντους, αλλά είμαι ένα φτωχό παράδειγμα.
Ως υπουργός, κερδίζω έναν μισθό που οι άλλοι μπορούν μόνο να ονειρεύονται. Επιπλέον, γυρίζω σπίτι αργά, σηκώνομαι στις 6 το πρωί, και είμαι πάλι εκτός σπιτιού στις 7. Με τέτοιο ωράριο δεν χρειάζεται να ζεσταίνεσαι τον χειμώνα. Για τους ανθρώπους που εργάζονται από το σπίτι, τους συνταξιούχους με μικρές συντάξεις και τις οικογένειες, είναι διαφορετική ιστορία. Ο ομόλογός μου από την Ολλανδία μου είπε πρόσφατα με περηφάνια ότι είχαν ξεκινήσει μια καμπάνια με σκοπό να μειώσουν τη μέση διάρκεια του ντους από 10 λεπτά σε πέντε. Έπρεπε να γελάσω. Δεν έχω κάνει ποτέ ντους για πέντε λεπτά στη ζωή μου. Κάνω γρήγορα ντους».

Σενάρια τρόμου

Οι δηλώσεις Habeck στο γερμανικό περιοδικό έρχονται μια ημέρα αφότου προειδοποίησε τη Γερμανία να προετοιμαστεί για περαιτέρω περικοπές στις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου.
Η Γερμανία ανέβασε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης NatGas στο δεύτερο «στάδιο συναγερμού» ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης τριών σταδίων που επιτρέπει στις εταιρείες κοινής ωφέλειας να μετακυλίσουν υψηλότερες τιμές ενέργειας στη βιομηχανία και στα νοικοκυριά για να περιορίσουν τη ζήτηση.
Η κίνηση έρχεται καθώς ο αγωγός Nord Stream προς τη Γερμανία λειτουργεί στο 40% μετά τη μείωση των ροών για ένα «τεχνικό πρόβλημα» από τη ρωσική Gazprom.
Το δεύτερο στάδιο αυξάνει επίσης την παρακολούθηση της αγοράς ενέργειας και επιτρέπει σε ορισμένες μονάδες που λειτουργούν με άνθρακα να επανενεργοποιηθούν για να αυξηθεί η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Υπάρχουν νέοι φόβοι ότι η Μόσχα θα μπορούσε να σταματήσει εντελώς όλο το αέριο που διοχετεύεται μέσω του Nord Stream εντός εβδομάδων, κάτι που θα προκαλούσε ενεργειακό χάος στη Γερμανία και σε ολόκληρη την ήπειρο.
Περιγράφοντας το χειρότερο σενάριο (κλείσιμο του Nord Stream) στο Der Spiegel, ο Habeck είπε, «οι εταιρείες θα πρέπει να σταματήσουν την παραγωγή τους, οι εργαζόμενοί τους θα απολυθούν, οι αλυσίδες εφοδιασμού θα καταρρεύσουν• οι άνθρωποι θα αφήσουν απλήρωτος τους λογαριασμούς, θα γίνονται φτωχότεροι και η απογοήτευση θα κατακλύσει το έθνος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης