Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Οι υποκλοπές συνεχίζουν να επηρεάζουν – Διατηρούνται οι πτωτικές τάσεις

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Οι υποκλοπές συνεχίζουν να επηρεάζουν – Διατηρούνται οι πτωτικές τάσεις
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Αν και περίμεναν μικτό άνοιγμα οι αναλυτές για τις αγορές της Ευρώπης, αυτές άνοιξαν με σημαντική άνοδο. Σε υψηλά δύο μηνών ο DAX 40 και ο CAC 40. Η άνοδος ίσως να μπορέσει να κρατήσει την αγορά μας σήμερα, αν και το θέμα των υποκλοπών, επαναφέρει σενάρια πρόωρων εκλογών και επηρεάζουν το Χ.Α. Το άνοιγμα είναι ήπια πτωτικό και παραμένει κάτω από τις 850 μονάδες ο Γενικός Δείκτης. Μάλλον είναι προς αναζήτηση κατεύθυνσης και ανάλυσης των όσων διαδραμματίζονται.

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ: Σύμφωνα με το νόμο άρση του απορρήτου των επικοινωνιών γίνεται για δύο λόγους. Ή για λόγους εθνικής ασφάλειας, ή για να διακριβωθεί η τέλεση εγκλημάτων. Στην περίπτωση του κ.Ανδρουλάκη φαίνεται πως έχουν επικαλεστεί την πρώτη περίπτωση. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε το λόγο που υπήρχε απειλή εθνικής ασφάλειας από Ευρωβουλευτή της χώρας και μετέπειτα πρόεδρο κόμματος, ώστε να υπογράψει εισαγγελέας και να επιτρέψει στην ΕΥΠ να παρακολουθεί το κινητό του. Τώρα κάτι αναφορές για συνομιλίες με κινέζους, ή ότι το ζήτησαν άλλες χώρες, μάλλον είναι αστειότητες και φυσικά δεν νομίζουμε ότι υπάγονται στην περίπτωση του νόμου. Όπως και να έχει πρόκειται για μία εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη που επηρεάζει και το ελληνικό χρηματιστήριο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μετά την δημοσίευση αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου, οι μετοχές αφομοιώνουν στα τρέχοντα επίπεδα τα νέα νούμερα. Πτωτικά ο δείκτης, ο οποίος μάλλον επηρεάζεται από την υπόθεση των υποκλοπών. Όλες οι συστημικές με ήπιες απώλειες στο ξεκίνημα.

ΟΠΑΠ: Μπήκαν 7,42 εκατ. νέες μετοχές που αντιστοιχούν στην επανεπένδυση του μερίσματος. Με ήπια άνοδο ξεκίνησε η μετοχή.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Απουσιάζει ο όγκος συναλλαγών. Η Jumbo ενισχύεται 1,27% με 157 κομμάτια, η Σαράντης 1,01% με 2 κομμάτια και ο ΑΔΜΗΕ 0,97% με 6 τεμάχια. Από την άλλη με 113 κομμάτια υποχωρεί σχεδόν 2% η Ελλάκτωρ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Στη συνεδρίαση της Παρασκευής πήγε να ξεχωρίσει αλλά χάλασε μετά το κλίμα, λόγω των όσων έγιναν και είχαν σχέση με πολιτικές εξελίξεις. Σήμερα προσπαθεί ξανά να κινηθεί υψηλότερα και υπάρχει άνοιγμα μεταξύ αγοραστή και πωλητή. Ο όγκος χαμηλός και η τιμή στα 4,04 ευρώ.

ΔΕΗ: Πιέζεται η μετοχή και με όγκο. Το θέμα των πρόωρων εκλογών φυσικά και την επηρεάζει ειδικά μάλιστα αν αναλογιστούμε τι έχει πει η αντιπολίτευση και τι φαίνεται να σχεδιάζει. Στα 5,7450 ευρώ καις το -1,37% με 46 χιλ. τεμάχια στα πρώτα 9 λεπτά.

IDEAL: Από σήμερα ξεκινάει η δημόσια πρόταση για την απόκτηση της Byte. Θέλει τουλάχιστον 70% και δε θα αγοράζει μετοχές μέσω του Χρηματιστηρίου. Δεν έχουν ανοίξει οι μετοχές των δύο εταιρειών μετά από 10 λεπτά συνεδρίασης.

ΕΛΓΕΚΑ: Με όγκο 110 τεμάχια άνοιξε στο -10,04%.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Με 60 τεμάχια η συγκεκριμένη άνοιξε στο -9,90%.

ATTICA GROUP: Πιέστηκε σημαντικά στην προηγούμενη συνεδρίαση και σήμερα αν και με μικρό όγκο προσπαθεί να ανακάμψει. Σημειώνουμε την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου το τελευταίο διάστημα, αν και απέχουν σημαντικά από τιμές που αφήνουν κέρδος σε εταιρείες του συγκεκριμένου κλάδου.

ΕΚΤΕΡ: Ξεκίνησε με όρεξη και γρήγορα έκανε όγκο σχεδόν 4 χιλ. τεμάχια. Στα 1,1850 ευρώ και στο +1,72% με την αποτίμηση να λέει 13,3 εκατ. ευρώ. Δύο ακόμα σημαντικά σε τζίρο για την εταιρεία, υπέγραψε. 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης