Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov (Ρωσία): Και σήμερα θα έληγε ο πόλεμος στην Ουκρανία - Τι ζητά από την ηγεσία του Κιέβου

Peskov (Ρωσία): Και σήμερα θα έληγε ο πόλεμος στην Ουκρανία - Τι ζητά από την ηγεσία του Κιέβου
Εάν το Κίεβο ζητήσει από τους εθνικιστές και τον ουκρανικό στρατό να καταθέσουν τα όπλα και αποδεχθούν τους όρους μας είπε ο Peskov
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να τελειώσει ακόμα και εντός της ημέρας διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, ο οποίος ωστόσο περιέγραψε τις προϋποθέσεις που θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο.
«Η ουκρανική πλευρά μπορεί να σταματήσει τα πάντα έως σήμερα το απόγευμα, εάν δώσει μια διαταγή στις εθνικιστικές της μονάδες να παραδώσουν τα όπλα τους, εάν δώσει εντολή στον ουκρανικό στρατό να παραδώσει τα όπλα του και εάν αποδεχθεί τους όρους που έχει θέσει η Ρωσική Ομοσπονδία.
Σε αυτήν την περίπτωση τα πάντα μπορούν να λήξουν έως το τέλος της ημέρας» υποστήριξε ο Peskov, κληθείς από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass να απαντήσει επί της δήλωσης του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky για την ανάγκη να σταματήσουν οι στρατιωτικές συγκρούσεις έως τα τέλη του έτους.

Επιτυγχάνονται οι στόχοι

Αναφερόμενος στην πορεία των στρατιωτικών επιχειρήσεων ο Peskov υπογράμμισε πως η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία πηγαίνει βάσει του σχεδίου και ότι επιτυγχάνονται όλοι οι στόχοι.
Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει κάποιο σχετικό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία ο Peskov απάντησε αρνητικά.

Zelensky: Ο πόλεμος να τελειώσει πριν τον χειμώνα

Σημειώνεται πως χθες Δευτέρα 27/6 ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky φέρεται να υποστήριξε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη G7 ότι ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει πριν την έλευση του χειμώνα.
Όπως είπε ο Zelensky, οι συνθήκες στο πεδίο των μαχών θα γίνουν πιο σκληρές για τα στρατεύματα του και κάλεσε τους ηγέτες των κρατών μελών της G7 να κάνουν ότι μπορούν έτσι ώστε ο πόλεμος να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2022.
Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ουκρανίας φέρεται να ζήτησε βοήθεια για την ανασυγκρότηση της Ουκρανίας, απηύθυνε εκ νέου έκκληση για την προμήθεια συστημάτων αντι - αεροπορικής άμυνας και για τη συνδρομή τους ως προς την εξαγωγή των σιτηρών, ενώ έθεσε και πάλι θέμα εγγυήσεων ασφαλείας για την χώρα του.
Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε επίσης από τα κράτη μέλη της G7 να εντείνουν τις κυρώσεις τους κατά της Ρωσίας.

Δεν βλέπει deal o Johnson

Την θέση πως δεν υπάρχει κανένα deal που μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky με τον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin διατύπωσε χθες ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Boris Johnson στο περιθώριο της Συνόδου της G7.
«Δεν υπάρχει κανένα deal που ο πρόεδρος Zelensky να μπορεί πραγματικά να κάνει.
Συνεπώς υπό αυτές τις συνθήκες, η G7 και αυτοί που υποστηρίζουν την Ουκρανία σε όλο τον κόσμο, πρέπει να συνεχίσουν να βοηθούν τους Ουκρανούς να ξανακτίσουν την οικονομία τους, να εξάγουν το σιτάρι τους και να προστατεύσουν τους εαυτούς τους» υποστήριξε ο Johnson, ο οποίος σχετικά με τις στρατιωτικές εξελίξεις στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας έκανε λόγο για μια πολύ δύσκολη κατάσταση.
«Όμως η Ουκρανία έχει δείξει μια απίστευτη ικανότητα να απωθεί τους Ρώσους και να αλλάζει τις στρατιωτικές ισορροπίες» είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός.
Σημειώνεται πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Μ. Βρετανία διατυπώνει την θέση πως η Ουκρανία δεν πρέπει να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία, εάν πρώτα δεν καταφέρει το Κίεβο να βρίσκεται σε θέση ισχύος όσον αφορά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης