Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υποχώρησε στο 38% η δημοτικότητα του Joe Biden

ΗΠΑ: Υποχώρησε στο 38% η δημοτικότητα του Joe Biden
Ανησυχία στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου
Σχετικά Άρθρα

Στο 38% υποχώρησε η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden, ποσοστό που μειώθηκε κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ipsos, το 38% των Αμερικανών εγκρίνει τις επιδόσεις του Biden στο προεδρικό αξίωμα.
Την περασμένη εβδομάδα το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 41% την περασμένη εβδομάδα.
Πάντως, η δημοτικότητά του Biden έμεινε κάτω από το 40% για το μεγαλύτερο διάστημα μετά τον Ιούνιο, παρά τη σειρά νομοθετικών νικών των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο, ενώ κινείται κάτω του 50% από τον Αύγουστο του 2021.
Το ποσοστό αυτό εγείρει ανησυχία στους Δημοκρατικούς για τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, αν και η δημοτικότητα του είχε υποχωρήσει και στο 36% στις δημοσκοπήσεις του Μαΐου, του Ιουνίου και του Ιουλίου.
Οι Δημοκρατικοί κινδυνεύουν να χάσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων ενδεχομένως και της Γερουσίας.
Σε περίπτωση απώλειας του ελέγχου ενός εκ των δύο σωμάτων, ο Biden θα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στην υλοποίηση της πολιτικής και του προγράμματος του.
Υπενθυμίζεται πως το χειρότερο ποσοστό δημοτικότητας του προκατόχου του, Donald Trump, ήταν το 33% τον Δεκέμβριο του 2017.

Η οικονομία το μεγαλύτερο πρόβλημα

Στην ερώτηση ποιο θεωρούν το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, οι περισσότεροι απάντησαν πως είναι η οικονομία (το ένα τρίτο των Ρεπουμπλικάνων, το ένα τέταρτο των Δημοκρατικών).
Για τους υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων (τον 1 στους 10) το επόμενο μεγάλο πρόβλημα είναι η μετανάστευση και η εγκληματικότητα, ενώ για τους Δημοκρατικούς το δεύτερο σημαντικότερο πρόβλημα είναι το περιβάλλον και ο τερματισμός του δικαιώματος στην άμβλωση σε εθνικό επίπεδο με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου τον Ιούνιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης