Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Αδίστακτη η Ουκρανία προετοιμάζει μεγάλης κλίμακας προβοκάτσια στο Slavyansk με πολλές απώλειες αμάχων

Ρωσία: Αδίστακτη η Ουκρανία προετοιμάζει μεγάλης κλίμακας προβοκάτσια στο Slavyansk με πολλές απώλειες αμάχων
«Προειδοποιούμε εκ των προτέρων την παγκόσμια κοινότητα και τους διεθνείς οργανισμούς για την κυνική πρόκληση που ετοιμάζουν οι ουκρανικές αρχές», το μήνυμα του ρωσικού στρατού
Σχετικά Άρθρα

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προετοιμάζουν άλλη μια τεράστια προβοκάτσια που συνεπάγεται απώλειες αμάχων έξω από το Slavyansk στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR) προκειμένου να αποδώσουν την ευθύνη για αδιάκριτα χτυπήματα στα ρωσικά στρατεύματα, δήλωσε ο Mikhail Mizintsev, επικεφαλής του Κέντρου Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας.
«Είναι αξιόπιστα γνωστό ότι η διοίκηση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω του 72ου Κέντρου Πληροφόρησης και Ψυχολογικής Επιχείρησης, οργανώνει άλλη μια μεγάλης κλίμακας προβοκάτσια που περιλαμβάνει θανάτους αμάχων ως αποτέλεσμα υποτιθέμενων αδιάκριτων χτυπημάτων από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις», δήλωσε ο Mizintsev, ο οποίος ηγείται του Κοινού Στρατηγείου Συντονισμού της Ρωσίας για την Ανθρωπιστική Αντίδραση στην Ουκρανία.

Το σενάριο

«Για την υλοποίησή του, έχουν αναπτυχθεί όλμοι έξω από το Slavyansk της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, τα οποία σχεδιάζονται να βομβαρδίσουν τις τοποθεσίες όπου ζει ο τοπικός πληθυσμός και οι πρόσφυγες (οδός Geologicheskaya) όταν θα παραδοθεί η ανθρωπιστική βοήθεια», σημείωσε ο Ρώσος στρατηγός.
Σύμφωνα με τον στρατηγό, ξένοι δημοσιογράφοι έφτασαν στην πόλη για να τραβήξουν φωτογραφίες και να τραβήξουν βίντεο σχετικά με τις υποτιθέμενες «δολοφονίες πολιτών από Ρώσους» και στη συνέχεια να τις δημοσιεύσουν στα ουκρανικά και δυτικά μέσα ενημέρωσης.
«Προειδοποιούμε εκ των προτέρων την παγκόσμια κοινότητα και τους διεθνείς οργανισμούς για την κυνική πρόκληση που ετοιμάζουν οι ουκρανικές αρχές.
Οι άμαχοι μπορεί να υποφέρουν από αυτήν, ενώ το καθεστώς του Κιέβου θα κατηγορήσει τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις για θανάτους αμάχων μετά από ένα καλά δοκιμασμένο σενάριο», ανέφερε ο Ρώσος στρατηγός.

Οργή μεταξύ των υποστηρικτικών… της Ουκρανίας

Η Διεθνής Αμνηστία με μια αιφνιδιαστική αλλαγή στάσης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ουκρανία.
Αμέσως πυροδότησε θύελλα επικρίσεων καθώς τόσο δυτικοί ειδήμονες όσο και οι ίδιοι οι αξιωματούχοι της Ουκρανίας χαρακτήρισαν τα ευρήματα ως «άδικα».
Η έκθεση της Αμνηστίας ανέφερε ότι «βρήκαν στοιχεία για τις ουκρανικές δυνάμεις που εξαπολύουν επιδρομές μέσα από κατοικημένες περιοχές, καθώς και ότι χρησιμοποιούν κτίρια πολιτών σε 19 πόλεις και χωριά ως ορμητήρια» σε τρεις κατεστραμμένες από τον πόλεμο περιοχές της χώρας από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο 2022.

Η έκθεση αναφέρει λεπτομερώς ότι τα σχολεία και τα νοσοκομεία, καθώς και τα σπίτια των ανθρώπων, τέθηκαν σε κίνδυνο, υποδηλώνοντας τακτικές τύπου «ανθρώπινων ασπίδων» που χρησιμοποιούνται από τον ουκρανικό στρατό.
«Τέτοιες τακτικές παραβιάζουν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και θέτουν σε κίνδυνο τους αμάχους, καθώς μετατρέπουν πολιτικά αντικείμενα σε στρατιωτικούς στόχους.

Τα ρωσικά πλήγματα που ακολούθησαν σε κατοικημένες περιοχές σκότωσαν αμάχους και κατέστρεψαν πολιτικές υποδομές» ανέφερε η Αμνηστία, λέγοντας ότι η παρουσία του ουκρανικού στρατού μέσα σε πόλεις είχε ως αποτέλεσμα τον βομβαρδισμό αστικών υποδομών…
Η έκθεση διευκρίνισε περαιτέρω ότι σε 22 από τα 29 σχολεία που επισκέφτηκε ομάδα της Αμνηστίας μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου, οι ερευνητές βρήκαν στοιχεία στρατιωτικής δραστηριότητας. Επιπλέον, καταγράφηκαν πέντε περιπτώσεις του Ουκρανικού στρατού που χρησιμοποιούσε τα νοσοκομεία ως βάσεις.
Η έκθεση έφτασε στο σημείο να τονίζει ότι η Αμνηστία «δεν γνώριζε» περιπτώσεις όπου ο Ουκρανικός στρατός προσπάθησε να απομακρύνει αμάχους από αυτές τις τοποθεσίες.

Άκρως επικριτική για την Ουκρανία η Διεθνής Αμνηστία

Η Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας Agnès Callamard δήλωσε κατά την δημοσιοποίηση της έκθεσης:

«Το να βρίσκεται σε αμυντική θέση δεν απαλλάσσει τον ουκρανικό στρατό από το σεβασμό του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».

Φυσικά, το ότι μια τόσο σεβαστή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων με έδρα τη Δύση καταδίκασε τις πρακτικές του ουκρανικού στρατού είχε ως αποτέλεσμα την αντίδραση των ηγετών της Δύσης και της Ουκρανίας, τονίζοντας ότι η Διεθνής Αμνηστία χρησιμοποιεί την προπαγάνδα των Ρώσων.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας έσπευσε να κατακεραυνώσει την έκθεση της Αμνηστίας, λέγοντας : «Καταλαβαίνω ότι η Αμνηστία θα απαντήσει στην κριτική λέγοντας ότι επικρίνουν και τις δύο πλευρές της σύγκρουσης.
Αλλά τέτοια συμπεριφορά από την πλευρά της Αμνηστίας δεν αφορά την αναζήτηση της αλήθειας και την παρουσίαση στον κόσμο, αλλά για τη δημιουργία μιας λανθασμένης ισορροπίας μεταξύ του εγκληματία και του θύματός του».

Η Ρωσία αισθάνεται δικαιωμένη…

Η Ρωσία, εν τω μεταξύ, είπε ότι η έκθεση επιβεβαιώνει όσα λέει η Ρωσία εδώ και πολύ καιρό.
Αξιωματούχοι δήλωσαν:
«Μιλάμε συνεχώς για αυτό, οι ουκρανικές δυνάμεις συχνά πυκνά χρησιμοποιούν τους αμάχους ως «ανθρώπινη ασπίδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης