Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν πόλη στο έδαφος της Ρωσίας - 4 νεκροί

Κρεμλίνο: Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν πόλη στο έδαφος της Ρωσίας - 4 νεκροί
Πυραύλους στο έδαφος της Ρωσίας έριξαν οι Ουκρανοί

«Eσκεμμένη» ουκρανική επίθεση με πυραύλους στη ρωσική συνοριακή πόλη Belgorod με 4 νεκρούς ανέφερε το Κρεμλίνο.
Οι ρωσικές αρχές κάνουν λόγο για μια σειρά από χτυπήματα που συγκλόνισαν μια από τις πόλεις της κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.
Η Ρωσία την αποκαλεί «σκόπιμη» ουκρανική επίθεση στο έδαφός της τα ξημερώματα της Κυριακής, η οποία φέρεται να σκότωσε τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους στην πόλη Belgorod.
«Ο περιφερειάρχης είπε ότι οι εκρήξεις έπληξαν δεκάδες κτίρια κατοικιών και η αεράμυνα είχε ενεργοποιηθεί», αναφέρει το BBC.
«Το Κρεμλίνο είπε ότι η επίθεση της Κυριακής ήταν μια σκόπιμη προσπάθεια των ουκρανικών δυνάμεων να στοχοποιήσουν αμάχους».
Ωστόσο, όπως σημειώνει επίσης το BBC, «η Ουκρανία απέρριψε τον ισχυρισμό, λέγοντας ότι οι Ρώσοι έχουν πει ψέματα για παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν».

Το Belgorod βρίσκεται κοντά στη μεγάλη βόρεια πόλη της Ουκρανίας, Kharkiv.
Βρίσκεται μόλις 25 μίλια βόρεια κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων, η μεγάλη πόλη στο νότο της Ρωσίας έχει 370.000 κατοίκους.
Δεν είναι η πρώτη φορά που δυνητικά «λανθασμένοι» πύραυλοι πλήττουν ρωσικό έδαφος - ή επίσης δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία για εσκεμμένη διασυνοριακή επίθεση, αλλά ο αριθμός των ζημιών και των νεκρών είναι ο πιο σημαντικός και εκτεταμένος μέχρι στιγμής, με μια σημαντική αντίδραση έκτακτης ανάγκης στις σκηνές της πρόσκρουσης σε εξέλιξη.
Ένας πολεμικός ρεπόρτερ του Al Jazeera εντός της Ουκρανίας είπε για το υποτιθέμενο περιστατικό: "Προσπαθούμε να ξεκαθαρίσουμε τι ακριβώς συνέβη μέσω των αναφορών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Αλλά μέχρι στιγμής αυτό δεν κατέση εφικτό.
11_23.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης