Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι εκκλήσεις Zelensky για προληπτικά χτυπήματα οδηγούν σε Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο

Ρωσία: Οι εκκλήσεις Zelensky για προληπτικά χτυπήματα οδηγούν σε Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο
Ρώσοι αξιωματούχοι ουδέποτε έχουν απειλήσει με χρήση όπλων μαζικής καταστροφής είπε ο Venediktov
Σχετικά Άρθρα
Οι εκκλήσεις του προέδρου της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky για προληπτικά «χτυπήματα» κατά της Ρωσίας οδηγούν σε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο υποστήριξε ο Alexander Venediktov, αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Venediktov υποστήριξε ότι η Δύση πρέπει να καταλάβει τι ακριβώς σημαίνουν οι δηλώσεις αυτές του Zelensky και που αυτές οδηγούν.
«Ρώσοι αξιωματούχοι ουδέποτε έχουν απειλήσει με χρήση όπλων μαζικής καταστροφής.
Την ίδια στιγμή, στην Ευρώπη, κάποιοι πολιτικοί καλούν δημόσια σε τέτοιου είδους ενέργειες» είπε ο Venediktov, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Zelensky.

Του τα υπαγορεύουν

«Αρκετοί πολιτικοί στην Ευρώπη δεν κρύβουν και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο χρήσης όπλων μαζικής καταστροφής κατά της Ρωσίας» τόνισε ο Venediktov, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν οι δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς τη στήριξη της Δύσης, είπε πως «γνωρίζουμε καλά ότι όλες οι πράξεις και οι δηλώσεις του Zelensky είναι σύμφωνες και συχνά υπαγορεύονται από εκείνους που διοργάνωσαν το πραξικόπημα στην Ουκρανία το 2014».
«Ωστόσο, υπάρχουν πολύ σοβαρές αμφιβολίες για την επάρκεια του Zelensky, ειδικά όταν ξεστομίζει τέτοιες δηλώσεις» υπογράμμισε ο Venediktov.

Ανοιχτό κάλεσμα για Γ’ Παγκόσμιο

Όπως είπε, οι δηλώσεις αυτές του Zelensky αποτελούν ένα ανοιχτό «κάλεσμα» για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στον οποίο «δεν μπορεί να υπάρξουν νικητές».
«Θα ήταν καλό για τη Δύση να συνειδητοποιήσει ότι ο προστατευόμενος τους μπορεί να αναλάβει τόσα πολλά που η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες θα πρέπει να σκεφτούν πώς θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες.
Στη Δύση, όλο και λιγότεροι άνθρωποι θυμούνται τι είναι πόλεμος, και δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα και δεν καταλαβαίνουν πόσο επικίνδυνες είναι τέτοιες εκκλήσεις και ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες» υποστήριξε ο Venediktov.

Πυρηνικός πόλεμος θα πλήξει όλο τον πλανήτη

«Για κάποιο λόγο, πολλοί πιστεύουν ότι ένας πυρηνικός πόλεμος μπορεί να διεξαχθεί σε τοπικό επίπεδο.
Πρέπει να θυμόμαστε: μια πυρηνική σύγκρουση θα επηρεάσει απολύτως ολόκληρο τον κόσμο - και όχι μόνο τη Ρωσία και τη Δύση, αλλά γενικά οποιαδήποτε χώρα σε αυτόν τον πλανήτη.
Οι συνέπειές της θα είναι καταστροφικές για όλη την ανθρωπότητα» ανέφερε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Όχι σε ένταξη στο ΝΑΤΟ

Επιπλέον, ο Venediktov υποστήριξε ότι μια ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ μπορεί να οδηγήσει σε Γ' Παγκόσμιο πόλεμο και αυτό, όπως είπε, είναι κάτι που η Συμμαχία το γνωρίζει.
Για αυτό όπως είπε, θεωρεί πως η κίνηση του Κιέβου για μια fast track ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι κυρίως μια κίνηση προπαγάνδας.
«Το Κίεβο γνωρίζει πολύ καλά ότι ένα τέτοιο βήμα θα σήμαινε μια κλιμάκωση σε Γ' Παγκόσμιο πόλεμο» τόνισε ο Ρώσος αξιωματούχος, ο οποίος πάντως υπογράμμισε πως οι Δυτικοί αποδεικνύουν καθημερινά πως εμπλέκονται ολοένα και περισσότερο στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Ωστόσο, μια ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα ενεργοποιούσε το άρθρο 5 της Συμμαχίας, κάτι που για τον Venediktov, θα ήταν μια αυτοκτονική κίνηση, κάτι που όλα τα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ, το αντιλαμβάνονται.
Σε κάθε περίπτωση ο Ρώσος αξιωματούχος έσπευσε να επισημάνει πως πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι μια απαράδεκτη εξέλιξη για τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης