Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Αύξηση πάνω από 40% στις εισαγωγές covid – Ποιους αφορά

Παγώνη: Αύξηση πάνω από 40% στις εισαγωγές covid – Ποιους αφορά
Γίνεται πανικός στα νοσοκομεία υποστήριξε η κα.Παγώνη
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως καταγράφεται αύξηση της τάξης του 40% στις εισαγωγές περιστατικών covid στα νοσοκομεία διατύπωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα.Παγώνη είπε σχετικά με την χρήση μάσκας πως «δεν χρειάζεται υποχρεωτικότητα για να γνωρίζει κάποιος πότε να βάλει τη μάσκα και πότε όχι».
Όπως είπε, είναι σε ανοδική τροχιά ο δείκτης των νοσηλειών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της χώρας, καθώς η αύξηση που έχει καταγραφεί στις εισαγωγές των νοσοκομείων ξεπερνά το 40%.
Η κα.Παγώνη είπε ότι γίνεται πανικός στα νοσοκομεία και ότι τα κρούσματα στην πραγματικότητα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που δηλώνονται.
«Οι ασθενείς που καταφθάνουν στα νοσοκομεία είναι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα λόγω επιπλοκών που τους προκάλεσαν οι μεταλλάξεις Όμικρον ΒΑ4/5» ανέφερε η κα.Παγώνη, επισημαίνοντας πως οι παραλλάξεις αυτές είναι λίγοτερο επικίνδυνες αλλά πιο μεταδοτικές.

Τι λέει για μάσκες

Όσον αφορά στη χρήση της μάσκας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να είναι στη βαλίτσα μας» ενόψει των διακοπών και να χρησιμοποιείται σε χώρους με συνωστισμό τόσο εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς
«Πρέπει να προσαρμοστούμε για να περάσουμε ωραίες διακοπές.
Δεν χρειάζεται υποχρεωτικότητα για να γνωρίζει κάποιος πότε να βάλουμε τη μάσκα και πότε όχι» τόνισε η κα.Παγώνη, η οποία εκτίμησε ότι τον Αύγουστο ο ιός θα παρουσιάσει εξάρσεις και υφέσεις ωστόσο ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει πανικός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης