Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nechaev (Ρωσία): Η παράδοση βαρέων οπλικών συστημάτων από τη Γερμανία στην Ουκρανία παραβιάζει κάθε «κόκκινη γραμμή»

Nechaev (Ρωσία): Η παράδοση βαρέων οπλικών συστημάτων από τη Γερμανία στην Ουκρανία παραβιάζει κάθε «κόκκινη γραμμή»
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας δημοσίευσε πρόσφατα έναν μακρύ κατάλογο όλων των όπλων, πυρομαχικών και λοιπού εξοπλισμού που μεταφέρθηκαν στις δυνάμεις της Ουκρανίας, ύψους 2 δις ευρώ
Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία διατύπωσε για δεύτερη φορά έγκληση κατά της Γερμανίας κατηγορώντας ότι εγκαταλείπει την ιστορική της ουδετερότητα όσον αφορά την αποστολή όπλων σε ξένες εμπόλεμες συγκρούσεις, με τον πρεσβευτή της χώρας στο Βερολίνο να τονίζει ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει παραβιάσει την «κόκκινη γραμμή».
«Το ίδιο το γεγονός ότι το ουκρανικό καθεστώς εφοδιάζεται με γερμανικής κατασκευής θανατηφόρα όπλα, τα οποία χρησιμοποιούνται όχι μόνο εναντίον των ρωσικών στρατιωτικών, αλλά και του άμαχου πληθυσμού του Donbass, ξεπερνά την κόκκινη γραμμή», δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας Sergey Nechaev στη Γερμανία σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Izvestia.
Ο Nechaev τόνισε ότι το Βερολίνο έχει πλέον περάσει πλέον σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή.
«Έχουν διαβεί τον Ρουβίκωνα», δήλωσε, παραπέμποντας στα περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε αμυντική βοήθεια που έχει αποστείλει ή έχει δεσμευτεί να αποστείλει το Βερολίνο στην Ουκρανία.
Ο Nechaev συνέχισε λέγοντας ότι η Γερμανία «έχει ενεργήσει μονομερώς για να καταστρέψει τις διμερείς μας σχέσεις που ήταν μοναδικές σε κλίμακα και βάθος και είχαν οικοδομηθεί εδώ και δεκαετίες», και ότι, «στην ουσία, η μεταπολεμική συμφιλίωση των εθνών και των λαών μας διαβρώνεται».
Εν όψει της αύξησης του κόστους των λογαριασμών κοινής ωφέλειας που βασανίζει ήδη τον γερμανικό πληθυσμό - πρόβλημα που θα επιδεινωθεί τους χειμερινούς μήνες εν μέσω της διακοπής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream - ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Βερολίνο δήλωσε ότι ο αντιρωσικός «πόλεμος κυρώσεων» υπό την ηγεσία των κυβερνητικών ηγετών θα γίνεται όλο και περισσότερο αντιληπτός από τον γερμανικό λαό ως περίπτωση «αυτοτραυματισμού», που ίαως οδηγήσει σε διαμαρτυρίες για την ενέργεια και το κόστος ζωής.
«Πιστεύουμε πως ότι γίνεται σχετικά με τους λογαριασμούς ενέργειας είναι εσωτερικό ζήτημα της Γερμανίας, στο οποίο δεν εμπλεκόμαστε», είπε ο Nechaev.
«Και σίγουρα δεν συνηθίζουμε να παραδίδουμε πομπώδεις διαλέξεις, παρόμοιες με τις οποίες η Δύση κάνει συνεχώς για τους Ρώσους».
Πριν από μια εβδομάδα, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Denys Shmyhal υποδέχτηκε στο Βερολίνο με στρατιωτικές τιμές τον Γερμανό καγκελάριο, Olaf Scholz που πραγματοποίηση επίσημη επίσκεψη.
Ο Shmyhal ευχαρίστησε τη Γερμανία που στάθηκε στο πλευρό του Κιέβου και ζήτησε περισσότερα όπλα ενώ ο Γερμανός καγκελάριος πρόεδρος υπερηφανεύτηκε ότι τα βαρέα όπλα  που παρέδωσε η χώρα του στην Ουκρανία και συγκεκριμένα «το αντιαεροπορικό μας άρμα Gepard, το αυτοκινούμενο Howitzer 2000, ο πολλαπλός εκτοξευτής πυραύλων MARS, είναι τα όπλα που πραγματικά συμβάλλουν στην αλλαγή των αποτελεσμάτων του πολέμου στο ανατολικό μέτωπο» της Ουκρανίας «όπως το βλέπουμε αυτή τη στιγμή».
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας δημοσίευσε πρόσφατα έναν μακρύ κατάλογο όλων των όπλων, πυρομαχικών και λοιπού εξοπλισμού που μεταφέρθηκαν στις δυνάμεις της Ουκρανίας, με επίσημη δήλωση που αναφέρει λεπτομερώς:
«Σύμφωνα με τη διαδικασία του προϋπολογισμού του 2022, τα κονδύλια για την ενίσχυση των ικανοτήτων ασφαλείας αυξήθηκαν συνολικά σε 2 δισεκατομμύρια ευρώ για το έτος 2022. Τα πρόσθετα κεφάλαια χρησιμοποιούνται κυρίως για τη στήριξη της Ουκρανίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης