Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα-Covid-19: Σε lockdown η παραθαλάσσια πόλη Sanya – Περιορισμοί για πολίτες και τουρίστες

Κίνα-Covid-19: Σε lockdown η παραθαλάσσια πόλη Sanya – Περιορισμοί για πολίτες και τουρίστες
Yπάρχουν περίπου 80.000 τουρίστες στην παραθαλάσσια πόλη Sanya στη νότια Κίνα και όσοι επιθυμούν να φύγουν θα πρέπει να έχουν δύο αρνητικά τεστ PCR εντός 48 ωρών

Στην επιβολή lockdown στην παραθαλάσσια πόλη Sanya στη νότια Κίνα, εν μέσω τουριστικής περιόδου, προχώρησαν οι Αρχές κάνοντας λόγο «πολύ σοβαρή» κατάσταση λόγω covid, δίχως να προσδιορίσουν τη χρονική διάρκεια των περιορισμών.
Πλέον, οι μετακινήσεις των πολιτών και των τουριστών περιορίζονται και αναστέλλονται τα δρομολόγια των δημόσιων μέσων μεταφοράς, σε μια προσπάθεια ανάσχεσης της έξαρση της COVID-19.
«Καλούμε τους πολίτες και τους τουρίστες να δείξουν κατανόηση και να δώσουν τη στήριξή τους», ανέφεραν οι αρχές σε ανακοίνωση στην πλατφόρμα WeChat.
Ο αντιδήμαρχος, He Shigang, δήλωσε στο κρατικό δίκτυο CCTV ότι υπάρχουν περίπου 80.000 τουρίστες στην πόλη και όσοι επιθυμούν να φύγουν θα πρέπει να έχουν δύο αρνητικά τεστ PCR εντός 48 ωρών.
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη πόλη στη νήσο Hainan ανακοίνωσε χθες ότι καταγράφηκαν 263 κρούσματα COVID και μάλιστα, είχαν εντοπίσει σε αυτά την υποπαραλλαγή BA.5.1.3 της Omicron.
Πάντως, το lockdown επιβάλλεται κατά τη διάρκεια της υψηλής τουριστικής περιόδου για την πόλη, που είναι γνωστή για τα καταστήματα αφορολογήτων ειδών και τα ξενοδοχείων μεγάλων διεθνών αλυσίδων.
Οι αρχές της πόλης άρχισαν να επιβάλουν μέτρα lockdown σε κάποιες περιοχές την Πέμπτη 4/8 και έτσι, είναι κλειστοί οι περισσότεροι χώροι, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών κέντρων με καταστήματα αφορολογήτων ειδών που είναι πολύ δημοφιλή μεταξύ των Κινέζων.
Συνολικά στην ηπειρωτική Κίνα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο 310 κρούσματα Covid-19 τοπικής μετάδοσης, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας, ενώ δεν αναφέρθηκαν θάνατοι λόγω επιπλοκών της Covid-19, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα να παραμένει στους 5.226.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης