Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιδιαίτερα ανήσυχος για Zaporizhzhia ο Macron – Τι είπε στον Zelensky

Ιδιαίτερα ανήσυχος για Zaporizhzhia ο Macron – Τι είπε στον  Zelensky
Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν για τις εξελίξεις και «την κατάσταση που παραμένει πολύ ανησυχητική»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron μίλησε και πάλι τηλεφωνικά το Σάββατο (10/9/2022) με τον Ουκρανό ομόλογό του, τον Volodymyr Zelensky, για την «πολύ ανησυχητική» κατάσταση γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhzhia, ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.
Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν για τις εξελίξεις και «την κατάσταση που παραμένει πολύ ανησυχητική» και «εξέφρασαν τη στήριξή τους στη δουλειά που κάνει ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ)», υπογράμμισε η γαλλική προεδρία.
Ο Macron ρώτησε επίσης τον Zelensky ποιες είναι οι εξελίξεις επί του πεδίου και ζήτησε να μάθει ποιες είναι οι ανάγκες της Ουκρανίας τις οποίες θα μπορούσε να καλύψει η Γαλλία.
Αυτήν την εβδομάδα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, ύψους 2,8 δισεκ. δολαρίων, για το Κίεβο.
Macron και Zelensky, είχαν ήδη συζητήσει την κατάσταση στη Zaporizhzhia την περασμένη Δευτέρα (5/9).
Την Παρασκευή (9/9) ο ΙΑΕΑ ανέφερε ότι υπάρχει black out στο Energodar, την πόλη όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός και ότι η κατάσταση αυτή «υπονομεύει τη λειτουργία του».
«Είναι απολύτως απαράδεκτο. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό», ανέφερε ο γενικός διευθυντής του ΙΑΕΑ Rafael Grossi, ζητώντας «να σταματήσουν αμέσως οι βομβαρδισμοί» στην περιοχή αυτήν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης