Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Καμία εμπλοκή στην Πολωνία - Υστερικές και αβάσιμες οι αντιδράσεις της Δύσης

Ρωσία: Καμία εμπλοκή στην Πολωνία - Υστερικές και αβάσιμες οι αντιδράσεις της Δύσης
Πάλι υστερικές και ρωσοφοβικές αντιδράσεις που δεν βασίζονται σε κανένα στοιχείο είπε ο Peskov
Σχετικά Άρθρα

Δεν υπάρχει καμία εμπλοκή ή ανάμειξη της Ρωσίας στο πυραυλικό χτύπημα στην Πολωνία υποστηρίζει ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, κάνοντας λόγο για μια υστερική και ρωσοφοβική αντίδραση της Δύσης που δεν στηρίζεται σε κανένα στοιχείο, αναφερόμενος στις αντιδράσεις που υπήρξαν από την Ουκρανία αλλά και από ξένους δυτικούς αξιωματούχους.
«Το Κρεμλίνο δεν βλέπει κάποιο λάθος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο επεισόδιο με τον πύραυλο στην Πολωνία.
Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό.
Και εδώ τα πράγματα πρέπει να ειπωθούν με το όνομα τους.
Η κατάσταση με τα συντρίμμια του πυραύλου που έπεσαν στην Πολωνία, δείχνει ότι δεν πρέπει να σπεύδει κανείς να κάνει δηλώσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια κλιμάκωση των γεγονότων» υποστήριξε ο Peskov, ο οποίος επισήμανε πως για ακόμα μια φορά διαπιστώθηκε πόσο υστερικές και ρωσοφοβικές αντιδράσεις υπήρξαν, χωρίς μάλιστα να βασίζονται σε κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

Δυτική υστερία

«Εκπρόσωποι από τη Δύση έκαναν δηλώσεις για «πυραυλική επίθεση» από τη Ρωσία στην Πολωνία, χωρίς να έχουν οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο για το τι συνέβη.
Είναι ένα ακόμα παράδειγμα της υστερικής ρωσοφοβίας.
Γίναμε μάρτυρες μιας ακόμα υστερικής αντίδρασης που δεν βασιζόταν σε δεδομένα.
Στη πραγματικότητα, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από διάφορες χώρες έκαναν δηλώσεις χωρίς καν να έχουν ιδέα τι συνέβαινε» είπε ο Peskov.

Να μιλήσουν οι Πολωνοί

«Οι Πολωνοί πρέπει να βγουν άμεσα και να πουν ότι ο πύραυλος που έπεσε στο έδαφος τους δεν είχε καμία σχέση με τη Ρωσική Ομοσπονδία» είπε ο Peskov, ο οποίος υπογράμμισε πως οι ρωσικές αρχές δεν έχουν καμία επαφή με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σχετικά με την κατάσταση και τα συντρίμμια του πυραύλου στην Πολωνία.

Εσκεμμένη πρόκληση οι δηλώσεις ότι πλήξαμε την Πολωνία

Εσκεμμένη πρόκληση χαρακτηρίζει τις δηλώσεις Ουκρανών και ξένων αξιωματούχων ότι η Ρωσία είναι πίσω από την πυραυλική επίθεση στην Πολωνία, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Οι δηλώσεις από διάφορες ουκρανικές πηγές και από ξένους αξιωματούχους ότι είναι ρωσικοί οι πύραυλοι που έπεσαν στον οικισμό Przewodow είναι μια εσκεμμένη πρόκληση προκειμένου να κλιμακωθεί η κατάσταση» αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Υπενθυμίζεται πως χθες Τετάρτη 15/11 ένας πύραυλος έπληξε το χωριό Przewodow στην Πολωνία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.
Από την πυραυλική επίθεση δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Τόσο ο πρόεδρος Biden όσο και Αμερικάνοι αξιωματούχοι υποστήριξαν πως οι πύραυλοι δεν εκτοξεύτηκαν από τη Ρωσία αλλά από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στην προσπάθεια τους να αναχαιτίσουν ρωσικό πύραυλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης