Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Το χρηματιστήριο σημειώνει τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από το 2020

Κίνα: Το χρηματιστήριο σημειώνει τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από το 2020
Οι χρηματιστές είπαν ότι μεγάλο μέρος της ζήτησης προήλθε από επενδυτές της ηπειρωτικής χώρας.
Σχετικά Άρθρα
Σε ράλι ανόδου βρίσκονται οι κινεζικές μετοχές για το μεγαλύτερο εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι το χειρότερο οικονομικό σοκ που προκλήθηκε από το lockdown και η εκτεταμένη καταστολή του τεχνολογικού τομέα στη χώρα έχει παρέλθει.

Ο δείκτης CSI 300 των μετοχών που είναι εισηγμένες στη Σαγκάη και τη Σενζέν έχει αναρριχηθεί περισσότερο από 8 % τον Ιούνιο.
Αυτό έχει θέσει το σημείο αναφοράς σε τροχιά για τη μεγαλύτερη άνοδό του σε ένα μήνα από τον Ιούλιο του 2020, όταν παγκόσμιοι επενδυτές «άρπαξαν» κινεζικές μετοχές καθώς η χώρα έβγαινε από τον πρώτο γύρο lockdown Covid-19 μπροστά από τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι μετοχές αυξήθηκαν αφού η Κίνα μείωσε τις απαιτήσεις καραντίνας για τις διεθνείς αφίξεις από δύο σε μία

Αυτό σηματοδότησε την πρώτη σημαντική χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών από τότε που οι αρχές έθεσαν υπό έλεγχο τα κρούσματα Covid στη Σαγκάη και το Πεκίνο.
«Ως σήμα για την ισορροπία μεταξύ του μηδενικού Covid και της οικονομικής ανάπτυξης, μπορείτε να δείτε ότι υπάρχει λίγο μεγαλύτερη ανησυχία [στο Πεκίνο] για την οικονομία», δήλωσε ο Frank Benzimra, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών στην Ασία στη Société Générale, σχετικά με την κίνηση της κυβέρνησης προς χαλάρωση των περιορισμών καραντίνας.
Ο Benzimra είπε ότι οι παγκόσμιες αγορές ανταποκρίνονται σε ένα σημείο καμπής στην πολιτική για τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.
Ενώ οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στην Κίνα ενίσχυαν τις προσπάθειες για την ενίσχυση της ανάπτυξης, η αύξηση των επιτοκίων κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες από την Federal Reserve αυτόν τον μήνα ανάγκασε τους επενδυτές να αντιμετωπίσουν την προοπτική μιας οικονομικής επιβράδυνσης των ΗΠΑ.

Παρά το ράλι αυτού του μήνα, αναλυτές της Goldman Sachs προειδοποίησαν ότι η πολιτική της Κίνας για μηδενικό Covid είναι «απίθανο να αλλάξει θεμελιωδώς βραχυπρόθεσμα».
Αυτό οφείλεται κυρίως στην έλλειψη προόδου στον εμβολιασμό του ευάλωτου ηλικιωμένου πληθυσμού της χώρας και στην επιθυμία για σταθερότητα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος τον Νοέμβριο, όταν ο Πρόεδρος Xi Jinping αναμένεται να εξασφαλίσει μια τρίτη θητεία.

Οι προσδοκίες για μια πιο ελαφριά πινελιά από το Πεκίνο βοήθησαν τον δείκτη Hang Seng Tech του Χονγκ Κονγκ να ανέβει σχεδόν κατά 10% αυτόν τον μήνα

Οι χρηματιστές είπαν ότι μεγάλο μέρος της ζήτησης προήλθε από επενδυτές της ηπειρωτικής χώρας.
Στοιχεία από το πρόγραμμα Stock Connect του Χονγκ Κονγκ, το οποίο συνδέει το χρηματιστήριο της πόλης με τα χρηματιστήρια στη Σαγκάη και το Σενζέν, δείχνουν καθαρές αγορές τον Ιούνιο σχεδόν 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων από εμπόρους στη Σαγκάη και στο Σενζέν.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης