Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Άντεξε παρά την πτώση στο εξωτερικό – Το rebalancing αύξησε το τζίρο

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Άντεξε παρά την πτώση στο εξωτερικό – Το rebalancing αύξησε το τζίρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Σε επίπεδο γενικού δείκτη η αντοχή του είναι υποδειγματική και φυσικά κάνει τους περισσότερους να βλέπουν κάτι καλό στο θέμα της αναβάθμισης. Για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση δείχνει πως θέλει να διαφοροποιηθεί από τις ξένες αγορές. Με τους βασικότερους δείκτες στην Ευρώπη να χάνουν πάνω από 1% ο Γ.Δ. βρισκόταν ακόμα και οριακά χαμηλότερα. Βέβαια, η πλειονότητα των μετοχών κατέγραφε απώλειες και το μεγαλύτερο μέρος του τζίρο πήγαινε σε περιορισμένο αριθμό μετοχών.

Πολλά μικρά χαρτιά, δεν μπορούν να τραβήξουν επενδυτικά βλέμματα, ενώ όσες βγάλουν καλά αποτελέσματα από τη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση βρίσκονται για λίγες συνεδριάσεις στο επίκεντρο και μετά πάλι μπαίνουν στο περιθώριο. Μία αγορά που χρειάζεται περισσότερους επενδυτές, ίσως και επιλογές και φαίνεται πως εκεί έχει ρίξει και σωστά το βάρος ο πρόεδρος της ΕΧΑΕ, Γιάννος Κοντόπουλος.

Όλοι περίμεναν σήμερα το rebalancing, ενώ η λήξη στα παράγωγα που ήταν και τριπλή δεν έφερε κάτι το ενδιαφέρον. Βέβαια ο τζίρος που είχε η αγορά μάλλον έδειχνε πως δε θα έχουμε κάτι το εξωπραγματικό στις τελικές δημοπρασίες. Το βράδυ έχουμε Moody’s και DBRS. Τελικά κλείσαμε με απώλειες 0,36% και με τζίρο 114,4 εκατ. ευρώ.

FTSE RUSSELL: Κάτι παραπάνω από 70 εκατ. ευρώ έδωσε το rebalancing στις τελικές δημοπρασίες με τους αναλυτές να έχουν δώσει εκτίμηση για εισροές 70 εκατ. ευρώ. Περιμέναμε παραπάνω τζίρο, αλλά από νωρίς έδειξε τις διαθέσεις. Κερδισμένες κάποιες μετοχές στο τέλος, όπως Viohalco, ΕΛΠΕ. Πολύ καλύ πορεία για Eurobank, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή και από την άλλη μεγάλη πίεση σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και Quest. Καλές εισροές και στο Σαράντη.

ΔΕΗ: Από τα βαριά χαρτιά που πιέστηκαν περισσότερο σήμερα. Στα 5,10 ευρώ και στο -3,77% με όγκο πάνω από 1,1 εκατ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο υψηλό ημέρας και με τα μεγαλύτερα κέρδη η Eurobank. Ανοδικά αλλά ήπια η ΕΤΕ. Πάνω ο τραπεζικός δείκτης και σε ημέρα και σε εβδομάδα.

JUMBO: Βγάζει τη Δευτέρα αποτελέσματα και αναμένονται ισχυρά. Στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις φαίνεται πως έχει δυνατούς αγοραστές. Στο +2,17% και στα 14,11 ευρώ.

AEGEAN: Το τρίτο τρίμηνο δεν πρόκειται να έχει ούτε λιγότερο τζίρο, ούτε λιγότερα κέρδη από το αντίστοιχο του 2019, είπε πριν λίγη ώρα στους αναλυτές ο κ.Βασιλάκης. Πιέστηκε η μετοχή σήμερα και μάλιστα με όγκο, αν και νομίζουμε πως τα κέρδη ήταν αντίστοιχα των εκτιμήσεων για το δεύτερο τρίμηνο. Παρά την πτώση της τιμής του πετρελαίου σε σχέση με τον περασμένο Μάρτιο η τιμή του Jet Fuel είναι ίδια είπε ο επικεφαλής της αεροπορικής. Θα λέγαμε πως πιέστηκε καλά σήμερα και έγραψε χαμηλό στα 4,9550 ευρώ αλλά λόγω rebalancing έκλεισε με πτώση 0,78% και όγκο 353 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Μάλλον δεν άρεσαν τα αποτελέσματα, αν και εμείς θα πούμε πως ήταν εντός των εκτιμήσεων. Είδαμε βέβαια κινήσεις μαζέματος, αλλά και ο όγκος δεν ήταν μικρός. Στα 3,97 ευρώ και στο -4,34%.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Τρίτη συνεχόμενη μέρα στο -10% και φυσικά, άνοιγμα με αντίστοιχες απώλειες τη Δευτέρα θα φέρει την εισηγμένη με μικρή απόσταση από τα εκτιμώμενα μετρητά της, μετά την πληρωμή του μερίσματος και άρα η ενισχυμένη επιχειρηματική δραστηριότητα θα έρχεται αρκετά φθηνά.

CPI: Συνεχίζονται οι μεγάλες πωλήσεις στη μετοχή. Θυμίζουμε πως ανακοινώθηκαν πωλήσεις από insider.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Ωραία η αντίδραση στη μετοχή και προσεγγίζει και πάλι τα 0,50 ευρώ που κρατούσε για καιρό. Στα 0,49 ευρώ και στο +4,26%.

ΕΛΤΟΝ: Με άνοδο σχεδόν 20% την εβδομάδα και 5 στις 5 ανοδικές. Φυσικά λόγω των αποτελεσμάτων.

Καλό Σαββατοκύριακο 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης