Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τιμή στόχο στα 9 ευρώ δίνει για τα Πλαστικά Θράκης η Eurobank Equities

Τιμή στόχο στα 9 ευρώ δίνει για τα Πλαστικά Θράκης η Eurobank Equities
Η ΑΧΕ σημειώνει πως το 2021 ήταν χρονιά ρεκόρ λόγω της πορείας των προϊόντων προσωπικής φροντίδας, ενώ το 2022 επηρεάζεται από την αύξηση στα κόστη
Σχετικά Άρθρα

Η τιμή της μετοχής της Πλαστικά Θράκης, ενσωματώνει μάλλον ένα συντηρητικό σενάριο αναφέρει η Eurobank Equities στην έκθεσή της (sponsored research), το οποίο θα μπορούσε να σημαίνει κέρδη προ φόρων και τόκων μετά το 2023 περί τα 17-20 εκατ. ευρώ, κάτι παραπάνω από 50% χαμηλότερα από τα επίπεδα που η χρηματιστηριακή θεωρεί πως θα φέρει η εταιρεία.
Βάση του μοντέλου αποτίμησης που χρησιμοποιεί η δίκαιη αποτίμηση είναι μεταξύ 345 εκατ. ευρώ και 460 εκατ. ευρώ, με το βασικό σενάριο να είναι τιμή στόχος τα 9 ευρώ από 9,8 ευρώ που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.
Η ΑΧΕ σημειώνει πως το 2021 ήταν χρονιά ρεκόρ λόγω της πορείας των προϊόντων προσωπικής φροντίδας, ενώ το 2022 επηρεάζεται από την αύξηση στα κόστη.
Ωστόσο το πρώτο τρίμηνο έδειξε EBITDA 15,5 εκατ. ευρώ και η Eurobank Equities βελτίωσε την εκτίμησή της για το τζίρο στα 399 εκατ. ευρώ ενώ τα EBITDA αναμένει να διαμορφωθούν στα 52 εκατ. ευρώ από 55 εκατ. ευρώ που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση αλλά και πάλι 70% υψηλότερα από αυτά του 2019. Για το σύνολο της χρήσης περιμένει κέρδη προ φόρων 30 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 5 εκατ. ευρώ θα είναι κέρδη από τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης