Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφγανιστάν: Ισχυρή έκρηξη με πάνω από 25 θύματα σε τζαμί της Καμπούλ – Τα πρώτα στοιχεία

tags :
Αφγανιστάν: Ισχυρή  έκρηξη με πάνω από 25 θύματα σε τζαμί της Καμπούλ – Τα πρώτα στοιχεία

Αξιωματούχος της υπηρεσίας πληροφοριών των Ταλιμπάν δήλωσε στο Reuters ότι οι νεκροί και οι τραυματίες μπορεί να φτάνουν τους 35,

Σχετικά Άρθρα

Ισχυρή έκρηξη σε τζαμί στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν σημειώθηκε αργά την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της βραδινής προσευχής, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και την αστυνομία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022.
Η αστυνομία της Καμπούλ ανέφερε ότι η έκρηξη άφησε πίσω της πολλά θύματα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αριθμό.
Αξιωματούχος της υπηρεσίας πληροφοριών των Ταλιμπάν δήλωσε στο Reuters ότι οι νεκροί και οι τραυματίες μπορεί να φτάνουν τους 35, προσθέτοντας μάλιστα ότι ο αριθμός ενδεχομένως να αυξηθεί περαιτέρω.
Το δίκτυο Al Jazeera, επικαλούμενο αξιωματούχο, έκανε λόγο για 20 νεκρούς, ενώ το Νοσοκομείο Επειγόντων Περιστατικών της Καμπούλ ανέφερε μέσω Twitter ότι έχουν μεταφερθεί εκεί 27 τραυματίες από την έκρηξη, μεταξύ των οποίων και ένα επτάχρονο παιδί.
Μάρτυρες δήλωσαν στο Reuters ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε μία από τις γειτονιές στα βόρεια της Καμπούλ και ήταν τόσο σφοδρή που έσπασαν τα τζάμια σε αρκετά κοντινά κτίρια. Στο σημείο έσπευσαν αρκετά ασθενοφόρα.

Απολογισμός

«Έκρηξη σημειώθηκε σε ένα τζαμί... η έκρηξη είχε θύματα, αλλά οι αριθμοί δεν είναι ακόμη σαφείς», δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ, Halid Fezel.
Αξιωματούχος της υπηρεσίας των Ταλιμπάν, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, ανέφερε ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα τζαμί στην περιοχή Khair Khana της Καμπούλ.
Ο ιμάμης του τζαμιού ήταν μεταξύ των νεκρών και ο απολογισμός μπορεί ακόμα να αυξηθεί, πρόσθεσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης