Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μια ματιά στην πορεία του εννεαμήνου της Autohellas – Σε ιστορικά υψηλά η κερδοφορία

tags :
Μια ματιά στην πορεία του εννεαμήνου της Autohellas – Σε ιστορικά υψηλά η κερδοφορία
Η μετοχή βρίσκεται σε νέα υψηλά καθώς έχει ξεπεράσει τα 11 ευρώ, λόγω και της επικείμενης διανομής 1 ευρώ ανά μετοχή
Σχετικά Άρθρα

Εντυπωσιακό εννεάμηνο ανακοίνωσε η Autohellas με τα αποτελέσματα να ανέρχονται σε νέα ιστορικά υψηλά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έδωσε η εταιρεία, τα κέρδη μετά από φόρους στο τρίτο τρίμηνο ανήλθαν στα 42,1 εκατ. ευρώ από 29,5 εκατ. ευρώ και στο εννεάμηνο στα 71,5 εκατ. ευρώ από 46,4 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 54%.
Οι πωλήσεις ανήλθαν στα 568,5 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο από 485,9 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 19%.
Ο τομέας των μισθώσεων παρουσίασε αύξηση 25,3% στις πωλήσεις, αποτέλεσμα της αναβάθμισης του δικτύου, και στην αύξηση του μεριδίου αγοράς.
Να σημειωθεί πως πέρυσι ήταν μία εξαιρετική χρονιά για τις εταιρείες ενοικίασης καθώς ωφελήθηκαν από τα περιοριστικά μέτρα που υπήρχαν για την επέκταση της πανδημίας.
Φέτος η αύξηση του τουρισμού και οι επενδύσεις της εταιρείας αναβάθμισε και διεύρυνε το στόλο της ενώ η κερδοφορία υποστηρίχθηκε και από τη διάθεση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.
Με βάση την ενημέρωση που δόθηκε, καθώς δεν έχει δημοσιευτεί λογιστική κατάσταση, οι συνολικές υποχρεώσεις εμφανίζονται αυξημένες σχεδόν κατά 100 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το τέλος του 2021, ενώ κατά 33 εκατ. ευρώ είναι αυξημένα τα ταμειακά διαθέσιμα.
Η μετοχή βρίσκεται σε νέα υψηλά καθώς έχει ξεπεράσει τα 11 ευρώ, λόγω και της επικείμενης διανομής 1 ευρώ ανά μετοχή και έχει αποτίμηση 542 εκατ. ευρώ που αναμένεται να δώσει χαμηλό p/e στο σύνολο της χρήσης.
Οι πρώτες αναφορές των αναλυτών σημειώνουν πως τα αποτελέσματα είναι ισχυρά.
OTOEL.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης