Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή – Σειρήνες στο Τελ Αβίβ για επίθεση με ρουκέτες

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή – Σειρήνες στο Τελ Αβίβ για επίθεση με ρουκέτες
Oι σειρήνες ήχησαν στις γειτονικές της Λωρίδας της Γάζας περιοχές, από όπου εκτοξεύονται ρουκέτες κατά του ισραηλινού εδάφους

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το Σάββατο (6/8/2022) ότι οι σειρήνες για συναγερμό για επίθεση με ρουκέτες ήχησαν στο Τελ Αβίβ, για πρώτη φορά από την έναρξη της πολεμική κλιμάκωσης με την οργάνωση του Ισλαμικού Τζιχάντ στην Λωρίδα της Γάζας.
Σε σύντομη ανακοίνωση, ο στρατός διευκρινίζει ότι οι σειρήνες ήχησαν στον τομέα του Γκους Νταν, κοντά στο Τελ Αβίβ.
Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP), οι σειρήνες ήχησαν στις γειτονικές της Λωρίδας της Γάζας περιοχές, από όπου η οργάνωση εκτοξεύει ρουκέτες κατά του ισραηλινού εδάφους.

Ρωσική ανησυχία

Η Μόσχα εξέφρασε «βαθιά ανησυχία» για την ανταλλαγή πυρών μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας, καλώντας και τα δύο μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.
«Παρατηρούμε με βαθιά ανησυχία την εξέλιξη των γεγονότων, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε επανάληψη μιας στρατιωτικής σύγκρουσης μεγάλους κλίμακας και να επιδεινώσουν περαιτέρω την ήδη αξιοθρήνητη ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σε ανακοίνωσή της.
«Καλούμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν μέγιστη αυτοσυγκράτηση, να αποτρέψουν την κλιμάκωση των ένοπλων επιχειρήσεων και να αποκαταστήσουν αμέσως μια διαρκή κατάπαυση του πυρός», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με την Zakharova, «μια περαιτέρω κλιμάκωση προκλήθηκε από τα πυρά της ισραηλινής αεροπορίας στη Λωρίδα της Γάζας στις 5 Αυγούστου, στα οποία παλαιστινιακές οργανώσεις απάντησαν πραγματοποιώντας μαζικούς και αδιάκριτους βομβαρδισμούς στο ισραηλινό έδαφος».

Ιράν: Βαρύ τίμημα για το Ισραήλ

O διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν δήλωσε το Σάββατο (6/8/2022) ότι το Ισραήλ θα πληρώσει βαρύ τίμημα για τις τελευταίες του επιθέσεις κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα, μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση.
«Οι Ισραηλινοί θα πληρώσουν ένα ακόμη βαρύ τίμημα για το πρόσφατο έγκλημά τους», ανέφερε ο Hossein Salami αναφερόμενος στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα, καθώς συναντήθηκε με τον ηγέτη της Ισλαμικής Τζιχάντ, Ziad Nahala, ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης