Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τεχνικό πρόβλημα στις συναλλαγές έληξε νωρίτερα τη συνεδρίαση

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τεχνικό πρόβλημα στις συναλλαγές έληξε νωρίτερα τη συνεδρίαση
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Καιρό είχε να παρουσιαστεί τεχνικό πρόβλημα στο Χρηματιστήριο. Οι συναλλαγές σταμάτησαν στις 14:26 και δεν επανήλθαν. Ο λόγος της διακοπής σύμφωνα με την ενημέρωση που έστειλε η ΕΧΑΕ στις χρηματιστηριακές ήταν μία αδυναμία εξυπηρέτησης των εφαρμογών ενός σημαντικού αριθμού μελών που διασυνδέονται μέσω του ODL Gateway. Οι δημοσιογράφοι δεν είχαν ενημέρωση από την ΕΧΑΕ, παρά μόνο όσα μαθαίναμε από τις χρηματιστηριακές.

Τελικά είδαμε 17:20 τις μετοχές να κλείνουν και αυτό ήταν για σήμερα. Ο γενικός δείκτης έκλεισε λίγο χαμηλότερα από εκεί που είχε σταματήσει και συγκεκριμένο στο +0,67% από +0,94%. Η μεταβλητότητα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης που έγινε σήμερα και κάτι ανάλογο είδαμε και στις αγορές της Ευρώπης. Η ροή του φυσικού αερίου, ο πληθωρισμός, τα επιτόκια, η δράση που θα αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση, επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία. Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε πολλά πράγματα για σήμερα, αφού η συνεδρίαση ήταν περιορισμένης διάρκειας.

ΕΛΠΕ: Ξεχώρισε με άνοδο 2,23% και τιμή 6,87 ευρώ. Ο όγκος στα 50 χιλ. τεμάχια, αλλά έγιναν σε 4 ώρες.

JUMBO: Μετά τις μεγάλες πωλήσεις που είδαμε στις προηγούμενες συνεδριάσεις, αρχίζει να ισορροπεί. Ενισχύθηκε 2,18% και έκλεισε στα 14,04 ευρώ με όγκο 33 χιλ. τεμάχια. Το ερώτημα είναι αν ο πωλητής τελείωσε ή απλά κάνει… διάλλειμα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με απώλειες 0,52% έκλεισε ο δείκτης. Η Eurobank ήταν αδύναμη από το ξεκίνημα και έχασε 0,84%. Η Πειραιώς έκλεισε στα 1,0105 ευρώ με απώλειες 0,74%, ενώ μικρότερες ήταν οι απώλειες για Εθνική και Alpha Bank.

ΑΔΜΗΕ (απάντηση): Δεν έχουμε κάποιο νέο. Νέα η πτώση που είδαμε το προηγούμενο διάστημα είχε να κάνει με το χαμηλότερο WACC που έδωσε ο ρυθμιστής. Δε νομίζουμε όμως πως θα πρέπει να περιμένετε κάποια αλλαγή.

ΤΙΤΑΝ: Καμία αλλαγή στη γενικότερη εικόνα. Από το κακό στο χειρότερο και πάντα εντός του πλαγιοκαθοδικού καναλιού. Προφανώς και φοβούνται ύφεση οι επενδυτές, ενώ και το ενεργειακό κόστος επηρεάζει αν και όπως είδαμε οι ανατιμήσεις που έκανε στις τιμές πώλησης τη βοήθησαν στο εξάμηνο.

FOURLIS: Οι πωλήσεις ανήλθαν στο εξάμηνο στα 212,6 εκατ. ευρώ από 185,7 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 14,5%. Οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου ανήλθαν στα 28,1 εκατ. ευρώ από 36,3 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι. Τα EBITDA μειώθηκαν στα 9,7 εκατ. ευρώ από 13,3 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 1,2 εκατ. ευρώ από 900 χιλ. ευρώ αλλά περιλαμβάνουν και κέρδη 5,8 εκατ. ευρώ από αναπροσαρμογή ακινήτων. Η μετοχή ενισχύθηκε 3,47% και έκλεισε στα 2,98 ευρώ με όγκο 17 χιλ. τεμάχια.

CENERGY: Καλή κίνηση από τη μετοχή και ενισχύθηκε 2,80% με όγκο 70 χιλ. τεμάχια.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Στα 11,30 ευρώ και στο +1,80% με όγκο λίγο πάνω από 4 χιλ. τεμάχια. Δεν είναι και λίγα με δεδομένη τη διάρκεια της συνεδρίασης αλλά και τη διασπορά.

ΕΧΑΕ: Και σήμερα πήγε για μεγάλο όγκο αλλά έμεινε στις 110 χιλ. τεμάχια. Στα 3,10 ευρώ και στο +1,64% και εκεί τριγύρω έβγαιναν πωλήσεις.

LAVIPHARM: Έφτασε στα 0,50 ευρώ. Δε σταματάει ο κατήφορος της μετοχής και προφανώς το ταμπλό δείχνει που περίπου θα γίνει η αύξηση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης