Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Πυρά» Πλεύρη για την εμφάνιση Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο - ΣΥΡΙΖΑ: Πήγε με αρνητικό PCR, χυδαία επίθεση

«Πυρά» Πλεύρη για την εμφάνιση Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο - ΣΥΡΙΖΑ: Πήγε με αρνητικό PCR, χυδαία επίθεση
Ο Α. Τσίπρας είχε ανακοινώσει στις 20 Ιουλίου ότι βρέθηκε για δεύτερη φορά θετικός στον κορωνοϊό
Σχετικά Άρθρα

Για άγνοια των οδηγιών του ΕΟΔΥ κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα - ο οποίος στις 20/7 βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό για δεύτερη φορά - ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, λέγοντας ότι έπρεπε να είναι σε απομόνωση και όχι να πάει στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο την Κυριακή 24/7 και μάλιστα χωρίς να φοράει μάσκα.
Μετά τη δήλωση αυτή, ξέσπασε πολιτική αντιπαράθεση, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να δίνει στη δημοσιότητα το αρνητικό PCR με ημερομηνία 23/7 του Α. Τσίπρα και να κάνει λόγο για χυδαία επίθεση πίσω από την οποία βρίσκεται ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης.
Ειδικότερα, ο κ. Πλεύρης μιλώντας στο OPEN κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «έσπασε» το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και την καραντίνα για να πάει στη δεξίωση αποκατάστασης της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ωστόσο, ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στην ίδια εκπομπή του OPEN μετά τον κ. Πλεύρη, διέψευσε τον υπουργό Υγείας εξηγώντας ότι ο κ. Τσίπρας πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο με αρνητικό PCR.
Αργότερα παρενέβη και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηλιόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε για «ψέματα» τον υπουργό, ζήτησε την παραίτηση του, λέγοντας πως «ελπίζω μέσα σε λίγες ώρες να ζητήσει συγγνώμη».
Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει στη δημοσιότητα το αρνητικό τεστ του κ.Τσίπρα, με ημερομηνία 23 Ιουλίου, κάτι που δημοσιοποιήθηκε από το OPEN.

Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

"Ο υπουργός Υγείας των 30.000 νεκρών από την πανδημία, της πρώτης θέσης της Ε.Ε. σε θανάτους ανά εκατομμύριο και της πρώτης θέσης στην Ευρώπη στην υπερβάλλουσα θνησιμότητα σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας και ακροδεξιάς προπαγάνδας βγαλμένης από τις πιο σκοτεινές σελίδες των φασιστικών εγχειριδίων με τα οποία μεγάλωσε", τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντώντας στις δηλώσεις Πλεύρη, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα, ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε βγει αρνητικός σε μοριακό τεστ ήδη από το Σάββατο (23/7).
Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του, "ο κ. Πλεύρης επιχείρησε σήμερα έναν άθλιο αντιπερισπασμό δηλώνοντας ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πήγε την Κυριακή στο Προεδρικό Μέγαρο παραβιάζοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, ο Αλέξης Τσίπρας είχε βγει αρνητικός σε μοριακό τεστ ήδη από το Σάββατο.
Αλλά ποιον έπιασε ο πόνος για τα υγειονομικά πρωτόκολλα; Τον υπουργό υγείας που έστελνε τους εργαζόμενους στις δουλειές τους με πυρετό και ντεπόν να στοιβάζονται σε μετρό και λεωφορεία; Ή τον υπουργό που έπαυσε την καθημερινή ενημέρωση των πολιτών για τον κορωνοϊό;".
"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πίσω από αυτή τη χυδαία επίθεση Πλεύρη βρίσκεται ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος όσο αποκηρύσσει την τοξικότητα τόσο ρίχνει στο βούρκο και τη λάσπη την πολιτική αντιπαράθεση. Όσο καταρρέει τόσο πιο άθλιος, χυδαίος και επικίνδυνος θα γίνεται", κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ): Περιμένουμε τη συγνώμη και την παραίτηση του Πλεύρη - Συμπεριφέρεται σαν ακροδεξιό τρολ

"Είναι τουλάχιστον χυδαίο και προκλητικό η κυβέρνηση που έστελνε χιλιάδες εργαζόμενους από την πέμπτη μέρα νόσησης στα μέσα μεταφοράς, στους χώρους εργασίας, η κυβέρνηση που έφερε τη χώρα σε αυτή την κατάσταση, να πετάει λάσπη με αυτόν τον τρόπο. Περιμένουμε τη συγνώμη και την παραίτηση του κ. Πλεύρη", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Ν. Ηλιόπουλος, ασκώντας σφοδρή κριτική στις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας για τον Αλέξη Τσίπρα.
"Ο κ. Πλεύρης είναι ο υπουργός Υγείας που έχει καταφέρει η Ελλάδα να είναι πρώτη σε θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων, έχει καταφέρει να καταγράφει η χώρα μας 28% υπερβάλλουσα θνησιμότητα, την ώρα που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 10%. Μόνο και μόνο για αυτά θα έπρεπε να ντρέπεται, να μην τον βλέπει το φως του ήλιου. Αντίθετα όμως, ο κ. Πλεύρης επιλέγει να συμπεριφέρεται σαν ένα τελειωμένο ακροδεξιό τρολ και να βγαίνει να λέει ψέματα.
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έσπασε καμία καραντίνα. Έχει αρνητικό μοριακό τεστ από το Σάββατο", ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο» ο κ. Ηλιόπουλος.

«Πυρά» Πλεύρη

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, ο κ. Τσίπρας είτε δεν έπρεπε να πάει στη δεξίωση διότι δεν είχαν τελειώσει οι πέντε μέρες της υποχρεωτικής καραντίνας του, είτε είχε τελειώσει το 5ήμερο και έπρεπε να φοράει υποχρεωτικά μάσκα.
Μάλιστα, κατηγόρηση τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για άγνοια των οδηγιών του ΕΟΔΥ, την ώρα που, ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδ. Ξανθός, εγκαλεί την κυβέρνηση επειδή δεν επαναφέρει την υποχρεωτικότητα της μάσκας.
Όπως ανέφερε ο κ. Πλεύρης, «μας εγκαλεί η αντιπολίτευση ότι πρέπει να επαναφέρουμε πιο αυστηρά μέτρα και με λύπη μου είδα ότι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν τήρησε τα μέτρα που προβλέπει ο ΕΟΔΥ. Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε για τη νόσησή του στις 20 Ιουλίου. Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι σαφείς: υπάρχουν πέντε μέρες απομόνωσης, που δεν μετράει η πρώτη μέρα, ο κ. Τσίπρας ήταν στην 4η μέρα στις 24 Ιουλίου, αν δεχτούμε ότι νόσησε την προηγούμενη μέρα, ήταν στην 5η μέρα. Θα έπρεπε να είναι πέντε μέρες καραντίνα γιατί δεν έχει κανένα νόημα αν έχεις θετικό ή αρνητικό τεστ. Βρέθηκε με μάσκα KN(95) (επισκέφτηκε τις πυρόπληκτες περιοχές της Παλλήνης και του Ντράφι στις 24/7) και το απόγευμα ήταν χωρίς μάσκα στο Προεδρικό Μέγαρο, εν μέσω περιόδου που θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα ή αν είχε ολοκληρώσει την καραντίνα, θα έπρεπε να κυκλοφορεί με μάσκα».
Ξεκαθάρισε ότι «το πρωτόκολλο είναι ένα και σαφές: πέντε μέρες καραντίνα και οι επόμενες πέντε μέρες μόνο με μάσκα».
Ο κ. Πλεύρης πρόσθεσε ότι «κανονικά, αν ισχύουν οι ημερομηνίες που ο ίδιος έχει δώσει, ήταν στην 5ήμερη καραντίνα και δεν θα έπρεπε να έχει βγει. Αν είχε νοσήσει νωρίτερα και το ανακοίνωσε στις 20 θα έπρεπε να είναι με μάσκα».

Η ανάρτηση του Θ. Πλεύρη

Ακόμη, ο υπουργός Υγείας σε ανάρτησή του στο twitter ανέβασε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για όσους έχουν νοσήσει, σημειώνοντας ότι «για όσους ζητούν αυστηροποποίηση των μέτρων, ας τηρούν πρώτα αυτά που υπάρχουν. Οδηγίες ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό. Όποιος βγεί θετικός παραμονή σε απομόνωση για 5 ημέρες. Η ημέρα λήψης του θετικού τεστ είναι η ημέρα 0. Μετά για 5 μέρες υποχρεωτική χρήση μάσκας ΚΝ».λ_2.JPG

Θετικός ο Τσίπρας στις 20/7

Ο Α. Τσίπρας είχε ανακοινώσει στις 20 Ιουλίου ότι βρέθηκε για δεύτερη φορά θετικός στον κορωνοϊό, αφού νόσησαν και η σύντροφός του Μπέτυ Μπαζιάνα και ο μεγάλος τους γιος.
Η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο έγινε στις 24 Ιουλίου.

ts_4.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης