Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία – Tesla: Ανάκληση των μοντέλων Y και 3 λόγω τεχνικού προβλήματος - Προβλήματα στις παραδόσεις

Γερμανία – Tesla: Ανάκληση  των μοντέλων Y και 3 λόγω τεχνικού προβλήματος - Προβλήματα στις παραδόσεις

Συνολικά περισσότερα από 59.000 Tesla θα επηρεαστούν παγκοσμίως

Σχετικά Άρθρα

Η ρυθμιστική αρχή μεταφορών της Γερμανίας κάλεσε την να προβεί σε ανάκληση μοντέλων Y και 3, λόγω τεχνικού προβλήματος στο σύστημα έκτακτης ανάγκης των αυτοκινήτων.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Ομοσπονδιακή Αρχή Μηχανοκίνητων Μεταφορών μπορεί να διατάξει ανάκληση μόνο στη Γερμανία, αλλά ανέφερε στον ιστότοπό της ότι συνολικά περισσότερα από 59.000 Tesla θα επηρεαστούν παγκοσμίως.

H δυσλειτουργία

Η γερμανική υπηρεσία εντόπισε μια δυσλειτουργία στο σύστημα έκτακτης ανάγκης των αυτοκινήτων, το οποίο θα πρέπει να καλεί αυτόματα το 911 στις ΗΠΑ ή την αντίστοιχη γραμμή έκτακτης ανάγκης σε άλλες χώρες, σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος.
Οι ιδιοκτήτες που επηρεάστηκαν ενημερώθηκαν να καλέσουν τον κατασκευαστή ή να οδηγήσουν σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο για ενημέρωση λογισμικού.
Η ειδοποίηση δημοσιεύθηκε στις 29 Ιουνίου και μεταδόθηκε από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα Rundfunk Berlin-Brandenburg.
Τα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα παρήχθησαν φέτος και, σύμφωνα με το RBB, πρόκειται για οχήματα Model Y που κατασκευάστηκαν στο νέο εργοστάσιο της Tesla κοντά στο Βερολίνο.
Τα αυτοκίνητα Model Y παράγονται επίσης στα εργοστάσια του ομίλου στο Fremont της Καλιφόρνια και κοντά στη Σαγκάη. Και τα δύο εργοστάσια κατασκευάζουν επίσης το Model 3.

Τα στοιχεία για την παραγωγή

Τα τριμηνιαία στοιχεία παραγωγής και παραδόσεων της Tesla αναμένονται το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουλίου και αναμένεται να δώσουν τέλος σε ένα συνεχόμενο σερί ρεκόρ πολλών τριμήνων, κυρίως λόγω της παρατεταμένης διακοπής λειτουργίας που σχετίζεται με το Covid 19 και των υλικοτεχνικών προκλήσεων στο εργοστάσιο της Σαγκάης.
Ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk δήλωσε ότι τα νέα εργοστάσια της εταιρείας στη Γερμανία και το Τέξας χάνουν «δισεκατομμύρια δολάρια» καθώς ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης