Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σχεδόν 1,6 δισ. οι ζημίες της Credit Suisse το β' 3μηνο του 2022 - Παραιτείται ο CEO, Thomas Gottstein

tags :
Σχεδόν 1,6 δισ. οι ζημίες της Credit Suisse το β' 3μηνο του 2022 - Παραιτείται ο CEO, Thomas Gottstein
Η ετήσια μείωση κατά 29% των καθαρών εσόδων του ομίλου οφείλεται κυρίως στη μείωση των εσόδων από την επενδυτική τραπεζική κατά 43%
Σχετικά Άρθρα
Τεράστια ήταν η ζημία που ανακοίνωσε η Credit Suisse το β' 3μηνο του 2022, καθώς ανήλθαν στα 1,593 δισ. ελβετικά φράγκα, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν να μην ξεπεράσουν τα 398,16 εκατ. ελβετικά φράγκα.
Μετά από αυτήν την κακή επίδοση, η οποία επιβαρύνθηκε και από τις αυξανόμενες δικαστικές προβλέψεις, ο Διευθύνων Σύμβουλος Thomas Gottstein θα παραιτηθεί.
Σε δήλωση του, ο Gottstein είπε ότι τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου ήταν «απογοητευτικά» και ότι η απόδοση της τράπεζας «επηρεάστηκε σημαντικά από διάφορους εξωτερικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων γεωπολιτικών και μακροοικονομικών.
«Η επείγουσα ανάγκη για αποφασιστική δράση είναι σαφής και μια ολοκληρωμένη αναθεώρηση για την ενίσχυση του άξονα μας στις επιχειρήσεις Wealth Management, Swiss Bank και Asset Management, που υποστηρίζονται από έναν θεμελιώδη μετασχηματισμό της Τράπεζας Επενδύσεων μας, βρίσκεται σε εξέλιξη», είπε.
Ο Gottstein, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία στις αρχές του 2020 μετά την παραίτηση του προκατόχου Tidjane Thiam μετά από ένα σκάνδαλο κατασκοπείας, θα αντικατασταθεί από τον Ulrich Koerner, πρώην διευθύνων σύμβουλο του τμήματος διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας.

Μεγάλο το πλήγμα στις επενδυτικές δραστηριότητες

Η επενδυτική τράπεζα επλήγη από τη σημαντικά χαμηλότερη εκδοτική δραστηριότητα στις κεφαλαιαγορές και τη μειωμένη δραστηριότητα πελατών, ανέφερε η Credit Suisse, αναγνωρίζοντας ότι η θέση του τμήματος «δεν ήταν προσανατολισμένη προς όφελος από τις ασταθείς συνθήκες της αγοράς» και τους τομείς ισχύος της, όπως οι κεφαλαιαγορές.
Η ετήσια μείωση κατά 29% των καθαρών εσόδων του ομίλου οφείλεται κυρίως στη μείωση των εσόδων από την επενδυτική τραπεζική κατά 43% και στη μείωση των εσόδων διαχείρισης περιουσίας κατά 34%, ενώ τα έσοδα από τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων μειώθηκαν επίσης κατά 25%.
Τα λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν κατά 10% από έτος σε έτος και περιελάμβαναν σημαντικές δικαστικές προβλέψεις ύψους 434 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που αφορούσαν πολλαπλά νομικά ζητήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης