Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές, περιμένει τη FED – Χαμηλός ο τζίρος

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές, περιμένει τη FED – Χαμηλός ο τζίρος
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με ήπια άνοδο άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης και με διάθεση να βελτιώσουν λίγο τα ποσοστά ανόδου. Οι αναλυτές περιμένουν μεταβλητότητα με το βλέμμα να είναι στραμμένο στις ειδήσεις που θα βγαίνουν αναφορικά με την αυριανή απόφαση της FED. Έχει προεξοφληθεί άνοδος 0,75% στα αμερικανικά επιτόκια, αλλά αυτό που θέλουν οι αγορές να μάθουν είναι αν θα μπει τέλος στην επιθετική πολιτική και πως βλέπει τις προοπτικές της οικονομίας των ΗΠΑ. Το Ελληνικό Χρηματιστήριο άνοιξε με ήπια άνοδο και πάνω από τις 870 μονάδες με χαμηλό τζίρο. Από τα βαριά και λόγω ανόδου και όγκου ξεχωρίζει μόνο η Τέρνα Ενεργειακή.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Πάνω από τα 19 ευρώ η μετοχή και με αξιόλογη άνοδο στο ξεκίνημα. Μόλις άνοιξε έκανε και 13 χιλ. τεμάχια όγκο και εκεί που όλη η αγορά είχε τζίρο 350 χιλ. ευρώ αυτή είχε κάνει τις 260 χιλ. ευρώ. Η αποτίμηση στα 2,2 δισ. ευρώ. Όλη η αγορά περιμένει την ανακοίνωση του deal. Το ακούμε μήνες αλλά δεν έχει ακόμα επισημοποιηθεί. Άντε να δούμε, θα γίνει κάποια στιγμή; Θα απελευθερώσει σημαντικά κεφάλαια αν γίνει συμφωνία με δημόσια πρόταση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Περιορισμένες κινήσεις στα πρώτα λεπτά. Πάλι η ΑΛΦΑ έχει ένα προβάδισμα, αλλά το βλέπουμε καιρό και τελικά το αποτέλεσμα είναι η υποαπόδοση έναντι των άλλων. Κάποια στιγμή θα πρέπει να δούμε ένα «πέταγμα» πάνω από το 1 ευρώ και στη συγκεκριμένη μετοχή. Χθες έκλεισε πάνω από 1 ευρώ η ΕΥΡΩΒ.

ΟΛΠ: Ανοδικό άνοιγμα και εδώ αλλά με όγκο που δεν αξίζει να γράψουμε κάτι παραπάνω. Κρατάμε βέβαια πως το τελευταίο διάστημα μας έχει δώσει καλή κίνηση.

AUTOHELLAS: Εξαιρετικά τα αποτελέσματα σε όλες τις γραμμές, με την κερδοφορία να γράφει νέα ιστορικά υψηλά. Θα πούμε πως πορεία του τουρισμού και οι επενδύσεις που έκανε ξεπέρασαν τον περσινό τζίρο στις ενοικιάσεις, που ήταν ωφελημένος από τα περιοριστικά μέτρα. Δηλαδή πέρυσι οι επισκέπτες νοίκιαζαν αυτοκίνητα σε υψηλές τιμές καθώς υπήρχαν περιορισμοί στα λεωφορεία και ανησυχίες για την πανδημία. Κατάφερε λοιπόν η εισηγμένη και πήγε ακόμα πιο ψηλά. Βλέπουμε συνολικά αύξηση υποχρεώσεων κατά περίπου 100 εκατ. ευρώ και ταμειακών διαθεσίμων κατά 33 εκατ. ευρώ. Έχει να δώσει και 1 ευρώ επιστροφή κεφαλαίου.

Χαμηλό αναμένεται το p/e για το σύνολο της χρήσης, ενώ η μετοχή είναι στα υψηλά της και μάλλον θα γράψει και τιμές ακόμα πιο υψηλές. Με άνοδο ξεκίνησε η μετοχή κατά 3,23% αλλά και χαμηλό όγκο. Θεωρητικά τόσο αυτή όσο και μια-δυο ακόμα εισηγμένες αξίζουν να μπουν στον FTSE 25, πετώντας έξω κάποιες που είναι τελείως αδιάφορες.

PRODEA: Ανοίγει σχεδόν καθημερινά με μεγάλη απόκλιση από το προηγούμενο κλείσιμο, αλλά τελικά κλείνει αμετάβλητη. Πέντε ολόκληρους μήνες έχει συμπληρώσει στην ίδια τιμή! Με αποτίμηση 2 δισ. ευρώ και βάλε στο ταμπλό…

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Διαγραμματικά εκεί στα 1,25 ευρώ περίπου ήταν ένα σημείο που δοκίμασε δύο φορές και έχει αντιδράσει. Πήγε κοντά στα 1,50 ευρώ και τις δύο φορές. Πρέπει όμως δώσει κάπως καλύτερη κίνηση από αυτή.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Ξεκίνησε με υψηλό όγκο, αν και πλέον μας έχει συνηθίσει σε καλύτερες συναλλαγές, αλλά όχι και σε αποτίμηση. Στα 0,1975 ευρώ με 15 χιλ. τεμάχια.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Συνεχίζεται η ανοδική αντίδραση από τα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα που είχε φτάσει και μάλλον είχαν προεξοφλήσει ακόμα χειρότερα αποτελέσματα από αυτά που είχε δημοσιεύσει η εταιρεία. Στα 39 εκατ. ευρώ πλέον η αποτίμηση και στα 5,52 ευρώ η τιμή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης