Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίσημα νέος πρωθυπουργός στο Ηνωμένο Βασίλειο ο Rishi Sunak - Συναντήθηκε με τον βασιλιά Κάρολο, τον οποίο.. ξεπερνά σε πλούτη

Επίσημα νέος πρωθυπουργός στο Ηνωμένο Βασίλειο ο Rishi Sunak - Συναντήθηκε με τον βασιλιά Κάρολο, τον οποίο.. ξεπερνά σε πλούτη
Ο βασιλιάς Κάρολος ο Γ΄ του ανέθεσε και επισήμως τον σχηματισμό κυβέρνησης…

Ο Rishi Sunak είναι και επίσημα ο πέμπτος πρωθυπουργός της Βρετανίας μέσα σε έξι χρόνια, μετά τη συνάντησή του με τον βασιλιά Κάρολο Γ' στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.
Eίναι ο πρώτος μη λευκός, ο πρώτος Βρετανο-Ασιάτης και ο πρώτος Ινδουιστής που ηγείται του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ο πολυεκατομμυριούχος πρώην χρηματιστής θα αντιμετωπίσει μια από τις σοβαρότερες προκλήσεις για να αποκαταστήσει την αμαυρωμένη δημοσιονομική εικόνα της χώρας με μείωση των δαπανών καθώς η χώρα βυθίζεται στην ύφεση εξαιτίας και του συνεχώς αυξανόμενου ενεργειακού κόστους, των στεγαστικών επιτοκίων και των αυξήσεων στις τιμές των τροφίμων.
Επίσης θα προεδρεύει ενός κόμματος, το οποίο τους τελευταίους μήνες πέρναγε από τη μία κρίση στην άλλη και είναι βαθιά πολωμένο ιδεολογικά, ενώ θα ηγείται μιας χώρας οι πολίτες της οποίας είναι εξοργισμένοι από τους πολιτικούς της.

Η αμύθητη περιουσία... 

Ο Rishi Sunak και η σύζυγός του, Ακσάτα Μέρτι, έχουν συνολική περιουσία περίπου 730 εκατομμυρίων λιρών – περίπου διπλάσιο από τον εκτιμώμενο πλούτο των 300-350 εκατομμυρίων στερλινών του βασιλιά Καρόλου Γ΄ και της Καμίλα.
Ο Rishi Sunak ο οποίος έγινε ο πρώτος πολιτικός πρώτης γραμμής που συμπεριλήφθηκε ποτέ στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του Ηνωμένου Βασιλείου των Sunday Times, θα ανταγωνιστεί τον Βασιλιά όσον αφορά τον αριθμό των επίσημων κατοικιών, ενώ κατέχει ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων σε όλο τον κόσμο και αξίας άνω των 15 εκατομμυρίων λιρών.
Ο Σουνάκ, η σύζυγός του και οι δύο κόρες του, Κρίσνα και Ανούσκα, περνούν το μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας στο σπίτι τους που έχει πέντε υπνοδωμάτια στο Κένσινγκτον, στο δυτικό Λονδίνο, το οποίο εκτιμάται από κτηματομεσίτες ότι αξίζει περισσότερο από 7 εκατομμύρια λίρες.
Τα Σαββατοκύριακα αποσύρονται σε ένα αρχοντικό στο γραφικό χωριό Kirby Sigston στην εκλογική του περιφέρεια στο Ρίτσμοντ στο Βόρειο Γιορκσάιρ. Το σπίτι, το οποίο το ζευγάρι αγόρασε για 1,5 εκατομμύρια λίρες πριν εκλεγεί βουλευτής το 2015, αξίζει τώρα πάνω από 2 εκατομμύρια λίρες και έχει μετατραπεί σε ένα καταφύγιο ευεξίας με εσωτερική πισίνα, γυμναστήριο, στούντιο γιόγκα αξίας 400.000 λιρών, υδρομασάζ και γήπεδο τένις.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης