Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των θανάτων από κορωνοϊό - Ο Πλεύρης δεν απέκλεισε την υποχρεωτικότητα της μάσκας από Σεπτέμβριο

Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των θανάτων από κορωνοϊό - Ο Πλεύρης δεν απέκλεισε την υποχρεωτικότητα της μάσκας από Σεπτέμβριο

Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την εκτίμηση ότι το παρόν κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε φάση αποκλιμάκωσης

Σχετικά Άρθρα

Την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των θανάτων επιδημιολογικές εκθέσεις του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
Ειδικότερα ερωτηθείς για τον υψηλό αριθμό θανάτων που ανακοινώνεται τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Πλεύρης δήλωσε μιλώντας στο Open: «Η χώρα μας ακολουθεί το εξής μοντέλο καταγραφής, βάσει του ΠΟΥ: Όταν κάποιος έχει νοσήσει από COVID, ακόμη και όταν η αιτία θανάτου δεν είναι ο κορωνοϊός και απλώς έχει βγει θετικός, τότε καταγράφεται ως θάνατος από COVID. Από δω και στο εξής, στους θανάτους που θα δηλώνουμε, θα αναφέρουμε πόσοι από αυτούς είναι με αιτία τον COVID και πόσοι είναι με άλλη αιτία, αλλά τα άτομα είχαν COVID. Συνεπώς δεν είχαμε αύξηση θανάτων, απλά το ποσοστό των θανάτων από τον Μάιο και μετά συνδυάζονται με περιστατικά ήταν με οποιαδήποτε αιτία και είχαν και COVID. Αυτά όλα τα στοιχεία θα αναλυθούν και θα συνεχίσουμε να λέμε επακριβώς του θανάτους, όμως και απόδειξη αυτού που λέμε, είναι πως δεν υπήρχε αύξηση στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας».

Η πορεία της πανδημίας

Όσον αφορά την πορεία της πανδημίας, ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την εκτίμηση ότι το παρόν κύμα βρίσκεται σε φάση αποκλιμάκωσης.
«Αυτό το κύμα είχε την ιδιαιτερότητα ότι αφορούσε σε νοσηλείες σε απλές κλίνες και όχι σε ΜΕΘ, και γι αυτό δεν υπήρχε πίεση στο σύστημα υγεία ως προς τον σκληρό δείκτη των διασωληνώσεων» είπε χαρακτηριστικά.

Για τα επικαιροποιημένα εμβόλια

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στα επικαιροποιημένα εμβόλια έναντι του κορωνοϊού, σημειώνοντας ότι «με το εμβόλιο που θα προστατεύει και από τη βαριά νόσηση και από τη μόλυνση από τη μετάλλαξη Omicron αναμένεται να κατατεθεί προς έγκριση μέσα στον Αύγουστο και παράλληλα τρέχουν οι διαδικασία για τα ακόμη πιο εξελιγμένα σκευάσματα που θα περιλαμβάνουν και τις υπομεταλλάξεις και θα είναι έτοιμα προς το τέλος του χρόνου». Ο υπουργός όμως τόνισε πως είναι άγνωστο το πόσες δόσεις θα απαιτούνται με επικαιροποιημένα εμβόλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο