Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πηγή εντός της οικίας Trump προκάλεσε την έφοδο του FBI - Καταγγελίες για «κατασκευή στοιχείων»

Πηγή εντός της οικίας Trump προκάλεσε την έφοδο του FBI - Καταγγελίες για «κατασκευή στοιχείων»
Σύμφωνα με τους Trumps, οι πράκτορες του FBI δεν επέτρεψαν σε κανέναν εκπρόσωπο του πρώην προέδρου να επιβλέπει την έρευνα
Σχετικά Άρθρα
Το FBI είχε μια «εμπιστευτική ανθρώπινη πηγή» μέσα στην οικία Donald Trump στο Mar-A-Lago, η οποία «ήταν σε θέση να αναγνωρίσει ποια απόρρητα έγγραφα έκρυβε ο πρώην πρόεδρος, ακόμη και την τοποθεσία αυτών των εγγράφων».
Αυτό αναφέρει το Newsweek κατά την κάλυψη του μείζονα ζητήματος που έχει προκληθεί μετά την έφοδο του FBI στην οικία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, μετά τις καταγγελίες του γιου του Eric Trump ότι «οι 30 πράκτορες που έφτασαν στο Mar-A-Lago ζήτησαν από το προσωπικό να απενεργοποιήσει τις κάμερες ασφαλείας – και να διώξει τον δικηγόρο τους από το ακίνητο, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν».
«Είπαν στον δικηγόρο μας… πρέπει να φύγεις από το ακίνητο τώρα. Κλείστε όλες τις κάμερες ασφαλείας».
Ο Eric Trump είπε επίσης ότι οι πράκτορες του FBI έδειξαν το ένταλμα έρευνας από περίπου 10 πόδια μακριά.
Κατήγγειλε παράλληλα ότι το FBI έφερε ασφαλείς κροτίδες για να διαρρήξουν το χρηματοκιβώτιο του πατέρα του και ότι οι πράκτορες έψαξαν την γκαρνταρόμπα της Melania Trump.
Image
Συντονισμένη από τον Biden επίθεση

«Είναι όλα μια συντονισμένη επίθεση με το FBI», είπε ο γιος του πρώην προέδρου, επιμένοντας ότι ο πρόεδρος Biden ενέκρινε την έφοδο.
«Πιστεύετε ότι ο διευθυντής του FBI πρόκειται να κάνει έφοδο στο σπίτι του πρώην προέδρου, ειδικά σε ένα σπίτι, όπως γνωρίζετε, παγκοσμίως γνωστό χωρίς να έχει την έγκριση του Προέδρου [Biden];"
Ο Donald Trump εξέφρασε τη λύπη του την Τετάρτη που το FBI απέκλεισε τους δικηγόρους του από το ακίνητο κατά τη διάρκεια της εφόδου στην κατοικία του στο Palm Beach της Φλόριντα και άφησε να εννοηθεί ότι οι πράκτορες μπορεί να «φύτεψαν» αποδεικτικά στοιχεία.
«Το FBI και άλλοι από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση δεν θα άφηναν κανέναν, συμπεριλαμβανομένων των δικηγόρων μου, να βρίσκεται οπουδήποτε κοντά στις περιοχές που έψαξαν και εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια της εφόδου στο Mar-A-Lago», έγραψε.
«Ζητήθηκε από όλους να φύγουν από τις εγκαταστάσεις, ήθελαν να μείνουν μόνοι, χωρίς μάρτυρες για να δουν τι έκαναν, τι έπαιρναν ή, ελπίζω όχι, να «φύτευαν»».

Ιστορικό

Ο Bruce Reinhart, ομοσπονδιακός δικαστής της Φλόριντα, υπέγραψε ένταλμα έρευνας στην οικία του πρώην προέδρου στη Φλόριντα.
Ο Reinhart εργάστηκε ως ομοσπονδιακός εισαγγελέας μέχρι το 2008, όταν έγινε δικηγόρος υπεράσπισης εκπροσωπώντας υπαλλήλους του καταδικασμένου Jeffrey Epstein.
Το ένταλμα στο Mar-A-Lago εκδόθηκε στις 5 Αυγούστου, μια ημέρα αφότου ο διευθυντής του FBI, Christopher Wray, κατέθεσε στη δικαστική επιτροπή της Γερουσίας και ρωτήθηκε για αναφορές καταγγελιών σχετικά με το εάν η υπηρεσία του γινόταν όλο και πιο πολιτικοποιημένη.
Ο Wray χρειάστηκε να συντομεύσει την ανάκριση επειδή έπρεπε να ταξιδέψει, αν και τα αρχεία πτήσης έδειχναν ότι χρησιμοποίησε ένα τζετ του FBI για να ταξιδέψει στο Upstate New York, σύμφωνα με τη New York Post.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, στα μέσα Ιανουαρίου, η Διοίκηση Εθνικών Αρχείων κανόνισε τη μεταφορά από το Mar-A-Lago 15 κουτιών που σύμφωνα με τα στοιχεία περιείχαν προεδρικά αρχεία.
Σύμφωνα με τον Νόμο για τα προεδρικά αρχεία θα έπρεπε να είχαν μεταφερθεί τον Ιανουάριο του 2021 καθώς ο Trump αποχώρησε από τα καθήκοντά του και ορισμένα από τα κουτιά περιείχαν απόρρητες πληροφορίες.

Η "προβληματική" έρευνα

Οι πράκτορες αρχικά αρνήθηκαν στο να δείξουν στον Bob το ένταλμα, αλλά τελικά το έκαναν.
Δεν επέτρεψαν όμως σε κανέναν εκπρόσωπο του πρώην προέδρου να επιβλέπει την έρευνα, είπε ο Bob.
Η αιτιολόγηση της έρευνας παραμένει επίσης απόρρητη.
Η νομική ομάδα του Trump σχεδιάζει να ζητήσει από το Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Φλόριντα να αποσφραγίσει την ένορκη κατάθεση εντάλματος έρευνας, η οποία θα περιγράφει γιατί οι αρχές ζήτησαν το ένταλμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης