Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Limit up η ANEK +20%, λόγω συμφωνίας με Attica Group

Limit up η ANEK +20%, λόγω συμφωνίας με Attica Group
Σχετικά Άρθρα

(Update) Στο limit up +19,57% έκλεισε η ANEK, λόγω της συμφωνίας που ανακοινώθηκε με την Attica Group και κυρίως λόγω της σχέσης ανταλλαγής που την ευνοεί. 
Η Attica Group έκλεισε με άνοδο +0,83% στα 0,97 ευρώ, με χαμηλό ημέρας -5,41%.
Η ΑΝΕΚ έκλεισε στα 0,0825 ευρώ με όγκο 129 χιλ. τεμάχια και με ανεκτέλεστα 448 χιλ. τεμάχια.
Με βάση την τιμή των 0,97 ευρώ που έχει η ΑΤΤΙΚΑ η ΑΝΕΚ πρέπει να είναι 0,1180 ευρώ. 
Η σχέση ανταλλαγής ευνοεί χρηματιστηριακά τους μετόχους της ΑΝΕΚ και γι’ αυτό παρατηρείται αυτή η κίνηση αφού για κάθε μία ΑΝΕΚ θα παίρνουν 0,1217 νέες μετοχές της Αttica Group.
Όπως δείχνει η συμφωνία, η συγχώνευση θα γίνει και με καταβολή 80 εκατ. ευρώ για τις υποχρεώσεις της ΑΝΕΚ οι οποίες ανέρχονταν στα 236 εκατ. ευρώ πλέον ανεξόφλητων τόκων. Το κούρεμα θα είναι μεγάλο, ενώ υπενθυμίζεται πως υπάρχει απόφαση για αύξηση κεφαλαίου στην πρόσφατη γενική συνέλευση της ΑΝΕΚ, η οποία όμως είναι άγνωστο αν θα υλοποιηθεί.
Τα ίδια κεφάλαια επομένως της κρητικής ναυτιλιακής θα βελτιωθούν σημαντικά. Να σημειωθεί πως η καταβολή των 80 εκατ. ευρώ θα γίνει από το ενοποιημένο σχήμα. 
Πριν από λίγο η ΑΤΤΙΚΑ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ξανά χθες ενώ η διοίκηση της ΑΝΕΚ σε χθεσινή της ανακοίνωση είχε δηλώσει πως δεν είχε ενημέρωση από τους μετόχους της.

Η ανακοίνωση της Attica Group

H «ATTICA A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» (εφεξής η «ATTICA» ή η «Εταιρία») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι επετεύχθη συμφωνία μεταξύ της Εταιρίας και των μεγαλυτέρων πιστωτών («ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.», «ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.», «ASTIR NPL FINANCE 2020-1 DESIGNATED ACTIVITY COMPANY», «CROSS OCEAN AGG COMPANY I») και μετόχων που εκπροσωπούν ποσοστό 57,70% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου («ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.», «ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.», «ATTICA BANK», «CROSS OCEAN AGG COMPANY I» και «VΑRΜΙΝ Α.Ε.Β.Ε.») της «ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ» (εφεξής η «ΑΝΕΚ») με περιεχόμενο:
α) τη συγχώνευση με απορρόφηση της ΑΝΕΚ από τη Εταιρία με σχέση ανταλλαγής μία (1) κοινή ή προνομιούχο μετοχή της ΑΝΕΚ προς 0,1217 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της ATTICA και β) την καταβολή του ποσού των 80.000.000 ευρώ προς πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του δανεισμού της ΑΝΕΚ προς τους ανωτέρω πιστωτές (ανεξόφλητο κεφάλαιο ύψους € 236.419.251,23 ευρώ πλέον του συνόλου ανεξόφλητων τόκων ως την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής) από το ενοποιημένο
σχήμα που θα προκύψει κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συγχώνευσης.
Η συμφωνία απεστάλη χθες (20.9.2022) από τους νομικούς συμβούλους προς υπογραφή από τους εκπροσώπους των συμβαλλόμενων μερών.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των εταιριών θα συγκληθούν σύμφωνα με το νόμο και τα καταστατικά τους για να αποφασίσουν σχετικά με την έναρξη και τις επιμέρους παραμέτρους της διαδικασίας συγχώνευσης. Η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής θα συζητηθεί εν συνεχεία στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιριών και θα επιβεβαιωθεί με έκθεση ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα για το δίκαιο και εύλογο. Η συγχώνευση θα τεθεί προς έγκριση από τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων των δύο εταιριών.
Η συναλλαγή υπόκειται πέραν της έγκρισης των αρμοδίων οργάνων των δύο εταιριών στους συνήθεις στις περιπτώσεις αυτές όρους και αιρέσεις (λήψη έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και κάθε άλλη τυχόν απαιτούμενης έγκρισης ή άδειας).
Η Εταιρία εκτιμά ότι η συναλλαγή θα αποβεί προς όφελος των μετόχων, των εργαζομένων και των προμηθευτών των δύο εταιριών και της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας γενικότερα. Η παρούσα Ανακοίνωση αποτελεί ταυτόχρονα και απάντηση στην από 20.9.2022 επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με αφορμή σχετικό δημοσίευμα ιδίας ημερομηνίας στον έντυπο τύπο.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Κλείσιμο
Advertisement