Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Γενικευμένη επίθεση κατά των εργαζομένων από την κυβέρνηση – Τρομακτική η πίεση

Τσίπρας: Γενικευμένη επίθεση κατά των εργαζομένων από την κυβέρνηση – Τρομακτική η πίεση
Σε κατάσταση απελπισίας η συντριπτική πλειοψηφία των μισθωτών είπε κατά τη συνάντηση του με τη ΓΣΕΕ ο κ.Τσίπρας
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η συντριπτική πλειοψηφία των μισθωτών βρίσκεται σε κατάσταση απελπισίας διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΓΣΕΕ ενόψει της ομιλίας του στη ΔΕΘ.
«Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που είναι τόσο γενικευμένη η επίθεση στην κοινωνική πλειοψηφία και ειδικότερα στον κόσμο της εργασίας, που οι όποιες διαφορές πρέπει να παραμεριστούν για να υπάρξει προσπάθεια για να δούμε πώς θα αναχαιτίσουμε αυτήν την επίθεση, καθώς παίρνει διαστάσεις υπαρξιακές» είπε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος φέρεται να έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα στοιχεία της έρευνας των ευρωπαϊκών συνδικάτων, σύμφωνα με την οποία «στην Ελλάδα για να πληρώσει κανείς μονάχα τους λογαριασμούς του ρεύματος χρειάζεται δύο κατώτατους μισθούς ή έναν μέσο μισθό».
«Άρα, η συντριπτική πλειοψηφία αυτήν τη στιγμή των μισθωτών βρίσκεται σε μια κατάσταση απελπισίας, διότι προφανώς δεν είναι μόνο η ενεργειακή ακρίβεια, ο ενεργειακός πληθωρισμός.
Είναι η ακρίβεια συνολικά στη ζωή μας.
Οι μισθοί καθηλωμένοι.
Οι αυξήσεις που δόθηκαν είναι πολύ χαμηλότερες από τον συνολικό πληθωρισμό που είχαμε την χρονιά αυτή», τόνισε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος έκανε λόγο για «γενικευμένη επίθεση κατά των εργαζομένων» από την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης