Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Άλμα για το Bitcoin: Ξεπέρασε τα 22.000 δολάρια ενόψει πληθωρισμού ΗΠΑ και αναβάθμισης του Ethereum

Άλμα για το Bitcoin: Ξεπέρασε τα 22.000 δολάρια ενόψει πληθωρισμού ΗΠΑ και αναβάθμισης του Ethereum
Το Bitcoin έχει στενά συσχετιστεί με τις αγορές μετοχών, ιδιαίτερα το Nasdaq, και συχνά κινείται υψηλότερα όταν ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας αυξάνεται

Το Bitcoin ξεπέρασε τα 22.000 δολάρια καθώς συνεχίζει ένα ράλι διάρκειας μίας εβδομάδας εν όψει των δεδομένων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και της πολυαναμενόμενης αναβάθμισης του δικτύου του Ethereum.
Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο έφτασε τα 22.341,50 δολ. την Κυριακή πριν υποχωρήσει ελαφρά, σύμφωνα με στοιχεία του CoinDesk.
Το Bitcoin διαπραγματευόταν στα 22.203 δολ. τη Δευτέρα 12/9.
Αφού έπεσε κάτω από τα 19.000 δολ την Τετάρτη στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Ιούνιο , το bitcoin έκτοτε έχει αυξηθεί γύρω στο 17%.
Αυτήν ώρα (12.28 μ.μ ώρα Ελλάδος) βρίσκεται στα 21.841,27 ευρώ ή 22.211,20 δολ ΗΠΑ.
Καταγραφή_111.PNG

Αυτό προκύπτει επίσης από μια κερδοφόρα εβδομάδα την περασμένη εβδομάδα για τις μετοχές των ΗΠΑ.
Το Bitcoin έχει στενά συσχετιστεί με τις αγορές μετοχών, ιδιαίτερα το Nasdaq, και συχνά κινείται υψηλότερα όταν ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας αυξάνεται.
Οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων αναμένουν την έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή του Αυγούστου, η οποία έχει προγραμματιστεί να δημοσιευτεί την Τρίτη 13/9, για να δουν την κατεύθυνση του πληθωρισμού που θα μπορούσε να δώσει υποδείξεις για μελλοντικές κινήσεις πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.
Η τεχνολογία Crypto αντιμετωπίζει μια ασυνήθιστη διπλή πρόκληση αυτή την εβδομάδα: στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και [ελπίζουμε] την πολυαναμενόμενη και συχνά καθυστερημένη συγχώνευση Ethereum.
Οι μετοχές δέχθηκαν πιέσεις φέτος καθώς η Fed αύξησε τα επιτόκια για να προσπαθήσει να ελέγξει τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό.
Τα κρυπτονομίσματα, τα οποία είναι επίσης περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, έχουν χτυπηθεί.
Σχεδόν 2 τρισεκατομμύρια δολάρια έχουν εξαφανιστεί από ολόκληρη την αγορά κρυπτογράφησης από το υψηλό όλων των εποχών τον Νοέμβριο 2022.
Το Bitcoin έχει υποχωρήσει περισσότερο από 50% φέτος.
Αυτή η πτώση οφείλεται επίσης σε ζητήματα που αφορούν συγκεκριμένα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένης της κατάρρευσης βασικών έργων και πτωχεύσεων που έχουν εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κλάδο.

Αναβάθμιση Ethereum

Εν τω μεταξύ, το δίκτυο Ethereum θα ολοκληρώσει μια πολυαναμενόμενη αναβάθμιση που ονομάζεται συγχώνευση.
Αυτό θα μετατρέψει το blockchain Ethereum από ένα μοντέλο απόδειξης εργασίας σε μοντέλο απόδειξης στοιχήματος και θα μειώσει σημαντικά την ποσότητα ενέργειας που απαιτείται για τη λειτουργία του δικτύου.
Οι υποστηρικτές λένε ότι αυτό θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για μια ευρύτερη χρήση του αιθέρα , του διακριτικού που τρέχει στο Ethereum.
«Σε μια εποχή γεμάτη αφηγήσεις, δεν υπάρχει κανένα μεγαλύτερο από το Merge σε κρυπτογράφηση και είναι κάτι που θα πρέπει να προσέξει ο ευρύτερος κόσμος, καθώς το αποτύπωμα άνθρακα του Ethereum αναμένεται να μειωθεί κατά 99%.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης