Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν θα αποφύγει να λογοδοτήσει το παρακράτος Μητσοτάκη

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν θα αποφύγει να λογοδοτήσει το παρακράτος Μητσοτάκη
Το βασικό άγχος της κυβέρνησης είναι η συγκάλυψη υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως «το παρακράτος Μητσοτάκη δεν θα αποφύγει να λογοδοτήσει» διατύπωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηλιόπουλος, αναφέροντας πως το βασικό άγχος της κυβέρνησης είναι η συγκάλυψη.
«Στις 29 Ιουλίου υπήρξε επιστολή από την Κομισιόν στην ελληνική πλευρά η οποία ρωτούσε για το Predator και τις παρακολουθήσεις και η επίσημη απάντηση της κυβέρνησης ήταν ότι αυτά είναι ζητήματα εθνικής ασφάλειας και είναι καλό η Κομισιόν να μην ασχοληθεί περαιτέρω.
Η κυβέρνηση δεν διέψευσε το χθεσινό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών ότι δόθηκε κεντρική εντολή στην ΕΥΠ να προχωρήσει σε καταστροφή υλικού των παρακολουθήσεων.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει τα ίχνη μιας αντικειμενικής ευθύνης.
Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη, κάνοντας βέβαια το παράδοξο να προσπαθήσει να περιορίσει αυτήν την ευθύνη σε δύο διορισμένα από αυτόν πρόσωπα, στον πρώην διοικητή της ΕΥΠ και στο γενικό γραμματέα του, τον κ. Δημητριάδη, αρνούμενος ότι ο ίδιος έχει πολιτική ευθύνη», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Ηλιόπουλος.

Επιστρέφουμε σε σκοτεινές σελίδες

«Το πιο επικίνδυνο βέβαια είναι ότι έχουμε επιστρέψει σε ένα λόγο εθνικοφροσύνης.
Όταν ακούμε από τον πρωθυπουργό ότι έγιναν παρακολουθήσεις σε εκλεγμένο ευρωβουλευτή και - υποψήφιο τότε - αρχηγό του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος για λόγους εθνικής ασφάλειας, δηλαδή ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι της ΝΔ είναι επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια, τότε δυστυχώς επιστρέφουμε σε μερικές από τις πιο σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας» υποστήριξε ο κ.Ηλιόπουλος.
Όπως είπε, από την πλευρά της κυβέρνησης «υπάρχει μια τεράστια αντίφαση: με βάση ποια διαδικασία η κυβέρνηση και ο κ. Γεραπετρίτης καλούν τον κ. Ανδρουλάκη να ενημερωθεί για την παρακολούθησή του, όταν με τροπολογία έχουν καταργήσει την υποχρέωση της ΕΥΠ να ενημερώνει την ΑΔΑΕ και στη συνέχεια η ΑΔΑΕ να ενημερώνει έναν πολίτη για την παρακολούθησή του».
«Η δεύτερη απορία βέβαια είναι πώς μπορούσε να ενημερωθεί ο κ. Ανδρουλάκης, όταν ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε κανείς ξέρει τους λόγους αυτής της παρακολούθησης» υπογράμμισε ο κ.Ηλιόπουλος.

Στην Ευρώπη θα είχαν παραιτηθεί

«Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, αυτή τη στιγμή ο κ. Κοντολέων και ο κ. Δημητριάδης θα είχαν ήδη περάσει από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Στην Ελλάδα κρύβονται.
Όπως επίσης, σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα η κυβέρνηση θα είχε παραιτηθεί μετά από ένα τέτοιο σκάνδαλο.
Το κρίσιμο σε αυτήν την υπόθεση είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης διεκδικεί το προνόμιο να μη λογοδοτήσει, να μην εξηγήσει δηλαδή το λόγο για τον οποίο πήρε την απόφαση να παρακολουθήσει εκλεγμένο ευρωβουλευτή.
Δημοκρατία όμως σημαίνει λογοδοσία και δεν θα επιτρέψουμε στο παρακράτος που έχει φτιάξει ο κ. Μητσοτάκης να μη λογοδοτήσει» είπε ο κ.Ηλιόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης