Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall, με ώθηση από την Τεχνολογία – Στο +0,92% ο S&P 500, ο Nasdaq +1,88%

Άνοδος στη Wall, με ώθηση από την Τεχνολογία – Στο +0,92% ο S&P 500, ο Nasdaq +1,88%
Σε στάση αναμονής οι επενδυτές στη Wall Street...

Άνοδο με ώθηση από τις τεχνολογικές μετοχές κατέγραψαν οι κυριότεροι δείκτες στη Wall Street την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, στον απόηχο της εκρηκτικής ανόδου που σημειώθηκε στη συνεδρίαση της 10ης Νοεμβρίου, χάρη στη μαζική κάλυψη short θέσεων…
«Σε ό,τι αφορά τη νομισματική σύσφιξη, φαίνεται πως το ενδεχόμενο νέας, επιθετικής αύξησης επιτοκίων μετριάζεται, δεδομένου ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι έπιασε ταβάνι και, πλέον, οι τιμές αναμένεται να κινηθούν πτωτικά» έγραψε ο Emmanuel Cau της Barclays σε σημείωμα της Παρασκευής.
Από την άλλη, η Goldman Sachs επιμένει πως η αγορά αντιδρά «τεχνικά», αφού οι επενδυτές σπεύδουν να καλύψουν μαζικά short θέσεις, γεγονός το οποίο θα αποτελέσει «καύσιμο» για περαιτέρω sell off στο μέλλον.
Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο +0,1%, στις 33.747 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε άνοδο +0,92%, στις 3.992 μονάδες.
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε +1,88%, στις 11.323 μονάδες. 
αδααδδαδα.JPG
Στα μάκρο, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο 2022, κατρακύλησε το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο 2022, καθώς οι Αμερικανοί βρίσκονται ενώπιον του συνεχιζόμενου πληθωρισμού και της επιδείνωσης των οικονομικών προοπτικών.
Ειδικότερα, ο δείκτης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για τις προοπτικές των καταναλωτών στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 5,2 μονάδες στο 54,7 τον Νοέμβριο από 59,9 τον Οκτώβριο 2022.
Οι οικονομολόγοι περίμεναν μέτρηση 59,5, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Wall Street Journal.
Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό για το επόμενο έτος αυξήθηκαν στο 5,1% από 5% τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό για την επόμενη πενταετία αυξήθηκαν στο 3% από 2,9% τον Οκτώβριο.
Οι φόβοι για μια επερχόμενη ύφεση επιβάρυναν επίσης την εμπιστοσύνη των Αμερικανών στην οικονομία.
Ο δείκτης των απόψεων των καταναλωτών για τις τρέχουσες συνθήκες μειώθηκε τον Νοέμβριο στο 57,8 από 65,6 τον Οκτώβριο, ενώ ο δείκτης προσδοκιών για τους επόμενους έξι μήνες έπεσε στο 52,7 από 56,2 τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης