Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές – Ήπιες πιέσεις σε επιλεγμένα βαριά χαρτιά

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές – Ήπιες πιέσεις σε επιλεγμένα βαριά χαρτιά
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με μικρές απώλειες και πιέσεις σε περιορισμένο αριθμό μετοχών το άνοιγμα της αγοράς. Η ΔΕΗ πιέζεται, ενώ και οι τράπεζες έχουν απώλειες. Από την άλλη η Jumbo κινείται ανοδικά, λόγω πορείας πωλήσεων.

DAX 40: Για τέταρτη φορά μέσα στο 2022 πλησιάζει τις 12.500 μονάδες και στις 3 έχει αντιδράσει ανοδικά. Σήμερα άνοιξε λίγο κάτω από τις 12.800 μονάδες και με απώλειες λίγο μικρότερες από 1%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο -0,82% ο δείκτης και πτωτικά κινούνται και οι 4 συστημικές. Η Eurobank έχει τις μεγαλύτερες απώλειες. Ξανά ίδια περίπου τιμή με την Alpha Bank. Η Εθνική πηγαίνει στα 3 ευρώ. Οριακά υποχωρεί η Πειραιώς.

ΕΧΑΕ: Φυσικά και δεν είναι θετικό για μία αγορά να έχει τεχνικά προβλήματα. Χειρότερο όμως θεωρούμε πως είναι να κρύβει το πρόβλημα και να μην δίνει ενημέρωση σε όλους. Χθες βγήκε αρκετά αργά μία ανακοίνωση, αν και θεωρούμε πως θα μπορούσε να είχε δοθεί νωρίτερα η ίδια ενημέρωση που δόθηκε και στις χρηματιστηριακές εταιρείες και όχι να ψάχνουν οι επενδυτές τι έχει γίνει.

Από την άλλη θα πούμε πως ίσως είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ανακοίνωση για το θέμα, δηλαδή το τεχνικό πρόβλημα και μάλιστα αναφέρεται πως η διοίκηση εκφράζει τη λύπη της. Δεν νομίζουμε πως έχουμε ξαναδεί τέτοια αναφορά ή τέτοια ανακοίνωση από διοίκηση της ΕΧΑΕ, στα χρόνια που κάνουμε το ρεπορτάζ.

ΔΕΗ: Είναι ικανοποιημένοι οι αναλυτές από την πορεία του δευτέρου τριμήνου αλλά και από την επαναδιατύπωση της εκτίμησης από τη διοίκηση για ίδια EBITDA φέτος με τα περσινά. Σημειώνουμε από τη λογιστική κατάσταση πως οι εκροές από λειτουργικές δραστηριότητες ανήλθαν στα 1,3 δισ. ευρώ και καλύφθηκαν από την είσπραξη 1,3 δισ. ευρώ που ήταν το ποσό πώλησης του ΔΕΔΔΗΕ. Επίσης με κάποιες πληρωμές δανείων και τόκων αλλά και κάποιες επενδύσεις τα ταμειακά διαθέσιμα υποχώρησαν από 2,8 δισ. ευρώ σε 2,19 δισ. ευρώ. Οι αγορές ιδίων μετοχών θα αρχίσουν αργότερα, είπε η διοίκηση. Ίσως θα έπρεπε να το είχε πει από τη γενική συνέλευση, γιατί κάποιοι έσπευσαν να αγοράσουν ακούγοντας την ανακοίνωση για νέο πρόγραμμα. Στο -2% η μετοχή.

JUMBO: Με τις πωλήσεις των 8 μηνών, μάλλον η διοίκηση θα πρέπει να αναθεωρήσει την εκτίμηση που έχει δώσει για το σύνολο του έτους που έτσι κι αλλιώς χαρακτηρίστηκε αρκετά συντηρητική από την αρχή. Αναλυτές βλέπουν αύξηση 8% με σχετική ευκολία. Ανοδικά η μετοχή αφού παρά το περιβάλλον προκλήσεων που επικρατεί αυτή αντέχει.

INFORM ΛΥΚΟΣ: Θα πρέπει να αναμένουμε εξαιρετική χρονιά καθώς οι τομείς που δραστηριοποιείται ο όμιλος δείχνουν ισχυρή ανάκαμψη. Τραπεζικές κάρτες, έντυπα, εκτυπώσεις κτλ, ενώ το έργο στην Κένυα θα δώσει αρκετά εκατομμύρια στο σύνολο της χρήσης. Ήδη η κερδοφορία δείχνει πως υπάρχουν περιθώρια ανόδου για τη μετοχή. Με άνοδο ξεκίνησε η μετοχή.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Με άνοδο 7% άνοιξε η μετοχή και ο αγοραστής εμφανίστηκε πάλι στα 0,68 ευρώ.

ΜΟDA BAGNO: Στο -29,53% με όγκο 30 τεμάχια και τζίρο 13 ευρώ.

ΝΑΚΑΣ: Στο -8,57% με 10 τεμάχια και τζίρο 19 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης