Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για τις επιταγές θεάτρου

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για τις επιταγές θεάτρου
Με την επιταγή, οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση της επιλογής τους από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, χωρίς να καταβάλουν κανένα επιπλέον ποσό

Ξεκινά αύριο Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022, στις 10:00, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για το πρόγραμμα χορήγησης επιταγών θεάματος της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για την χειμερινή περίοδο 2022-2023.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων και παρόχων θα υποβάλλονται έως τη Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022, στις 23:59.


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΥΠΑ, σκοπός του προγράμματος είναι η πνευματική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού, η τόνωση της καλλιτεχνικής δημιουργίας και η στήριξη των θεατρικών επιχειρήσεων.
Συνολικά θα εκδοθούν έως 220.000 επιταγές, με βάση τον προσφερόμενο αριθμό θέσεων από τους παρόχους.
Η αξία των επιταγών ανέρχεται κατά μέγιστο όριο στα 15 ευρώ για τις κεντρικές σκηνές και στα 12 ευρώ για τις παιδικές σκηνές.
Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 3 εκατ. ευρώ.

Με την επιταγή, οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση της επιλογής τους από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, χωρίς να καταβάλουν κανένα επιπλέον ποσό.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/epitages-theamatos.

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: Αρχική/Εργασία και Ασφάλιση/Αποζημιώσεις και Παροχές/Επιταγές θεάματος.
Στις περιπτώσεις που απαιτούνται δικαιολογητικά, αυτά επισυνάπτονται στις ηλεκτρονικές αιτήσεις.

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι και άνεργοι οι οποίοι το έτος 2021 συγκέντρωσαν 50 ημέρες:

  • εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) ή
  • ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
  • επιδότησης ανεργίας ή μακροχρόνιας ανεργίας ή
  • συνδυασμό των παραπάνω


Δικαιούχοι είναι επίσης άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της ΔΥΠΑ που έχουν συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον τεσσάρων μηνών.
Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη τους, καθώς και τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας άνω των τριών ετών, με την προϋπόθεση ότι είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των ιδίων ή του άλλου γονέα.
Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των δικαιούχων με βάση το εισόδημά τους και τη σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησής τους.
Πάροχοι του προγράμματος είναι οι θεατρικές επιχειρήσεις οποιασδήποτε νομικής μορφής, που λειτουργούν, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Οι αιτήσεις των παρόχων υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parokhoi-epitagon-theamatos.
Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: Αρχική/Εργασία και Ασφάλιση/Αποζημιώσεις και Παροχές/Πάροχοι επιταγών θεάματος.
Οι πάροχοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα, προσφέροντας συγκεκριμένο αριθμό θέσεων πλατείας για την παρακολούθηση των παραστάσεων που θα ανέβουν στα θέατρά τους κατά τη χειμερινή περίοδο 2022-2023.
Σημειώνεται ότι οι πάροχοι που θέλουν να κάνουν αίτηση για πολλά θέατρα, πρέπει να έχουν κωδικούς ΔΥΠΑ. Τα δικαιολογητικά συμμετοχής επισυνάπτονται στις ηλεκτρονικές αιτήσεις.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/deltia-theamatos.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης