Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίεβο: Σφοδρές μάχες σε όλη την Kherson - Zelensky: Να φύγουν οι Ρώσοι να γλιτώσουν - Τους εξολοθρεύσαμε λέει η Μόσχα

Κίεβο: Σφοδρές μάχες σε όλη την Kherson - Zelensky: Να φύγουν οι Ρώσοι να γλιτώσουν - Τους εξολοθρεύσαμε λέει η Μόσχα
Tους προκαλέσαμε μεγάλες καταστροφές υποστηρίζει η Μόσχα - Επίπονη και μακρά διαδικασία η ουκρανική αντεπίθεση λέει το Κίεβο
Σχετικά Άρθρα

Για «σφοδρές συγκρούσεις» μεταξύ των ουκρανικών και των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων σε όλη την σχεδόν την επαρχία της Kherson κάνει λόγο η προεδρία της Ουκρανίας, με τον πρόεδρο Zelensky μάλιστα να καλεί τους Ρώσους να φύγουν για να γλιτώσουν.
Πάντως και παρά τους ισχυρισμούς των Ουκρανών, η Ρωσία υποστηρίζει ότι απέκρουσε την απόπειρα επίθεσης τόσο σε Kherson όσο και σε Mykolaiv, επιφέροντας μάλιστα βαριά πλήγματα στους Ουκρανούς
«Ισχυρές εκρήξεις σημειώνονταν όλη την ημέρα (χθες Δευτέρα) και όλη τη νύκτα στην περιοχή της Χερσώνας.
Βίαιες συγκρούσεις μαίνονται σχεδόν στο σύνολο του εδάφους της περιφέρειας.
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ξεκινήσει την επίθεσή τους προς διάφορες κατευθύνσεις» ανέφερε η ουκρανική προεδρία, επισημαίνοντας ότι έχουν καταστραφεί «ένας αριθμός αποθηκών πυρομαχικών» και «όλες οι μεγάλες γέφυρες» που επιτρέπουν τα οχήματα να διασχίζουν τον ποταμό Δνείπερο.
Πάντως οι ισχυρισμοί της Ουκρανίας για την ένταση των επιχειρήσεων τους και για τα πλήγματα που επιφέρουν στους Ρώσους δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν, αν και οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως όλα στην περιοχή της Kherson είναι κανονικά και πως αντιμετώπισαν την ουκρανική αντεπίθεση χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Επίσης, είναι προφανές πως στην προσπάθεια του να συνεχίσει να λαμβάνει τη δυτική βοήθεια από την οποία εξαρτάται απόλυτα (τόσο στρατιωτικά όσο και οικονομικά), το Κίεβο ενδεχομένως να θέλει να δείξει στους συμμάχους πως μπορεί να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο και πως μπορεί να διώξει τους Ρώσους από το έδαφος της.
Προσπάθεια πάντως που δεν φαίνεται να αποφέρει κάποια άμεσα οφέλη για τους Ουκρανούς, οι οποίοι κάνουν λόγο για μια επίπονη και μακρά προσπάθεια, τη στιγμή που η Kherson ετοιμάζεται να ενταχθεί μέσω δημοψηφίσματος στη Ρωσία, πιθανότατα και εντός του Σεπτεμβρίου.
445.JPG
Zelensky: Να φύγουν οι Ρώσοι για να γλιτώσουν

«Εάν θέλουν να επιβιώσουν, είναι ώρα οι Ρώσοι στρατιώτες να φύγουν» είπε στο καθημερινό διάγγελμα του ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, ο οποίος υποστήριξε ότι τα σύνορα Ρωσίας – Ουκρανίας δεν έχουν αλλάξει.
«Το ξέρουν καλά οι εισβολείς.
Θα τους πετάξουμε έξω από την χώρα μας.
Η Ουκρανία επιστρέφει στα εδάφη της.
Και θα επιστρέψει η Kherson, το Luhansk, το Donetsk, η Zaporizhia, το Kharkiv, η Κριμαία, όλα τα ύδατα μας στη Μαύρη Θάλασσα και στην Αζοφική από το Φιδονήσι μέχρι τα στενά του Kerch.
Αυτό θα συμβεί.
Όλα αυτά είναι δικά μας.
Και όπως καταλαβαίνει η κοινωνία μας, πρέπει να το καταλάβουν και οι εισβολείς.
Δεν υπάρχει χώρος για αυτούς στην ουκρανική γη» υποστήριξε ο Zelensky, αναφέροντας πως ο πόλεμος άρχισε το 2014 με την κατοχή της Κριμαίας και την προσπάθεια να καταληφθεί το Donbass, περιοχές που όπως είπε πρέπει να απελευθερωθούν.

444_2.JPG
Stremousov (Ρωσία): Όλη η Kherson είναι υπό τον έλεγχο μας – Εξολοθρεύσαμε Ουκρανούς σαμποτέρ

Την θέση πως όλη η περιοχή της Kherson τελεί υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων διατύπωσε ο Kirill Stremousov, αναπληρωτής επικεφαλής της στρατιωτικής – πολιτικής διοίκησης που έχει επιβάλλει η Μόσχα στην περιοχή, αναφερόμενος στην αντεπίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.της στρατιωτικής – πολιτικής διοίκησης που έχει επιβάλλει η Μόσχα στην περιοχή.
Όπως είπε ο Stremousov, οι ρωσικές δυνάμεις εκκαθάρισαν και εξολόθρευσαν ομάδα Ουκρανών σαμποτέρ στην περιοχή Ταυρίδα στην Kherson.
«Υπήρξε κινητοποίηση στην Ταυρίδα.
Τώρα εκεί όλα είναι κανονικά, όλα είναι υπό έλεγχο.
Όλοι έχουν εξολοθρευτεί» είπε μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Stremousov, ο οποίος υπογράμμισε ως όλα τα μέλη ομάδων δολιοφθοράς που εισβάλλουν στο έδαφος της «απελευθερωμένης Kherson» και δεν παραδίνονται, θα εξολοθρεύονται.

Κανονικά το δημοψήφισμα ένταξης στη Ρωσία

Όπως είπε ο Stremousov, αυτή τη στιγμή όλη η περιοχή της Kherson είναι εκτός του ελέγχου του Κιέβου.
«Η ειρηνική ζωή αποκαθίσταται σταδιακά, η περιοχή ενσωματώνεται στο νομικό και οικονομικό πεδίο της Ρωσίας ενώ οι τοπικές αρχές δηλώνουν την πρόθεση τους να ενταχθούν στη Ρωσική Ομοσπονδία μέσω δημοψηφίσματος εντός του Σεπτεμβρίου» υποστήριξε ο Stremousov, καταγγέλλοντας παράλληλα τους βομβαρδισμούς των Ουκρανών σε μη στρατιωτικές υποδομές.
Επιπλέον, ο Stremousov υποστήριξε ότι οι Ουκρανοί επιτέθηκαν εκ νέου στη γέφυρα Αντονόφσκι, μέσω της οποίας ενώνονται διάφορες περιοχές της πόλης Kherson, αποτελώντας βασική οδή ανεφοδιασμού των ρωσικών δυνάμεων, αναφέροντας πως δεν προκλήθηκε κάποια ιδιαίτερη ζημιά.
Πάντως, η γέφυρα μετά τα πρόσφατα χτυπήματα των Ουκρανών δεν χρησιμοποιείται για τον ανεφοδιασμό των ρωσικών δυνάμεων ή για τη διέλευση οχημάτων ή πεζών.

Arestovych για ουκρανική αντεπίθεση: Αργή επιχείρηση, θα πάρει χρόνο και προσπάθεια

Για αργή επιχείρηση που θα πάρει χρόνο και προσπάθεια έκανε λόγο ο Oleksiy Arestovych, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, αναφερόμενος στην περίφημη αντεπίθεση των ουκρανικών στρατευμάτων στο νότο της χώρας προκειμένου να ανακτήσουν τα εδάφη που τελούν υπό τη ρωσική κατοχή.
Αν και η Μόσχα υποστηρίζει πως η αντεπίθεση κατέληξε σε απόλυτη απιτυχία ο Arestovych κάνει λόγο για μια μακρά και επίπονη διαδικασία που στο τέλος θα στεφθεί με επιτυχία.
«Σήμερα άρχισε το ενεργό μέρος της προσπάθειας απελευθέρωσης του νότου από τους Ρώσους εισβολείς.
Πρόκειται για μια σχεδιασμένη αργή επιχείρηση για να συντρίψουμε τον εχθρό, διασφαλίζοντας τη ζωή των στρατιωτών και των πολιτών μας.
Προφανώς, πολλοί θα ήθελαν μια μεγάλης κλίμακας επίθεση με νέα σχετικά με την κατάληψη μιας πόλης σε μια ώρα.
Αλλά δεν πολεμάμε με αυτόν τον τρόπο.
Και ναι, οι πόροι είναι περιορισμένοι.
Δεν πολεμάμε για επίδειξη και υψηλού προφίλ δηλώσεις, όπως κάνει ο εχθρός.
Πολεμάμε για ένα σκοπό.
Και αυτό παίρνει χρόνο και προσπάθεια.
Να είστε υπομονετικοί.
Αυτή η διαδικασία δεν θα είναι πολύ γρήγορη, αλλά θα τελειώσει με την τοποθέτηση της ουκρανικής σημαίας σε όλες τις πόλεις της Ουκρανίας» ανέφερε σε μήνυμα του στο Telegram ο Arestovych.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης