Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γύρισαν την πλάτη στην Ευρώπη οι Ρώσοι τουρίστες - Μαλδίβες, Τουρκία, Σεϋχέλλες και ΗΑΕ οι νέοι προορισμοί

Γύρισαν την πλάτη στην Ευρώπη οι Ρώσοι τουρίστες - Μαλδίβες, Τουρκία, Σεϋχέλλες και ΗΑΕ οι νέοι προορισμοί
Χώρες της ΕΕ όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Κύπρος και η Ελλάδα συγκαταλέγονταν στους 20 κορυφαίους προορισμούς που κρατούσαν περισσότερο οι Ρώσοι ταξιδιώτες
Υπήρξε μια εποχή που η Δυτική Ευρώπη ήταν ο προορισμός της επιλογής των Ρώσων τουριστών.
Όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει.
Από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, η Ευρώπη δεν είναι προορισμός διακοπών.
Την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε να αναστείλει μια ταξιδιωτική συμφωνία του 2007 με τη Μόσχα, η οποία διευκόλυνε την έκδοση βίζας στους Ρώσους.
Και η κίνηση αυτή θα καταστήσει πιο δύσκολο και δαπανηρό για τους Ρώσους να ταξιδέψουν στο μπλοκ.
Το κλείσιμο του εναέριου χώρου της ΕΕ για τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες τον Φεβρουάριο δυσκόλεψε επίσης τα ταξίδια.

Λιγότεροι Ρώσοι στην Ευρώπη

Χώρες της ΕΕ όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Κύπρος και η Ελλάδα συγκαταλέγονταν στους 20 κορυφαίους προορισμούς που κρατούσαν περισσότερο οι Ρώσοι ταξιδιώτες πριν από το ξέσπασμα του πολέμου, σύμφωνα με στοιχεία της ForwardKeys, μιας εταιρείας ταξιδιωτικών δεδομένων.
Ωστόσο, ο Olivier Ponti της ForwardKeys είπε ότι τα ρωσικά αεροπορικά ταξίδια στην Ευρώπη το καλοκαίρι ήταν μόλις το 26% αυτού που ήταν το 2019.

Πού πάνε οι Ρώσοι;

Σύμφωνα με την ForwardKeys, η οποία εξέτασε τα δεδομένα άφιξης πτήσεων, σε αρκετούς προορισμούς αναψυχής σημειώθηκε αύξηση Ρώσων επισκεπτών τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο σε ετήσια βάση από το 2019.
Που πήγαν;
Μαλδίβες (5% άλμα)
Σεϋχέλλες (4%)
Τουρκία (4%)
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (2%)
Οι περισσότερες από αυτές τις χώρες ήταν δημοφιλείς στους Ρώσους επισκέπτες και πριν από τον πόλεμο.
Σύμφωνα με τη Μονάδα Οικονομικών Πληροφοριών (EIU), η Τουρκία ήταν ο κορυφαίος προορισμός για τους Ρώσους τουρίστες το 2019, ακολουθούμενη από τα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη της Αμπχαζίας, των ΗΑΕ και των Μαλδίβων.
Αναλυτές από το EIU είπαν στο CNBC ότι οι Μαλδίβες ήταν εδώ και καιρό προτιμώμενος προορισμός για πλούσιους Ρώσους που μπορούν εύκολα να λάβουν τουριστικές βίζες κατά την άφιξή τους για διαμονή έως και 90 ημέρες.
Μια πιο ευνοϊκή συναλλαγματική ισοτιμία στην Τουρκία από τα μέσα Μαρτίου πιθανότατα ενίσχυσε τους αριθμούς ταξιδιών εκεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης