Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ράλι ανακούφισης στις αγορές – Δυνατή κίνηση από τα εγχώρια blue chips

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ράλι ανακούφισης στις αγορές – Δυνατή κίνηση από τα εγχώρια blue chips
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Νέα ισχυρή ανοδική κίνηση από τις αγορές και ακολούθησε και η δική μας. Δεν μπορούμε να πούμε πως είδαμε κάποια σημαντική βελτίωση στις συναλλαγές, αλλά ο Γ.Δ. βοηθούμενος από το πάρτι των ξένων αγορών πραγματοποίησε μία ανοδική κίνηση ανακουφίζοντας τους έχοντες μετοχές. Στις 823 μονάδες και στο +2,35% με 51 εκατ. ευρώ και κάτι συναλλαγές αλλά με τα πακέτα στα 4,4 εκατ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έβγαλαν καλή αντίδραση και απομακρύνονται από τις 500 μονάδες (ο σχετικός δείκτης). Στο +4,02% ο τραπεζικός και από τις συστημικές η Πειραιώς είχε τη μεγαλύτερη άνοδο κατά 5,77%. Δυνατή κίνηση και από Alpha Bank με άνοδο 4,22%, ενώ η ΕΤΕ ενισχύθηκε 3,97% και η Eurobank κατά 3,32%.

AEGEAN: Έβγαλε καλή αντίδραση σήμερα. Είχε πιεστεί σημαντικά και ίσως αδικαιολόγητα ο τίτλος. Να γράφεις χαμηλό 20 μηνών σε μία περίοδο όπου ο τουρισμός πάει εξαιρετικά και ανακοινώνεις ότι θα μπορέσεις φέτος να βγάλεις κέρδος ήταν κάπως οξύμωρο. Βέβαια μπορεί να επιστρέψει εντός συσσώρευσης και να φτιάξει πάλι η εικόνα. Εδώ και μήνες κινείται εντός εύρους τιμών χωρίς να σπάσει προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση. Μεγάλος ο όγκος σήμερα.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Πάνω από τα 17 ευρώ ξανά και στα 17,4 ευρώ με υψηλό όγκο.

ΔΕΗ: Στα 5,50 ευρώ με άνοδο 2,42%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Το εβδομαδιαίο δείχνει μία ωραία συσσώρευση από τα 13 ευρώ μέχρι τα 16 ευρώ. Σχεδόν 1,5 ευρώ πάνω στις τελευταίες συνεδριάσεις.

ΟΛΠ: Τα αποτελέσματα που δημοσίευσε δεν ήταν μόνο για μία κίνηση όπως η χθεσινή. Αυτή ήταν απαραίτητη και λόγω τεχνικών επιπέδων. Δεν μπορεί να πέφτει μία μετοχή χωρίς να δώσει μία καλή αντίδραση. Δυστυχώς όμως σήμερα δεν είδαμε συνέχεια. Με μικρή άνοδο 0,55% και στα 14,72 ευρώ. Δηλαδή αν η αγορά δεν ανέβαινε πάνω από 2% μπορεί να έκλεινε και με απώλειες.

ΕΥΑΘ: Επιτέλους κλείσιμο χωρίς απώλειες! Μετά από 9 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις η μετοχή βρήκε στήριξη και σήμερα κρατήθηκε στα 3,50 ευρώ. Τελικά έκλεισε στα 3,52 ευρώ με άνοδο μόλις 0,57%. Μόνο γέλιο προκαλούν οι κινήσεις των επενδυτών που πούλησαν και περισσότερο αν είναι θεσμικοί. Δηλαδή κάτι διαχειριστές που αγόρασαν ευκαιρίες πριν λίγο καιρό και σήμερα είδαν ότι χάνουν 30-40% αλλά πούλησαν τη συγκεκριμένη γιατί έβγαλε 9 χιλ. ευρώ κέρδη με 90 εκατ. ευρώ ταμείο.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Δεν είναι εύκολο για παράδειγμα για ένα μεσαίου μεγέθους επενδυτή να μαζέψει 30-40 χιλ. τεμάχια. Αναγκαστικά θα πάει υψηλότερα η μετοχή. Εξαιρετικά φθηνή σε όρους p/bv και τα αποτελέσματα εξαμήνου που δημοσίευσε ήταν καλά.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Ωραία κίνηση σήμερα από τη μετοχή και με καλές συναλλαγές. Στα 2,23 ευρώ και στο +4,69% με όγκο 29 χιλ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ: Δεν άρεσαν λέει σε κάποιους τα αποτελέσματα που έβγαλε γιατί ενώ ανακοίνωνε κάθε τόσο νέα έργα έβγαλε λιγότερα κέρδη και όχι περισσότερα. Μάλλον δεν είδαν κάποιες άλλες λογιστικές καταστάσεις, που η ζημία ξεκινάει από την πρώτη γραμμή μετά την αφαίρεση του κόστους πωληθέντων. Πάει καλά στις τελευταίες συνεδριάσεις πάντως η μετοχή και αν φύγει λίγο πιο πάνω κάνει νέο υψηλό σχεδόν τριετίας.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Μικρή υποχώρηση σήμερα μετά το δυνατό ανοδικό σερί. Θα μπορούσε να υπάρξει ένα ερώτημα από τις αρχές στην εταιρεία για το αν ισχύουν όλα όσα έχουν γραφτεί.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης