Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – «Ξεκόλλησε» η Alpha Bank, έπιασε πάλι τις 900 μονάδες ο Γ.Δ.

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – «Ξεκόλλησε» η Alpha Bank, έπιασε πάλι τις 900 μονάδες ο Γ.Δ.
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με rotation και επιλεκτικές τοποθετήσεις έχουμε φτάσει και πάλι στις 900 μονάδες και τις δοκιμάζουμε για να ξεφύγουμε πιο πάνω. Θέλουμε όμως καλύτερο τζίρο. Δεν ακολουθούν όλες οι μετοχές, αλλά δεν είναι και λίγες αυτές που από την αρχή του έτους έχουν ξεπεράσει σε απόδοση το Γ.Δ. Η τελευταία κίνηση της αγοράς είναι με συγκεκριμένες μετοχές. Βλέπουμε όμως πως μεταξύ κάποιων μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης παίζουν οι επενδυτές και πάνε από τη μία στην άλλη. Σήμερα ήταν η σειρά της Alpha Bank που για καιρό μας απογοήτευε. Δυνατή η EΛΧΑ, η Βιοχάλκο και η Motor Oil μεταξύ άλλων. Σημειώνουμε πως στις τελικές δημοπρασίες πολλές ήταν οι μετοχές που βρέθηκαν να κλείνουν σε υψηλό ημέρας.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεχώρισε σήμερα (επιτέλους) η Alpha Bank καθώς υπήρξαν κάποιες φήμες πως η Reggeborgh έχει αυξήσει το ποσοστό της. Στις τελικές δημοπρασίες την πήγαν σε υψηλό ημέρας και στα 0,9848 ευρώ (+5,26%) βάζοντας το λιθαράκι της στην άνοδο της αγοράς. Δυνατή παραμένει η Πειραιώς και είχε νέα άνοδο 2,03%. Με άνοδο λίγο κάτω από 1% η Εθνική και με απώλειες 0,96% η Eurobank.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Θα μάθουμε και το δικό της εννεάμηνο σε δυο μέρες αλλά βλέπουμε στις τελευταίες συνεδριάσεις μία καλύτερη κίνηση από τη μετοχή, που μας είχε απογοητεύσει τους προηγούμενους μήνες. Μόνο με τα κέρδη του εξαμήνου δικαιολογεί καλύτερες τιμές και την έχει ξεπεράσει σε αποτίμηση η Cenergy. Στο +3,82% και στα 1,63 ευρώ με όγκο 190 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 611 εκατ. ευρώ. Ακολούθησε με άνοδο 3,26% η Viohalco, η οποία έχει πλειοψηφικό ποσοστό στην ΕΛΧΑ.

ΑΔΜΗΕ: Κάνει και αυτός την κίνησή του αλλά θέλουμε διάρκεια. Για αρκετούς μήνες ήταν σκέτη απογοήτευση. Καιρός να αλλάξει… Στο +2,34% και στα 1,7480 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας.

MOTOR OIL: Στο προσκήνιο και αυτή καθώς σύντομα θα μάθουμε αποτελέσματα. Στα 18 ευρώ με άνοδο 2,27%. Έκοψε και χθες τα 0,40 ευρώ προσωρινό μέρισμα.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Με άνοδο 1,97% και χαμηλό όγκο και με λίγο μικρότερη η ΤΕΝΕΡΓ. Νωρίς το πρωί είχαν ανοίξει με καλύτερες διαθέσεις.

EXAE: Δέχθηκε πίεση η μετοχή, προφανώς λόγω των αποτελεσμάτων που δημοσίευσε χθες. Αν και στα σχόλιά τους οι αναλυτές αναφέρουν πως ήταν ανάλογα των εκτιμήσεων. Ίσως λίγο οι αμοιβές να θεωρήθηκαν υψηλές και να είδαμε αυτήν την πίεση. Έγινε και σχετική ερώτηση στην τηλεδιάσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Συνολικά θα πούμε πως τα όσα λέγονται στις τηλεδιασκέψεις της συγκεκριμένης εισηγμένης δεν έχουν ενδιαφέρον. Κάτι θα πρέπει να κάνει η εταιρεία μπας και ζωντανέψει και στο ταμπλό. Στα 3,06 ευρώ και στο -2,55% με όγκο 139 χιλ. τεμάχια.

Σε λίγες μέρες είναι και το επενδυτικό συνέδριο με τη Morgan Stanley και ακόμα να μάθουμε τις εταιρείες που συμμετέχουν. Είπαμε βρε παιδιά να είναι κλειστό για το κοινό και τους δημοσιογράφους, αλλά ούτε τα ονόματα να μη μάθουμε; Ή μήπως δεν έχει συμμετοχές;

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Αν κοιτάξει κάποιος πιο χαμηλά στον πίνακα των αποτιμήσεων η εικόνα είναι απογοητευτική. Βγάζουν αποτελέσματα μικρούλες εταιρείες και περνάνε απαρατήρητα. Λες και δεν έβγαλαν. Μιλάνε για καλές προοπτικές για οφέλη και άλλα και λες και δεν τα βλέπουν οι επενδυτές. Ποιοι επενδυτές θα μας ρωτήσετε και με το δίκιο σας. Ας μην ξεχνάμε το θέμα που είχαμε πριν λίγες εβδομάδες ότι σε 8 μήνες χάθηκαν οι μισοί επενδυτές.

Ναι, δεν έχουμε επενδυτές και μάλλον αυτοί που παρακολουθούμε καθημερινά ανακυκλωνόμαστε. Βάζει ο άλλος μια εφαρμογή στο κινητό και σε δύο ώρες με μηδενική γραφειοκρατία παίζει ό,τι θέλει σε όποια γωνιά του πλανήτη θέλει. Δε μας αρέσει βέβαια αυτό, γιατί στις πλατφόρμες όπου η μόχλευση είναι μεγάλη συνήθως η χασούρα είναι στο σύνολο της κατάθεσης. Όμως τραβάνε επενδυτές αυτές οι πλατφόρμες και εμείς βλέπουμε το Χ.Α. κάθε μέρα να μικρύνει όλο και περισσότερο.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Για τα αποτελέσματα που δημοσίευσε θα έπρεπε να είχαμε δει καλύτερη κίνηση. Μεθαύριο η συνέντευξη τύπου. Στα 0,6720 ευρώ και στο +0,60%.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Στα 2,11 ευρώ και στο +5,50% με μικρό όγκο.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Προσπαθεί να περάσει πάλι πάνω από τα 0,50 ευρώ. Στα 0,4910 ευρώ και στο +2,61% με υψηλό όγκο 181 χιλ. τεμάχια.

FOURLIS: Πέρασε πάνω από τα 3 ευρώ η συγκεκριμένη. Στα 352,5 εκατ. ευρώ (+11,4%) οι πωλήσεις στο εννεάμηνο και τα κέρδη μετά από φόρους στα 9,2 εκατ. ευρώ.

AS COMPANY: Στα 2,16 ευρώ με μικρό όγκο αλλά με καλύτερη συμπεριφορά στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης