Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kurtulmus (Τουρκία): Γιατί οι ΗΠΑ θέλουν να παρατείνουν τον πόλεμο στην Ουκρανία – Δεν ενδιαφέρονται για τον τερματισμό του

Kurtulmus (Τουρκία): Γιατί οι ΗΠΑ θέλουν να παρατείνουν τον πόλεμο στην Ουκρανία – Δεν ενδιαφέρονται για τον τερματισμό του
«Αυτός ο πόλεμος στην πραγματικότητα δεν είναι μια σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αλλά ένας πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Δύσης», δήλωσε ο στενός συνεργάτης του Erdogan
Σχετικά Άρθρα

Η ουκρανική κρίση δεν είναι μια σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αλλά ένας «πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Δύσης», τον οποίο πάνω απ' όλα οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται να παρατείνουν, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας Numan Kurtulmus στο τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk.
«Αυτός ο πόλεμος στην πραγματικότητα δεν είναι μια σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αλλά ένας πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.
Οι ΗΠΑ και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, παρέχοντας υποστήριξη στην Ουκρανία, συμμετέχουν στη διαδικασία παράτασης αυτού του πολέμου.

Τερματισμός της σύγκρουσης

Ο δικός μας (της Τουρκίας) στόχος είναι να επιτευχθεί ο ταχύτερος τερματισμός της σύγκρουσης, αλλά κάποιοι καταβάλλουν προσπάθειες για να συνεχιστεί», δήλωσε ο στενός συνεργάτης του Erdogan.
Σύμφωνα με τον ίδιο, παρατείνοντας την ουκρανική σύγκρουση, οι ΗΠΑ θέλουν να επαναφέρουν την παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων υπέρ τους, που διαταράχθηκε.
«Πολλές χώρες εμπλέκονται στη μάχη για την παγκόσμια επιρροή που αποτελεί από μόνο του έναν κίνδυνο.
Οι ΗΠΑ επιδιώκουν τα δικά τους συμφέροντα.
Είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα παγκόσμιο πολιτικό σύστημα που θα επιτρέπει τη δημιουργία νέων δομών ικανών να διασφαλίσουν την ειρήνη στον πλανήτη», σημείωσε ο πολιτικός, επαναλαμβάνοντας την πρόταση Erdogan για μεταρρύθμιση του υπάρχοντος συστήματος του ΟΗΕ.

Μεταρρύθμιση ΟΗΕ

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε επανειλημμένα, ακόμη και στον ΟΗΕ, ότι ο διεθνής οργανισμός με τη σημερινή του μορφή δεν είναι σε θέση να διευθετήσει κρίσεις που αναδύονται παγκοσμίως.
Το σύνθημα της πρωτοβουλίας του «Ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από πέντε» προβλέπει τη μεταρρύθμιση του συστήματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ όπου κυριαρχούν τα πέντε μόνιμα μέλη του με δικαίωμα αρνησικυρίας (Ηνωμένο Βασίλειο, Κίνα, Ρωσία, ΗΠΑ και Γαλλία).
Οποιοσδήποτε από αυτούς μπορεί να εμποδίσει οποιαδήποτε απόφαση του ΟΗΕ.
Τα μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας δεν έχουν αυτή την εξουσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης