Νέα επιδείνωση καταγράφεται σήμερα 9 Αυγούστου στα ελληνικά ομόλογα, καθώς αυξάνεται ο πολιτικός κίνδυνος στην Ελλάδα
Στις τράπεζες ξεχώρισε η Alpha bank στην ζώνη των 0,92 ευρώ και η κερδοσκοπία στην Attica bank +8,3%.
Είναι ακατανόητη η άνοδος του Ελλάκτωρ, έχει φθάσει στα 1,90 ευρώ έχει περιορισμένη διασπορά μετοχών οπότε εύκολα γίνονται χρηματιστηριακά παιχνίδια... η μετοχή ωστόσο είναι υπερτιμημένη...
Η ΔΕΗ μετά την προσέγγιση των 6,20 ευρώ υποχώρησε στα 5,74 όπως είχε προβλέψει το bankingnews.
Το πολιτικό ρίσκο παραμένει με την κυβέρνηση να βρίσκεται στοχοποιημένη, αφού αποδείχθηκε ότι η ΕΥΠ και κυβερνητικοί παράγοντες γνώριζαν τις παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων.
Το σκάνδαλο των υποκλοπών, πέρα από την θεσμική εκτροπή που έχει δημιουργήσει στο πολιτικό σύστημα, έχει αναδείξει την πολιτική απομόνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Δεν είναι τυχαίο που όλη η αντιπολίτευση έχει σπεύσει να κατηγορήσει τον Πρωθυπουργό είτε για αυτουργία για τις υποκλοπές δημοσιογράφων και πολιτικών αντιπάλων είτε για εγκληματική άγνοια για αυτά που γίνονταν στην ΕΥΠ, μία υπηρεσία που βρέθηκε διοικητικά υπό το προσωπικό γραφείο του.
Το βασικό μας σενάριο για το ελληνικό χρηματιστήριο είναι ότι θα ξαναδεί… τις 800 μονάδες αρχικά και μετά 700 μονάδες ή πτώση 160 μονάδων από τις τρέχουσες τιμές στις 860 μονάδες.
Εξαντλήθηκαν τα ανοδικά περιθώρια
Λόγω αυτής της πολύ σοβαρής παραμέτρου, το Bankingnews, επαναλαμβάνει ότι τα ανοδικά περιθώρια των τραπεζικών μετοχών εξαντλούνται στα επίπεδα του 1 ευρώ για Eurobank, Πειραιώς και Alpha bank και γύρω στα 3,40 ευρώ για την Εθνική τράπεζα.
Το βασικό σενάριο άπαξ και αυξάνεται και ο πολιτικός κίνδυνος στην Ελλάδα, πέραν από τον πληθωρισμό και την ενεργειακή κρίση είναι ότι… ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες θα δει… τα χαμηλά των 700 μονάδων… και οι τραπεζικές μετοχές θα υποχωρήσουν έως και -25% με -30% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών…
Η πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς στη σημερινή συνεδρίαση
Ανοδικά ξεκίνησε η χρηματιστηριακή αγορά με τον Γενικό Δείκτη +0,11% και τον Τραπεζικό Δείκτη στο +0,48%.
Λίγο αργότερα έφτασε έως και το -0,40%, για να βρει κάποια στηρίγματα στη συνέχεια.
Ωστόσο, ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε με απώλειες -0,09% στις 859 μονάδες έχοντας υψηλό στις 864,88 μονάδες και χαμηλό τις 856,95 μονάδες.
Ο τζίρος και ο όγκος συναλλαγών σε χαμηλά επίπεδα και εστιάζεται κυρίως στις τράπεζες.
Αναλυτικότερα, η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 34 εκατ. ευρώ, ο όγκος 15,6 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων τα 11,5 εκατ. να διακινούνται στις τράπεζες.
Τα τεχνικά σημεία
Ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 860 μονάδες, με βασική αντίσταση τις 850 μονάδες και ακολουθούν οι 867 μονάδες (κθετικός ΚΜΟ 200 ημερών), οι 880 και οι 900 μονάδες.
Στην πρώτη στήριξη βρίσκονται οι 820 μονάδες και ακολουθεί η βασική στήριξη των 800 μονάδων.
Η διάσπαση τους οδηγεί στις 780 - 770 μονάδες και ακολουθούν οι 750, οι 725, οι 700 και οι 680 μονάδες.
Ο Τραπεζικός Δείκτης βρέθηκε στις 548 μονάδες, στην πρώτη αντίσταση των 520 – 530 μονάδων και ακολουθούν οι 550, οι 570, οι 590 και οι 600 μονάδες
Στην πρώτη στήριξη βρίσκεται η ζώνη των 490 - 480 μονάδων και ακολουθούν οι 450, οι 440, οι 430 και οι 400 μονάδες.
«Θερμό» φθινόπωρο λόγω υποκλοπών
Για ένα θερμό πολιτικά φθινόπωρο προετοιμάζεται η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπό το βάρος του σκανδάλου των υποκλοπών, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κλιμακώνουν τις πιέσεις προς τον πρωθυπουργό.
Η κυβέρνηση αναγκάζεται να ανοίξει τη Βουλή μία εβδομάδα νωρίτερα, στις 22 Αυγούστου 2022, μετά το σχετικό αίτημα του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.
Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους πολιτικούς αρχηγούς, μετά το διάγγελμα της Δευτέρας (08/08), το οποίο αντί να δώσει απαντήσεις, δημιούργησε περαιτέρω ερωτήματα και κλιμάκωσε την πολιτική ένταση.
Το μεγάλο ερώτημα είναι αν η κυβέρνηση θα αντέξει την πίεση ή θα δρομολογηθούν πολιτικές εξελίξεις το φθινόπωρο, αν αναλογιστούμε ότι ξεκινά και μία μακρά προεκλογική περίοδος σε έναν δύσκολο χειμώνα.
Νέα επιδείνωση στα ελληνικά ομόλογα, το 10ετές στο 3,06% - Το spread με την Ιταλία στις +6 μ.β.
Νέα επιδείνωση καταγράφεται σήμερα 9/8 στα ελληνικά ομόλογα, καθώς αυξάνεται ο πολιτικός κίνδυνος στην Ελλάδα.
Το ελληνικό 10ετές ομόλογο βρίσκεται στο 3,06% ενώ το 10ετές ιταλικό παραμένει στο 3,00% με το μεταξύ τους spread στις +6 μονάδες βάσης.
Τα πέντε κρίσιμα road shows των ελληνικών τραπεζών
Σκληρό μπρα ντε φερ αναμένουν οι Έλληνες τραπεζίτες με τους αναλυτές στο μαραθώνιο των road shows που ξεκινά από τις 7 Σεπτεμβρίου 2022 και ολοκληρώνεται στο τέλος Νοεμβρίου.
Μήλον της έριδος αποτελεί η πορεία των κόκκινων δανείων όπου οι διεθνείς αναλυτές δηλώνουν επιφυλακτικοί στην άνεση με την οποία αντιμετωπίζουν το ζήτημα οι ελληνικές τράπεζες οι οποίες δεν αναμένουν σοβαρή επιδείνωση.
Χωρίς αμφιβολία κανένας δεν μπορεί να είναι βέβαιος για την εξέλιξη των κόκκινων δανείων καθώς το διεθνές κλίμα είναι ιδιαίτερα ρευστό και μπορεί η κρίση να αποκτήσει χαρακτηριστικά μακράς διαρκείας πράγμα που δεν δείχνει πιθανό στην παρούσα φάση.
Ο μαραθώνιος των road shows
Τα πρώτο crash test με τους αναλυτές πάντως θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο, στο χρηματοοικονομικό συνέδριο της Goldman Sachs και το επόμενο στις 20 Σεπτεμβρίου και πάλι στο Λονδίνο στο συνέδριο της BofA Merrill Lynch.
Στις 5 Οκτωβρίου οι ελληνικές τράπεζες θα βρεθούν στη Νέα Υόρκη με οικοδεσπότη τη Wood.
Στις 22 Νοεμβρίου η BofA θα είναι οικοδεσπότης στο Λονδίνο όπου θα παρελάσει όλο το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα ενώ ο κύκλος θα κλείσει στις 28 και 29 Νοεμβρίου όπου το ελληνικό χρηματιστήριο πραγματοποιεί το καθιερωμένο αλλά και υποβαθμισμένο τα τελευταία χρόνια road show του Λονδίνου.
Τεχνολογικές πιέσεις στη Wall, o Nasdaq -1,22%
Υπό πίεση διαπραγματεύονται οι δείκτες στη Wall Street, με τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq να υποχωρεί 1,22%, μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων για το το δ΄τρίμηνο από την κατασκευάστρια chip, Micron Technology.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones άνοιξε με πτώση 0,2%, την οποία πλέον έχει περιορίσει στο 0,07% στις 32.809 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημειώνει πτώση -0,38%, στις 4.124 μονάδες.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχωρεί 1,22% στις 12.489 μονάδες, σημειώνοντας πτώση για τρίτη ημέρα.
Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό που θα κρίνουν και τις επόμενες κινήσεις της Fed,
Ένας υψηλός πληθωρισμό, μετά τα ισχυρά στοιχεία για την αγορά απασχόλησης, πιθανότατα θα ωθήσει τη Fed να συνεχίσει τις τεράστιες αυξήσεις των επιτοκίων και θα επιβαρύνει την πρόσφατη ανάκαμψη των μετοχών.
Οι traders δίνουν 71,5% πιθανότητες η Fed να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο.
Οι μετοχές της ανάπτυξης και της τεχνολογίας, των οποίων οι αποτιμήσεις είναι ευαίσθητες στην αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων, υποχώρησαν καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων ενισχύονται, με την Alphabet και την Apple να υποχωρούν κατά 0,6%.
Η Micron Technology σημειώνει πτώση 4,1% καθώς ο κατασκευαστής τσιπ μνήμης υποβάθμισε τις προβλέψεις εσόδων για το τέταρτο τρίμηνο και προειδοποίησε για αρνητικές ελύθερες ταμειακές ροές.
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, η παραγωγικότητα του εργατικού δυναμικού στις ΗΠΑ το β΄ τρίμηνο 2022 εξακολούθησε να υποχωρεί, αλλά με πιο αργό ρυθμό.
Ειδικότερα, η παραγωγικότητα υποχώρησε 4,6%, από -7,4% το πρώτο τρίμηνο.
Το πρώτο τρίμηνο είχε σημειώσει βουτιά 7,4%.
Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, αυξάνεται το γεωπολιτικό ρίσκο - Ο DAX -1%
Νευρικότητα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς αυξάνεται το γεωπολιτικό ρίσκο με φόντο της εξελίξεις σε Ταϊβάν και Ουκρανία.
Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, τα οποία θα ανακοινωθούν την προσεχή Τετάρτη (10/8), αλλά και των μεγάλων ευρωπαϊκών οικονομιών, όπως της Γαλλίας και της Γερμανίας.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποαποδίδει, με πτώση 1,08%, στις 13.543 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει οριακές μεταβολές στις 7.493 μονάδες.
Στις 6.502 μονάδες με οριακές απώλειες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει πτώση 0,90% στις 22.522 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη καταγράφει άνοδο 0,74% στις 8.333 μονάδες.
Η τιμή του φυσικού αερίου υποχώρησε κάτω από τα 200 ευρώ, με το ολλανδικό TTF στα 189,5 ευρώ με πτώση 1,8%.
Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, με το αργό να υποχωρεί 0,7% στα 90,9 δολ. το βαρέλι και το brent στα 95,98 δολ. το βαρέλι με απώλεις 0,7%.
H προσοχή των επενδυτών επικεντρώνεται στον δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ την Τετάρτη, με τους οικονομολόγους να αναμένουν ότι ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού θα επιβραδυνθεί στο 8,7% τον Ιούλιο από 9,1% τον Ιούνιο.
Μεικτά πρόσημα στην Ασία
Μεικτά είναι τα πρόσημα στις αγορές της Ασίας, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.
Ο δείκτης Asia Dow σημείωνε πτώση 0,88% στις 3.254 μονάδες.
Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite Index ενισχύθηκε 0,3% στις 3.247 μονάδες.
Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng υποχώρησε 0,3% στις 19.990 μονάδες.
Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με πτώση 0,88% στις 27.999 μονάδες.
Κλειστές λόγω αργίας παραμένουν σήμερα οι αγορές σε Ινδία και Σιγκαπούρη.
Εάν είχες 100.000 ευρώ που θα τα επένδυες στο ελληνικό χρηματιστήριο;
Εάν είχες 100.000 ευρώ που θα τα επένδυες στο ελληνικό χρηματιστήριο;
Σε μια φυσιολογική αγορά, που σημαίνει χωρίς πολιτικά σκάνδαλα υποκλοπών, χωρίς ενεργειακή κρίση και χωρίς οικονομική κρίση και κίνδυνο ύφεσης θα τα επενδύαμε στις τράπεζες με μεγαλύτερο βάρος σε Πειραιώς και Alpha bank και λιγότερο Εθνική και Eurobank.
Σε ένα ιδανικό περιβάλλον πιστεύουμε ότι η Alpha bank και η Πειραιώς έχουν μεγαλύτερο περιθώριο ανόδου.
Θα τα επενδύαμε στον Μυτιληναίο, ένα μικρό μέρος στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αλλά με άμεση ρευστοποίηση εφόσον προχωρήσει το deal με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, αλλά και σε σταθερές αξίες όπως ο ΟΠΑΠ και ΟΤΕ με σταθερή μερισματική απόδοση.
Τώρα που δεν είναι φυσιολογικές οι συνθήκες που θα επενδύαμε τα 100.000 ευρώ;
Η απάντηση μας ως συνήθως ξεκάθαρη.
Πουθενά δεν θα επενδύαμε, δεν θα βάζαμε ούτε 1 ευρώ στο χρηματιστήριο παρ΄ ότι η Wall Street έχει προσελκύσει ξανά τους μικροεπενδυτές οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί ξανά σε βασικές μετοχές.
Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από την Scope, λόγω ΕΚΤ και τουρισμού
Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και η αυξημένη στήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στηρίζουν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας BB+ παρά τον υψηλό πληθωρισμό.
Η καλύτερη από την αναμενόμενη δημοσιονομική δυναμική είναι επίσης πιστωτικά θετική, αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης Scope, ο οποίος τον περασμένο μήνα αναθεώρησε την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη το 2022 στο 4,9% από 4,6% στην αρχή του έτους –η οικονομία αναπτύχθηκε 8,3% πέρυσι– αλλά χαμηλότερα για το 2023 στο 2,1% από 2,5%.
Ο Scope εξαίρει και την πολιτική σταθερότητα υπό τη Νέα Δημοκρατία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, χωρίς προφανώς να λαμβάνει υπόψιν τις πρόσφατες εξελίξεις, αν και η ανάλυση έχει ημερομηνία 8 Αυγούστου 2022.
DBRS: Σημαντική η πρόοδος των ελληνικών τραπεζών, αλλά θα επιβραδυνθεί
Τα βελτιωμένα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών αντικατοπτρίζουν τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εκκαθάριση και την αναδιάρθρωση τα τελευταία χρόνια μαζί με την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από την παγκόσμια πανδημία COVID-19, ωστόσο, η θετική δυναμική είναι πιθανό να επιβραδυνθεί λόγω της επιβράδυνσης της οικονομίας.
Αυτό αναφέρει ο οίκος DBRS, αναλύοντας αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2022 για τις τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες: Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και Πειραιώς.
Μεικτές τάσεις στις τράπεζες χωρίς δυναμική και τζίρο
Μεικτές τάσεις καταγράφηκαν στις τραπεζικές μετοχές, με τη συναλαλκτική δραστηριότητα σε χαμηλά επίπεδα.
Η Εθνική έκλεισε στα 3,1620 ευρώ, με άνοδο +2% με όγκο 746 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,89 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Εθνικής σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,008 ευρώ προ RS ή 0,12 ευρώ μετά reverse split (στις 15 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,0066 προ RS ή 0,099 μετά reverse split.
Με το νέο reverse split στις 10 παλαιές 1 νέα στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,20 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 0,99 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο χαμηλό ιστορικό της Εθνικής πραγματοποιήθηκε στις 17/3/2020 στα 0,8150 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου των 2,5 δισ. ευρώ στα 2,20 ευρώ, σε σχέση με τα 4,29 ευρώ της αύξησης του 2013 ενώ η ΑΜΚ του 2015 υλοποιήθηκε στα 0,02 ευρώ προ RS ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Εθνικής που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης 6,823 ευρώ είχε τελευταία τιμή 0,0010 ευρώ και τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης οριστικά.
Η Alpha Βank έκλεισε στα 0,9104 ευρώ, με άνοδο +1,16%, με όγκο 5,2 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,13 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Βank είναι στα 1,16 ευρώ ή προ RS στα 0,0232 ευρώ και σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016(στις 50 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,01898 προ RS ή 0,949 μετά reverse split
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Bank πραγματοποιήθηκε στις 2/11/2020 στα 0,4250 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 30/10/2020 στα 0,4032 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 0,44 ευρώ και του 2014 στα 0,65 ευρώ ενώ η τιμή της ΑΜΚ του 2015 ήταν στα 0,04 ευρώ προ reverse split ή 2 ευρώ μετά το reverse split.
Το warrant της Alpha Βank που ξεκίνησε με πρώτη τιμή εκκίνησης τα 1,45 ευρώ βρέθηκε στα 0,0010 ευρώ όπου και σταμάτησε πλέον να διαπραγματεύεται.
Η Πειραιώς έκλεισε στα 0,9766 ευρώ, με άνοδο +0,43% και όγκο 1,5 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση στα 1,22 δισ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,0008 ευρώ προ RS ή 0,081 ευρώ μετά reverse split ( στις 100 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό ήταν 0,00067 πρ0 RS ή 0,067 ευρώ μετά RS.
Με το νέο reverse split στις 20 παλαιές 1 νέα δωρεάν τον Ιούλιο 2017 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,62 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 1,34 ευρώ..
Το νέο ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς πραγματοποιήθηκε στις 14/7/2022 στα 0,04303 ευρώ ή 0,71 ευρώ μετά το τελευταίο reverse split στις 16,5 παλαιές 1 νέα (14/4/2021).
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 1,71 ευρώ και του 2014 στα 1,70 ευρώ και η ΑΜΚ του 2015 στα 0,003 ευρώ προ reverse split ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Πειραιώς που είχε αρχική τιμή εκκίνησης όταν πρωτοξεκίνησε τα 0,8990 ευρώ σταμάτησε να διαπραγματεύεται και είχε τελευταία τιμή στα 0,0010 ευρώ.
Η Eurobank έκλεισε στα 0,94 ευρώ, αμετάβλητη με όγκο 3,99 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 3,48 δισ. ευρώ.
Το ιστορικό ενδοσυνεδριακό χαμηλό στην Eurobank σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,002410 ευρώ προ RS ή 0,2410 ευρώ μετά RS (στις 100 παλαιές 1 νέα).
Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου βρίσκεται στα 1,01 ευρώ, αμετάβλητη και κεφαλαιοποίηση 451 εκατ. ευρώ.
Από τις 10 Ιανουαρίου του 2017 η μετοχή της Κύπρου έχει διαγραφεί από το ελληνικό χρηματιστήριο και διαπραγματεύεται σε Κύπρο και Λονδίνο.
Η Attica Bank έκλεισε στα 0,0807 ευρώ, με άνοδο +8,3%, με όγκο 216 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 96 εκατ. ευρώ.
Το ιστορικό χαμηλό της Attica Βank είναι στα 0,02480 ευρώ μετά το RS και προ reverse split 0,001255 ευρώ και σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 2017.
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος έκλεισε στα 15,75 ευρώ, με άνοδο +3,28% και κεφαλαιοποίηση 306 εκατ. ευρώ.
Μικτά πρόσημα στα μη τραπεζικά blue chips με χαμηλές συναλλαγές
Μικτά πρόσημα καταγράφονται στις μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25, με τις συναλλαγές σε χαμηλά επίπεδα.
H Coca Cola έκλεισε στα 23,10 ευρώ, με άνοδο +0,35% και κεφαλαιοποίηση στα 8,58 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 1η θέση των κεφαλαιοποιήσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ο ΟΤΕ έκλεισε στα 16,86 ευρώ, με απώλειες -1,11% και αποτίμηση 7,46 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 2η θέση των κεφαλαιοποιήσεων.
Η ΔΕΗ έκλεισε στα 5,7450 ευρώ, με πτώση -0,95% και αποτίμηση 2,19 δισ. ευρώ.
Ο ΑΔΜΗΕ έκλεισε στα 1,8660 ευρώ, με άνοδο +0,32% και κεφαλαιοποίηση 433 εκατ. ευρώ.
Ο ΟΠΑΠ βρίσκεται στα 13,39 ευρώ, με πτώση -1,62% και αποτίμηση 4,8 δισ. ευρώ.
Ο Titan Cement International έκλεισε στα 12,08 ευρώ, με πτώση -1,31% και κεφαλαιοποίηση 961 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή των ΕΛΠΕ έκλεισε στα 6,32 ευρώ, με απώλειες -0,94% και κεφαλαιοποίηση 1,92 δισ. ευρώ.
Η μετοχή της Motor Oil έκλεισε στα 17,15 ευρώ, με πτώση -0,75% κεφαλαιοποίηση 1,88 δισ. ευρώ.
Η μετοχή της Jumbo έκλεισε στα 15 ευρώ, με πτώση -0,66% και κεφαλαιοποίηση 2,03 δισ. ευρώ.
Ο Μυτιληναίος έκλεισε στα 14,82 ευρώ, με πτώση -0,20% και κεφαλαιοποίηση 2,13 δισεκ. ευρώ.
Η ΕΥΔΑΠ έκλεισε στα 7,80 ευρώ, με άνοδο +0,52% και κεφαλαιοποίηση 840 εκατ. ευρώ.
Η ΕΛΒΑΛΧΑΚΟΡ έκλεισε στα 1,4480 ευρώ, με άνοδο +0,56% και κεφαλαιοποίηση 536 εκατ. ευρώ.
Η MIG (που είναι εκτός FTSE 25) έκλεισε στα 0,0276 ευρώ, με κεφαλαιοποίηση 28 εκατ. ευρώ.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών