Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Κοινό μέτωπο με Ρωσία κατά των αμερικανικών προκλήσεων στην Ταϊβάν – Ευχαριστούμε τον Putin

Κίνα: Κοινό μέτωπο με Ρωσία κατά των αμερικανικών προκλήσεων στην Ταϊβάν – Ευχαριστούμε τον Putin
Θετικές οι δηλώσεις του Ρώσου προέδρου για την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Nancy Pelosi
Σχετικά Άρθρα

Η Κίνα εκτιμά ιδιαίτερα τη δήλωση του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin ότι το ταξίδι της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Nancy Pelosi στην Ταϊβάν ήταν μια προσχεδιασμένη πρόκληση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Wang Wenbin σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022.
«Η Κίνα εκτιμά ιδιαίτερα τη δήλωση του Προέδρου Putin», δήλωσε.

Η αρχή της Ενιαίας Κίνας

Μετά την επίσκεψη της Pelosi στην Ταϊβάν, περισσότερες από 170 χώρες επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους στην αρχή της «Μίας Κίνας» και εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην Κίνα όσον αφορά την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας», τόνισε.
«Η δήλωση του Προέδρου Putin αντικατοπτρίζει τη στρατηγική συνεργασία υψηλού επιπέδου μεταξύ Κίνας και Ρωσίας.
Επίσης, είναι μια εκδήλωση της συνεπούς και σταθερής αμοιβαίας υποστήριξης των δύο χωρών σε θέματα που αφορούν τα βασικά συμφέροντα του άλλου», συνέχισε ο Wenbin.
Επεσήμανε ότι η Κίνα είναι έτοιμη να συνεργαστεί περαιτέρω με τη διεθνή κοινότητα, να υπερασπιστεί από κοινού τους βασικούς στόχους και αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και να διατηρήσει από κοινού την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και στον κόσμο.

Προσχεδιασμένη πρόκληση

Την Τρίτη 16 Αυγούστου, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, στην ομιλία του προς τους συμμετέχοντες και τους προσκεκλημένους της 10ης Διάσκεψης της Μόσχας για τη Διεθνή Ασφάλεια, δήλωσε ότι το ταξίδι της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Nancy Pelosy στην Ταϊβάν ήταν μια προσχεδιασμένη πρόκληση.

Οι ελίτ αποπροσανατολίζουν

Είπε επίσης ότι «με τη χρήση τέτοιων ενεργειών, οι δυτικές ελίτ της παγκοσμιοποίησης, μεταξύ άλλων, προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή των δικών τους λαών από οξέα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα - πτώση του βιοτικού επιπέδου, ανεργία, φτώχεια και αποβιομηχάνιση - και να μετατοπίσουν τις δικές τους αποτυχίες σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Κίνας, που υπερασπίζονται την άποψή τους και χτίζουν κυρίαρχες αναπτυξιακές πολιτικές και αρνούνται να υποκύψουν στην υπαγόρευση των υπερεθνικών ελίτ».

Το ζήτημα της Ταϊβάν

Οι εντάσεις στην περιοχή των Στενών της Ταϊβάν εκτοξεύτηκαν μετά το ταξίδι της Pelosi στην Ταϊπέι στις 2-3 Αυγούστου.
Οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις απάντησαν πραγματοποιώντας στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας, συμπεριλαμβανομένων εκτοξεύσεων πυραύλων σε έξι περιοχές γύρω από το νησί.
Η Ταϊβάν διοικείται από τη δική της διοίκηση από το 1949, όταν τα απομεινάρια των δυνάμεων του Kuomintang υπό τον Chiang Kai-shek (1887-1975) κατέφυγαν στο νησί μετά την ήττα στον κινεζικό εμφύλιο πόλεμο.
Η Ταϊπέι από τότε διατήρησε τη σημαία και ορισμένα άλλα χαρακτηριστικά της πρώην Δημοκρατίας της Κίνας, τα οποία υπήρχαν στην ηπειρωτική χώρα πριν έρθουν στην εξουσία οι κομμουνιστές.
Σύμφωνα με την επίσημη θέση του Πεκίνου, που υποστηρίζεται από τις περισσότερες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, αποτελεί μια από τις επαρχίες της Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης