Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Πλέον οι Ρώσοι θα στραφούν στην κατάκτηση του Donetsk

Μ. Βρετανία: Πλέον οι Ρώσοι θα στραφούν στην κατάκτηση του Donetsk
Σκληρές μάχες με πολλές απώλειες για τον έλεγχο του Donbass λέει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως πλέον οι Ρώσοι θα στραφούν στρατιωτικά στην κατάκτηση της επαρχίας του Donetsk διατυπώνει το υπουργείο Άμυνας της Μ. Βρετανίας.
Μετά την πτώση της πόλης Lysychansk που έφερε τους Ρώσους στο να έχουν τον πλήρη έλεγχο της επαρχίας Luhansk, πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στην επαρχία του Donbass, αυτή του Donetsk.
Σημειώνεται πως η Ρωσία έχει θέσει ως στόχο της στρατιωτικής της επιχείρησης στην Ουκρανία τον πλήρη έλεγχο των δύο αυτών επαρχιών, όπου ήδη υπήρχε έντονο φιλορωσικό στοιχείο.
«Πλέον η Ρωσία θα εστιάσει στο να καταλάβει την επαρχία του Donetsk, μεγάλο μέρος της οποίας παραμένει υπό τον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων.
Η μάχη για το Donbass είναι σκληρή και με μεγάλες απώλειες και αυτό θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να αλλάξει τις επόμενες εβδομάδες» επισημαίνει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.
Μάλιστα, οι Βρετανοί υποστηρίζουν ότι με τη σοδειά να είναι σε εξέλιξη, η ρωσική εισβολή εξακολουθεί να έχει καταστροφικές συνέπειες στον αγροτικό τομέα της Ουκρανίας, κάτι που έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού των Ουκρανών γεωργών με σπόρους και λιπάσματα, ενώ επισημαίνεται πως το ρωσικό μπλόκο στο λιμάνι της Οδησσού συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα στις εξαγωγές σιταριού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης