Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Απώλειες 11% για την Attica Bank – Τι συμβαίνει με την ΤτΕ και την αύξηση κεφαλαίου

Απώλειες 11% για την Attica Bank – Τι συμβαίνει με την ΤτΕ και την αύξηση κεφαλαίου
Το ΤΧΣ με βάση τον νέο νόμο αλλά και τις επιταγές του SSM του Μόνιμου Εποπτικού Μηχανισμού των Τραπεζών της ΕΚΤ για να επενδύσει σε μια μη συστημική τράπεζα θα πρέπει να πληρείται ένα απόλυτο κριτήριο
Σχετικά Άρθρα

Τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των μετοχών του Χ.Α. κατέγραψε σήμερα η Τράπεζα Αττικής κλείνοντας τελικά στο -10,77% από -19,19% χαμηλό ημέρας και με όγκο 944 χιλ. τεμάχια.
Η τιμή της μετοχής έκλεισε στα 0,1060 ευρώ και η αποτίμηση υποχώρησε στα 130 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, ο τζίρος στη μετοχή ανήλθε μόλις στις 97 χιλ. ευρώ.
Φαίνεται σύμφωνα και με το ρεπορτάζ του ΒΝ, πως η Τράπεζα της Ελλάδος, κατηγορεί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας… για το αδιέξοδο που έχει προκύψει στην Attica Bank.
Εάν δεν είχε επενδύσει σχεδόν 150 εκατ. στην αύξηση κεφαλαίου των 240 εκατ σήμερα… δεν θα υπήρχε Attica bank.
Όμως το ΤΧΣ με βάση τον νέο νόμο αλλά και με βάση τις επιταγές του SSM του Μόνιμου Εποπτικού Μηχανισμού των Τραπεζών της ΕΚΤ για να επενδύσει σε μια μη συστημική τράπεζα θα πρέπει να πληρείται ένα απόλυτο κριτήριο.
Να δικαιολογείται η βιωσιμότητα της επένδυσης.
Και στην περίπτωση της Attica bank η βιωσιμότητα της επένδυσης δεν δικαιολογείται αφού η Attica bank θα φθάσει να αποτιμάται χρηματιστηριακή τιμή προς λογιστική αξία 0,85 με 0,95 προφανώς αδιανόητη αποτίμηση όταν π.χ. η Eurobank βρίσκεται P/BV στο 0,62 περίπου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης