Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ιταλία – Ενεργειακή κρίση: Εκτός ελέγχου οι δαπάνες στα 40 δισ. ευρώ – Παράταση μειωμένων φόρων στα καύσιμα

Ιταλία – Ενεργειακή κρίση:  Εκτός ελέγχου οι δαπάνες στα 40 δισ. ευρώ  –  Παράταση μειωμένων φόρων στα καύσιμα

Το νέο πακέτο μέτρων, το οποίο πιθανότατα να εγκριθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, θα φθάνει την αξία των 8 δισ. ευρώ.

Σχετικά Άρθρα
Περαιτέρω μέτρα για να αμβλύνει τις επιπτώσεις των υψηλών τιμών της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της παράτασης των εκπτώσεων στην φορολόγηση των καυσίμων έως τις αρχές Οκτωβρίου, προετοιμάζει η κυβέρνηση της Ιταλίας, όπως ανέφερε η εφημερίδα Il Messaggero, την οποία επικαλείται δημοσίευμα του Bloomberg, την Κυριακή 3 Ιουλίου .
Το πακέτο μέτρων, το οποίο πιθανότατα να εγκριθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, θα φθάνει την αξία των 8 δισ. ευρώ.

Στα 40 δισ. οι δαπάνες

Το κόστος θα καλυφθεί από τις καλύτερες από τις αναμενόμενες οικονομικές και δημοσιονομικές επιδόσεις της Ιταλίας φέτος, σύμφωνα με την κυβέρνηση η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο των αγορών όσον αφορά το δημοσιονομικό καθεστώς της.
Η νέα ελάφρυνση θα ανεβάσει τις συνολικές δαπάνες της Ιταλίας για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης σε σχεδόν 40 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την Il Messaggero, επικαλούμενη διάφορες πηγές που επεξεργάζονται το σχέδιο νόμου, τις οποίες δεν κατονόμασε.
Τα μέτρα
Στις 30 Ιουνίου, η κυβέρνηση του ενέκρινε μέτρα για τη στήριξη μακροπρόθεσμων συμβάσεων για εισαγωγές φυσικού αερίου, μείωση του φόρου στους λογαριασμούς ενέργειας για τα νοικοκυριά και δάνειο ύψους 4 δισ. ευρώ στον διαχειριστή της αγοράς ενέργειας GSE για την επιτάχυνση της αποκατάστασης των αποθηκών φυσικού αερίου ενόψει του επόμενου χειμώνα.
Το πακέτο που ετοιμάζεται επί του παρόντος προβλέπει, σύμφωνα με την Il Messaggero:
Παράταση της μείωσης των φόρων στα καύσιμα κατά 0,3 ευρώ ανά λίτρο έως τις αρχές Οκτωβρίου από την τρέχουσα ημερομηνία λήξης στις 2 Αυγούστου.
Αναχρηματοδότηση έκπτωσης φόρου για τις επιχειρήσεις που είναι ανάλογη με τις δαπάνες τους για φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα.
Η έκπτωση έληξε στις 30 Ιουνίου και θα παραταθεί για άλλους τρεις μήνες.

Αύξηση των τιμών

Σημειώνεται ότι χθες Σάββατο, ο υπουργός οικολογικής μετάβασης της Ιταλίας Roberto Cingolani δήλωσε στο SkyTg24 ότι η Ρωσία μείωσε τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Ιταλία κατά 15% από τα κανονικά επίπεδα.
Ενώ ο Cingolani αναμένει ότι οι τιμές θα αυξηθούν περαιτέρω μετά το προγραμματισμένο κλείσιμο για συντήρηση του αγωγού Nord Stream, δήλωσε ότι η αποκατάσταση των αποθεμάτων φυσικού αερίου στο 90% μέχρι το χειμώνα παραμένει «εφικτός» στόχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->