Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Mε οδηγό τα αποτελέσματα δοκιμάζει τις 910 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Mε οδηγό τα αποτελέσματα δοκιμάζει τις 910 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Αν και στις ΗΠΑ είναι κλειστές οι αγορές, λόγω αργίας, το άνοιγμα της δικής μας αγοράς είναι και πάλι εξαιρετικό και ο Γ.Δ. κινείται πάνω από τις 910 μονάδες στα πρώτα λεπτά. Ο τζίρος θα λέγαμε μάλιστα πως είναι και αυξημένος αφού πιάνει σε 10 λεπτά τα 2 εκατ. ευρώ, ενώ άλλες μέρες στο ίδιο χρονικό διάστημα δεν είχαμε πιάσει το 1 εκατ. ευρώ. Ξεχωρίζει η Motor Oil λόγω αποτελεσμάτων, η Πειραιώς συνεχίζει να εντυπωσιάζει και προσπαθεί και η Alpha Bank που στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις είχε εξαιρετική παρουσία.

Το βλέμμα είναι στα αποτελέσματα, αλλά έχουν δημιουργηθεί και πολύ δυνατά βραχυπρόθεσμα κέρδη, επομένως οι ανοδικές κινήσεις πρέπει να βελτιώνουν και τη ρευστότητα. Θα θέλαμε βέβαια να είχαν ακολουθήσει περισσότερες μετοχές την εντυπωσιακή πορεία που έγραψαν 5-6 μετοχές που μας οδήγησαν στις 910 μονάδες. Δεκάδες έχουν μείνει πίσω αν και δεν υστερούν σε θεμελιώδη.

ΚΕΡΔΗ: Πριν δύο μέρες είχαμε θέμα για τις ξέφρενες ανατιμήσεις που έχουν δημιουργήσει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Απίστευτα νούμερα βλέπουμε από κάποιες εισηγμένες. Η πίεση από τα κόστη, οι αυξημένες ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης κ.α. μπορεί να δημιουργούν αύξηση δανείων, αλλά βλέπουμε μεγάλη αύξηση σε EBITDA και κέρδη. Άρα οι αυξήσεις που έχουν γίνει ξεπέρασαν τα αυξημένα έξοδα και δεν επηρέασαν και τη ζήτηση.

MOTOR OIL: Στα 12,6 δισ. ευρώ ο τζίρος από 7,1 δισ. ευρώ και τα καθαρά δημοσιευμένα κέρδη στο 1 δισ. ευρώ από 205 εκατ. ευρώ. Προφανώς και μιλάμε για υπερκέρδη, προφανώς και οι τιμές του πετρελαίου και τα περιθώρια διύλισης ήταν σε τέτοια επίπεδα που γέμισαν τα ταμεία του ομίλου. Ίσως η φορολόγηση των υπερκερδών να μην είναι αδικαιολόγητη τελικά. Θα μας πείτε μα να παρεμβαίνουν τα κράτη σε ελεύθερες οικονομίες; Μην ξεχνάτε πόσα λεφτά δαπάνησαν τα κράτη στην πανδημία και τη στήριξη πρόσφεραν. Αν τότε έλεγαν όχι οι εταιρείες, θα λέγαμε πως ναι ούτε τώρα πρέπει να παρέμβουν. Στο +1,44% και στα 18,32 ευρώ με 24 χιλ. τεμάχια στο ξεκίνημα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς στα 1,44 ευρώ, η ΑΛΦΑ στα 1,02 ευρώ, η ΕΥΡΩΒ στα 1,0835 ευρώ και η ΕΤΕ στα 3,8450 ευρώ. Όλες με άνοδο.

ΟΠΑΠ: Μπορεί να μην απάντησε στο συνολικό μέρισμα φέτος, αλλά για την περσινή χρήση έδωσε 1,50 ευρώ, στη φετινή που τα EBITDA θα είναι 720 εκατ. ευρώ δε θα δώσει τουλάχιστον το ίδιο; Αφήστε που νομίζουμε ότι τα 720 εκατ. ευρώ μάλλον θα τα ξεπεράσει με άνεση.

LAMDA: Η στήλη έχει ξαναγράψει πως η μετοχή ενσωματώνει τη μεγάλη αλλαγή στην πορεία του τουρισμού λόγω του Ελληνικού. Αυτό παίζουν εδώ οι επενδυτές. Κατά τα λοιπά τα αποτελέσματα δείχνουν ζημιές και μεγάλη επιβάρυνση από το χρηματοοικονομικό κόστος. Υπάρχουν έκτακτα έσοδα από αποτιμήσεις ακινήτων, αλλά και έξοδα λόγω Ελληνικού. Το EBITDA όμως είναι μικρό στο εννεάμηνο μπροστά στα 66,7 εκατ. ευρώ χρηματοοικονομικά έξοδα και μαζί με το φόρο των 13,6 εκατ. ευρώ δημιούργησε ζημία 55 εκατ. ευρώ. Πέρυσι είχε κέρδη λόγω υπεραξίας του Ελληνικού. Χωρίς αυτό πάλι ζημιά θα είχε. Από όσα αναφέρει η εταιρεία, οι πωλήσεις πάνε δυνατά και εισπράττει προκαταβολές.

QUEST: Καλά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε με τα καθαρά κέρδη να είναι σχεδόν στα 32 εκατ. ευρώ, υψηλότερα από την εκτίμηση των αναλυτών που την παρακολουθούν.

ΑΒΑΞ: Πούλησε το ποσοστό στη Γέφυρα και αυξάνει ρευστότητα.

PREMIA: Αν και ο γνωστός πωλητής έχει τελειώσει μάλλον έχει εμφανιστεί κι άλλος στις τελευταίες μέρες και δεν αφήνει τη μετοχή να ξεκολλήσει.

ΕΧΑΕ: Στα 3,08 ευρώ η μετοχή, δεν μπορεί να αλλάξει επίπεδο. Δεν έχει και κάτι θετικό να πει…

CENERGY: Το ένα έργο μετά το άλλο. Τρομερή ζήτηση έχουν τα προϊόντα της. Στα 3,25 ευρώ η μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης