Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφοδρές μάχες Ρώσων – Ουκρανών κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhia

Σφοδρές μάχες Ρώσων – Ουκρανών κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhia
Να κλείσει το σταθμό για να αποφευχθεί μια καταστροφή προειδοποιεί το Κίεβο
Σχετικά Άρθρα

Τη στιγμή που οι επιθεωρητές του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας προειδοποιούν για τον κίνδυνο ενός ατυχήματος στο πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhia και φέρονται διατεθειμένοι να προτείνουν μια ζώνη ασφαλείας περιμετρικά του σταθμού έτσι ώστε να αποφευχθεί κάποιο πλήγμα στις υποδομές του, οι ρωσικές και οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις συγκρούονται με ιδιαίτερη σφοδρότητα.
Μάλιστα, οι μάχες και τα πυρά είναι τόσο έντονα που το Κίεβο προειδοποίησε ότι θα κλείσει το σταθμό έτσι ώστε να αποφευχθεί μια καταστροφή.
Συγκεκριμένα, το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας ανέφερε του ότι ορισμένα χωριά και κοινότητες κοντά στον σταθμό δέχθηκαν σφοδρούς βομβαρδισμούς όλο το προηγούμενο 24ωρο ως σήμερα το πρωί από «άρματα μάχης, ολμοβόλα, πυροβολικό και αεριωθούμενα».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν ρουκέτες και άνοιξαν πυρ με βαρύ πυροβολικό στην κοντινή Νικόπολη, βομβαρδισμοί κατά τους οποίους υπέστησαν ζημιές τουλάχιστον 11 κατοικίες και κτήρια.
Η Ρωσία και η Ουκρανία επιρρίπτουν η μια στην άλλη την ευθύνη για βομβαρδισμούς κοντά στον πυρηνικό σταθμό και εντός της περιμέτρου του, από τους οποίους υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί πυρηνική καταστροφή.
Οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τον σταθμό σύντομα μετά την εισβολή τους στις 24 Φεβρουαρίου στην Ουκρανία, αλλά τον σταθμό εξακολουθούν να χειρίζονται Ουκρανοί τεχνικοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης