Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αντίδραση με επιφυλάξεις – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αντίδραση με επιφυλάξεις – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Η μεταβλητότητα ήταν παρούσα και σήμερα στις αγορές. Περισσότερο νομίζουμε στις άλλες ευρωπαϊκές και λιγότερο στη δική μας. Ο DAX πήγε πάνω-κάτω αρκετές φορές σήμερα. Εμείς δε χάσαμε το θετικό πρόσημο αλλά στο τέλος χάσαμε τις 800 μονάδες. Δεν κατάφερε ο Γ.Δ. να παραμείνει πάνω από τις 800 μονάδες. Ο τζίρος μέτριος. Δεν μπορούμε να πούμε πως έπεισε η αντίδραση. Ξεχώρισε η Τέρνα Ενεργειακή, η Εθνική και η Σαράντης αν και με μικρό όγκο η τελευταία.

ΕΥΡΩ: Τρομερή βουτιά το ευρώ και όσες εταιρείες επηρεάζονται αρνητικά από το ισχυρό δολάριο, θα έχουν μεγαλύτερο θέμα. Τέτοια πάντως κατρακύλα για το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα είχαμε χρόνια να δούμε. Προφανώς και αποτυπώνει τη γνώμη που έχουν οι επενδυτές απέναντι στην ευρωπαϊκή ηγεσία και την ΕΚΤ.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Ξεχώρισε σήμερα. Είχε συμπληρώσει βέβαια, πέντε συνεχόμενες πτωτικές και μάλιστα με αξιόλογες απώλειες. Δεν υπάρχει κάτι νέο αναφορικά με την εξαγορά. Οι πληροφορίες παραμένουν ίδιες. Ωστόσο, ο τίτλος πάλι έκανε μεγάλο όγκο αλλά κατάφερε να πάρει μέρος των απωλειών πίσω. Χθες είχε δει τιμές κάτω από τα 15 ευρώ και σήμερα πήγε σημαντικά υψηλότερα από τα 16 ευρώ. Έγραψε υψηλό στα 16,48 ευρώ και έκλεισε στα 16,30 ευρώ με άνοδο 5,57% και όγκο 404 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Εθνική με την καλύτερη άνοδο και συμπεριφορά. Στα 3,09 ευρώ αλλά κοντά στο χαμηλό ημέρας που ήταν τα 3,08 ευρώ. Η Eurobank στο 1,15% και με μικρότερη τελικά άνοδο από όση είχε στο μέσο της συνεδρίασης. Η ΑΛΦΑ έκλεισε αμετάβλητη και η Πειραιώς με οριακή άνοδο, αν και μέσα στη συνεδρίαση είδε και το αρνητικό πρόσημο.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η Motor Oil δεν είναι Μπάκος και Καϋμενάκης. Όπως ακούμε δυσκολεύεται κάπως η διοίκηση της Ελλάκτωρ, με τα πρόσωπα που έχει βάλει η Motor Oil. Μάλιστα μαθαίνουμε πως υπάρχουν «κόντρες» καθώς η πλευρά της Motor Oil θέλει να επιβλέπει τα πάντα.

ΟΛΠ: Ούτε σήμερα…

ΕΛΤΟΝ: Εξαιρετική σήμερα η συμπεριφορά της μετοχής. Όχι ότι τα θεμελιώδη δεν δικαιολογούν την πορεία της μετοχής και ακόμα καλύτερη, αλλά δε μας έχει συνηθίσει με τέτοιες εντολές αγοράς και τέτοια άνοδο. Ειδικά σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Στα 2,18 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας, με άνοδο 5,83% και όγκο 64 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Θα μπορούσαμε και εδώ να πούμε ότι η συμπεριφορά της σήμερα ήταν βελτιωμένη, αλλά έχει τέτοια πτώση το τελευταίο διάστημα, χωρίς να δικαιολογείται που πρέπει να δούμε περαιτέρω κίνηση. Σημειώστε πως προέρχεται από 7 συνεχόμενες πτωτικές. Πενιχρές οι αγορές ιδίων μετοχών που ανακοινώνονται καθημερινά. Στα 3,7350 ευρώ και στο +4,62%,

FLEXOPACK: Με βάση τα αποτελέσματα που δημοσίευσε θα έπρεπε να ήταν σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα και όχι να δεινοπαθεί να ξεπεράσει τα 6,50 ευρώ.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Σε χαμηλό 10 μηνών η μετοχή. Βρέθηκε και κάτω από τα 5 ευρώ αλλά έκλεισε με μικρές απώλειες στα 5,04 ευρώ.

INTRAKAT: Συνεχίζεται η πτώση στη μετοχή, ενώ υπάρχουν και φήμες στα χρηματιστηριακά γραφεία για νέα αύξηση κεφαλαίου, που βεβαίως δεν επιβεβαιώνονται. Στα 1,71 ευρώ και στο -4,68% με όγκο 124 χιλ. τεμάχια.

FOURLIS: Ούτε σήμερα…

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Οι υψηλότερες τιμές αύξησαν τα μεγέθη και η καθαρή κερδοφορία ανήλθε στα 2,48 εκατ. ευρώ από 1,8 εκατ. ευρώ. Καθόλου άσχημα για μία εισηγμένη με αποτίμηση περίπου 8 εκατ. ευρώ!! Εξαιρετικά κέρδη. Αρνητικές οι λειτουργικές ταμειακές ροές και αυξήθηκε ο καθαρός δανεισμός. Από την άλλη η διοίκηση αισιοδοξεί για το δεύτερο εξάμηνο. Πούλησε και ακίνητο στον Ασπρόπυργο, αλλά δεν αναφέρει τίμημα.

FRIGOGLASS: Αξιόλογη πτώση και με μεγάλο όγκο. Αναμένουμε τα αποτελέσματα, αν και δεν περιμένουμε κάτι το ιδιαίτερο. Ουσιαστικά θέλουμε να μάθουμε από την τηλεδιάσκεψη αν υπάρχει κάποιο νέο αναφορικά με τις κινήσεις κεφαλαιακής ενίσχυσης που έχει ανακοινώσει η εταιρεία.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης