Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς όγδοη συνεχόμενη ανοδική – Ακόμα πιο ψηλά οι τράπεζες

Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς όγδοη συνεχόμενη ανοδική – Ακόμα πιο ψηλά οι τράπεζες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Συνεχίζουν ανοδικά οι αγορές της Ευρώπης με τον DAX να προσπαθεί να κλείσει το χάσμα που είχε αφήσει στις 13 Ιουνίου, τότε που η πτώση των αγορών ήταν απότομη. Συνεχίζει ανοδικά και η εγχώρια αγορά, για όγδοη συνεχόμενη συνεδρίαση, με τις τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά να προσπαθούν να ξεχωρίσουν στο ξεκίνημα.

ΟΤΕ: Δυνατά μεγέθη ανακοίνωσε πριν από λίγο με αύξηση σε όλες τις γραμμές ενώ διατηρούνται οι στόχοι που έχουν τεθεί από τη διοίκηση για ελεύθερες ταμειακές ροές 600 εκατ. ευρώ και επενδύσεις 620 εκατ. ευρώ. Στο εξάμηνο είχε ελεύθερες ταμειακές ροές 379 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 38,4% και καθαρά κέρδη 262 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 26%. Ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε στα 532,4 εκατ. ευρώ από 786,7 εκατ. ευρώ. Απίστευτη διάρθρωση λογιστικής κατάστασης!! Ανοδικό το άνοιγμα της μετοχής.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Συνεχίζεται η ανοδική κίνηση. Στις 573 μονάδες έχει φτάσει ο τραπεζικός δείκτης και δεν έχουν περάσει και πολλές συνεδριάσεις όπου είχε γράψει τιμές κάτω από τις 450 μονάδες. Συνεχίζεται η άνοδος για Πειραιώς και προσπαθεί να πιάσει το 1 ευρώ. Λίγο πιο κοντά στο 1 ευρώ είναι η Eurobank, ενώ καλή και η κίνηση της Alpha Bank αλλά και της Εθνικής.

LAMDA: Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την απόκτηση της εταιρείας που κατέχει το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen Designer Outlet Athens στα Σπάτα.

JUMBO: Αυξημένες κατά 3% οι πωλήσεις τον Ιούλιο και κατά 11% στο επτάμηνο. Βολές για τη γενικευμένη αύξηση τιμών από τη διοίκηση.

ΕΥΔΑΠ: Το μέρισμα θα δοθεί, αλλά μάλλον η επιστροφή κεφαλαίου παίρνει αναβολή. Όλα αυτά γιατί θυμήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ την εισηγμένη και θέλει να δώσει αγώνα για να εξασφαλίσει την περιουσία του κράτους. Βέβαια όταν ήταν κυβέρνηση είχε άλλη άποψη πετώντας 20 εκατ. ευρώ από το παράθυρο, βάζοντάς τα στην ΑΜΚ της Τράπεζας Αττικής. Μηδέν τα έκανε εκείνα τα χρήματα, όπως περίμεναν όλοι που ασχολούνται με το ΧΑ, μεταξύ αυτών και η στήλη.

Για να μη θυμηθούμε ποιος έφτιαξε το Υπερταμείο και έβαλε την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ μέσα. Δυστυχώς όταν μέτοχος εισηγμένης είναι το κράτος, η μετοχή είναι καταδικασμένη να επηρεάζεται από τα πολιτικά παιχνίδια. Υποχωρεί στο ξεκίνημα η μετοχή, λόγω των εξελίξεων και με καλό όγκο για τα δεδομένα της και την περίοδο.

ΔΕΗ: Συνεχίζει ανοδικά και προς τα 6,30 ευρώ.

ΛΑΜΨΑ: Με την πώληση του ξενοδοχείου στη Ρόδο, από τη μία επικεντρώνεται στα ξενοδοχεία που διαθέτει στην Αθήνα, όπως λέει η εταιρεία και από την άλλη απομοχλεύεται ο ισολογισμός, ο οποίος σύμφωνα με στοιχεία του 2021 είχε καθαρό δανεισμό 130 εκατ. ευρώ περίπου και ίδια κεφάλαια 89,1 εκατ. ευρώ. Από την πώληση θα πάρει περίπου 44 εκατ. ευρώ, επομένως βελτιώνεται σημαντικά η σχέση ιδίων προς καθαρού δανεισμού.

INTRALOT: Ο Σωκράτης Κόκκαλης αύξησε το ποσοστό του στο 32,42%, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως κινείται ταχύτατα η διοίκηση για να βγάλει τη μετοχή από την επιτήρηση. Το Χρηματιστήριο είναι υπεύθυνο γι΄αυτήν την απόφαση.

ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ: Προφανώς και η διανομή μερίσματος στους παλιούς μετόχους και όχι σε όλους δεν συμβαδίζει με τους κανονισμούς και τους νόμους και μία εταιρεία που μόλις μπήκε στο Χρηματιστήριο, θα πρέπει να δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία σε τέτοια θέματα και να σέβεται όσους έβαλαν λεφτά σε μία δύσκολη περίοδο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης